Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Ευτυχώς που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν γρήγορα

Ευτυχώς που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν γρήγορα
 
του Θέμη Συμβουλόπουλου


Μετά από το μεγαλοπρεπές ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας, και εμπρός στον τρόμο της αδιαμφισβήτητης ετυμηγορίας του ελληνικού λαού για σταμάτημα κάθε εκβιασμού και πολιτικών λιτότητας απ” όπου κι αν προέρχεται, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα σε ένα σκηνοθετημένο κρεσέντο υποκρισίας και υποταγής εξέδωσε το παρακάτω ανακοινωθέν:
««Η πρόσφατη ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης, αλλά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Και ο κάθε Πολιτικός Αρχηγός θα συμβάλλει, αντιστοίχως, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού του ρόλου.

Κοινός στόχος είναι η επιδίωξη λύσης η οποία θα διασφαλίζει:
• Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
• Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις. 
• Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας. 
• Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους»».

Αυτό κατάλαβε ο κ Τσίπρας; Αυτό απάντησε ο ελληνικός λαός; Απάντησε δηλαδή, μετά από την πιο ξετσίπωτη προπαγάνδα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος για τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη που δεν τον πτόησε, ότι το «όχι» δεν συνιστά εντολή ρήξης; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1