Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Με εντολή της Κομαντατούρ!


του Κώστα Γιαννιώτη*

Κάθε καινούρια μέρα που ξημερώνει, φτάνουμε όλο και πιο κοντά στον εκφασισμό του -εναπομείναντος- ελληνικού κράτους!

Οδεύουμε σε μια επικίνδυνη φασιστική λογική που αυτές τις μέρες εκπορεύεται, κύρια, μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών, την έδρα της διοίκησης του στρατού κατοχής σήμερα!

Με το ν. 4174/2013 και μέσα από τα άρθ. 23 και 25 παράγρ. 3 ο χερ Φ. Αλεξιάδης εκτελώντας τις προσταγές του νέου gauleiter (γκαουλάιτερ) στη χώρα μας, ενεργοποιεί νόμο του 2013, τον οποίο ...
δεν τόλμησαν να ενεργοποιήσουν οι προηγούμενοι.

Ένα νόμο που στο άρθρο 25 παράγρ. 3 εξειδικεύει ότι ……… 

«Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να διενεργεί επιτόπιο φορολογικό έλεγχο και εκτός του επισήμου ωραρίου εργασίας [......] Η είσοδος (σ.σ. έτσι λένε τώρα την έφοδο, το μπουκάρισμα) στην κατοικία του φορολογουμένου επιτρέπεται μόνο με εντολή (σ.σ. όχι με παρουσία) του αρμόδιου εισαγγελέα».

Την ίδια ώρα όμως ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα και επισημαίνει χαρακτηριστικά …….. 

«Όλως δε ασαφώς, στην παρ. 3 του άρθρου αυτού (τελ. εδάφιο) προβλέπεται η δυνατότητα εισόδου στην ‘’κατοικία’’ του φορολογουμένου ‘’μόνο με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα’’. Είναι προφανές ότι η εν λόγω πρόβλεψη στερείται της απαιτούμενης ‘’ποιότητας νόμου’’, η δε κατ` οίκον έρευνα δεν έχει μόνο προληπτικό, αλλά και κατασταλτικό χαρακτήρα. Έτσι, ο κίνδυνος καταστρατήγησης θεμελιωδών δικαιωμάτων του καθ` ου η έρευνα […….] είναι απτός και συγκεκριμένος».

Με απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης, θα μπορούν εφοριακοί υπάλληλοι να εισβάλλουν, όποια ώρα του 24ώρου θέλουν, σε όποιο σπίτι Έλληνα θέλουν, για όσες ώρες θέλουν, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ο οποίος θα έπρεπε να επιβλέπει την ... ποιότητα και τη μορφή της έρευνας, αλλά και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν στο όνομα της ... ‘’έρευνας’’! Ο μόνος παρών, που θα ‘’επιβλέπει’’ και θα ‘’ελέγχει’’ τους ελεγκτές, θα είναι η ... υπογραφή του εισαγγελέα!

Δεν είναι μόνο το θράσος τής –με νόμο– καταπάτησης του συντάγματος που ενοχλεί. 

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτοί που κόπτονται για τη "δημοκρατία" τους και την τήρηση του συντάγματός τους (του λυμφατικού αυτού συντάγματος, που έκοψαν και έραψαν στα μέτρα τους) το τσαλαπατούν όποτε θέλουν.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μια τέτοια πρακτική ξυπνάει μαύρες μνήμες της α΄ κατοχής, της εποχής που ουσιαστικός κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν ο διοικητής της κομαντατούρ, ο διαβόητος εγκληματίας πολέμου Βάλτερ Σιμάνα!

Το πιο επικίνδυνο είναι ότι προβάρουν το "κοστούμι" που ετοιμάζονται να φορέσουν στον ελληνικό λαό, από δω και μπρος, και την πολιτική πρακτική που είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν. Με τη δικαιολογία της καταπολέμησης – τάχα - της φοροδιαφυγής, θα επιχειρήσουν να εκμαιεύσουν τη συγκατάθεση της κοινωνίας στην παραβίαση κάθε ίχνους συνταγματικής επιταγής!

Επιχειρούν να οδηγήσουν την κοινωνία σε μιθριδατισμό και στην αποδοχή μέτρων φασιστικής νοοτροπίας. Μέτρων που σταδιακά και μεθοδικά θα επεκτείνονται στην καθημερινότητα της ζωής και της δραστηριότητας της κοινωνίας και θα ξηλώνουν ένα ένα, όσα από τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη έχουν μείνει ακόμα άθικτα!!

Τη θέση του Βάλτερ Σιμάνα έχει καταλάβει σήμερα ο Ολλανδός Μάαρτεν Φερβέι!

Επειδή, αυτός ο τελευταίος, είναι εκείνος που στην ουσία πρωθυπουργεύει και έχει το δικαίωμα να εισβάλλει, όποια ώρα θέλει, ακόμα και στο γραφείο του ‘’πρωθυπουργού’’, οι υποτελείς παρατρεχάμενοι και σφουγγοκωλάριοι ‘’υπουργοί’ θεωρούν δικαίωμά τους να εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές στην πλάτη του ελληνικού λαού! 

Επειδή τα μέτρα και σταθμά, της αξιοπρέπειας και της ηθικής, έχουν μηδενιστεί για τους υποτελείς ‘’κυβερνώντες’’, προβάλλουν τους εαυτούς τους στο πρόσωπο μιας ολόκληρης κοινωνίας και επιχειρούν να συμπαρασύρουν στο κατάντημά τους ολόκληρο το φάσμα της πολιτικής πρακτικής του τόπου μας.

Επειδή γνωρίζουν, καλύτερα από τον καθένα, ότι τη γενοκτονία και την εξόντωση του ελληνικού λαού δεν μπορούν να την πετύχουν με συνήθεις πολιτικές πρακτικές, θα καταφύγουν σε πολιτικές φασιστικής έμπνευσης. Θα επιχειρήσουν να κάνουν τον τρόμο και την απόγνωση μέσο επιτυχίας του σκοπού και του στόχου τους, για εξανδραποδισμό των ιθαγενών αυτού του τόπου.

Μια ιδιότυπη φασιστική δικτατορία – με κοινοβουλευτικό μανδύα – χτίζεται βήμα το βήμα. Κι αυτή τη φορά με ... ‘’αριστερό’’ πρόσημο!

Όμως! Ό,τι δεν κατάφεραν να επιτύχουν τα πολυβόλα των Σιμάνα και Ράλληδων, τα μακρονήσια και τα μπουντρούμια των Παπαδόπουλων και των Μακαρέζων, πιστεύουν ότι θα το πετύχουν οι τράπεζες, οι εφορίες και οι κατασχέσεις των Φερβέι, Αλεξιάδηδων και Τσιπραίων;

Πολλές φορές αυτός ο λαός βρέθηκε στα πρόθυρα του αφανισμού και κατόρθωσε, με την ψυχή στο στόμα να τινάξει από το σβέρκο του τους δυνάστες του και να τους στείλει στο διάολο! Αυτή θα είναι η μοίρα τους και σ` αυτή την καμπή της ιστορίας, όσο κι αν φαίνεται γονατισμένο το ηθικό του λαού! 

* Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1