Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Μόνον εμείς!

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Ενώ όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει «τα ρέστα» της για να πετύχει όπως-όπως μια συμφωνία με τους δανειστές τις προσεχείς ημέρες, για να αποφύγει το πικρό ποτήρι της ομολογίας της παταγώδους αποτυχίας της στρατηγικής της, οι δανειστές έχουν πετύχει ήδη το σκοπό τους και είναι έτοιμοι. Στραγγαλίζοντας μέχρι τελευταίας την ελληνική πλευρά, στο τέλος θα φανούν και γαλαντόμοι κάνοντας τα στραβά μάτια για κάποιες από τις αρχικές απαιτήσεις τους. Για να επανέλθουν προφανώς δριμύτεροι από το Σεπτέμβρη. Τότε που πλέον δεν θα έχει απομείνει καμιά δίοδος διαφυγής για τον Τσίπρα και την «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνησή του….

Στη πράξη οι δανειστές κατάφεραν να οδηγήσουν, - χρησιμοποιώντας την απρονοησία του ιδίου - τον Τσίπρα, όχι μόνο να τους παρακαλεί για «έλεος», μέσω της υποτιθέμενης πολιτικής παρέμβασης Λιού-Μέρκελ-Ολάντ, αλλά και μετά, να τους είναι και απόλυτα ευγνώμων που θα τον οδηγήσουν στον ...
πλήρη εξευτελισμό και τη γελοιοποίηση στα μάτια του ελληνικού λαού, βαφτίζοντας την εξόφθαλμη υποταγή και τη «λευκή πετσέτα» που ήδη σήκωσε από τις 20 Φλεβάρη, σε επιτυχία, που όμως, μόνο ο ίδιος και το στενό κομματικό απαράτ γύρω του θα πιστεύει (αν το πιστεύει).

Έτσι, με το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται - είτε με προσωρινή συμφωνία, είτε όχι, είτε με «έντιμο» συμβιβασμό είτε όχι - και με τους επικυρίαρχους να ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα της ρευστότητας, ίσα- ίσα για να κρατούν τεχνητά ζωντανή την ήδη κλινικά νεκρή ελληνική οικονομία, θα περάσει το καλοκαίρι, με την κυβέρνηση πότε να πανηγυρίζει και πότε να καλλιεργεί νέες φρούδες ελπίδες, που θα διαψεύδονται η μια μετά την άλλη.

«Καλώς ήλθατε στο κλάμπ, μίστερ Τσίπρας», είναι το μήνυμα που εκπέμπουν εξ αρχής και με κάθε τρόπο σχεδόν απροκάλυπτα οι επικυρίαρχοι «τώρα πια δεν υπάρχει διαφυγή, θα σε λιώσουμε σαν ποταπό σκουλήκι. Φρόντισες ο ίδιος γι’ αυτό, κλείνοντας κάθε πόρτα πίσω σου»!!! Ένα μήνυμα τόσο ηχηρό που μόνο ένας Τσίπρας με μυαλό Γιωργάκη Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να ακούσει και να αντιληφθεί….

Και το φθινόπωρο, ο Τσίπρας - και η κυβέρνησή του -, μέσα σε θύελλα αντιδράσεων και τον πλήρη εξευτελισμό, θα έχει μόνο μια επιλογή να παλέψει εκτός από εκείνη του να το «βάλει στα πόδια τρέχοντας». Να κρατηθεί με κάθε κόστος και με κάθε μέσο στην εξουσία ακόμα και με απροκάλυπτη συνταγματική εκτροπή, στηριζόμενος σε κάθε είδους «ποταμίσιο» δεκανίκι. Αποδεχόμενος τη χείριστη δυνατή συμφωνία, μέσω ενός νέου μεγάλου πακέτου δανειακής χρηματοδότησης με αντάλλαγμα την οριστική και αμετάκλητη μετατροπή της χώρας μας σε - τύπου υποσαχάριας Αφρικής - ειδική οικονομική ζώνη. Τότε, ακριβώς που και τα 300 ευρώ μισθός, ή σύνταξη θα είναι η καινούργια «κόκκινη» γραμμή, για να υποχωρήσει και να ξεθωριάσει κι αυτή οσονούπω. Τότε που η ξεφτίλα του διπλού νομίσματος θα φαντάζει σαν ρηξικέλευθη λύση, που όμως θα ολοκληρώσει την καταστροφή που επέφερε η εσωτερική υποτίμηση…..

Ας μην βαυκαλίζονται οι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, ότι μπορούν να επηρεάσουν στο παραμικρό τις εξελίξεις. Επειδή στην πραγματικότητα -έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν- δεν θέλουν να τις επηρεάσουν. Βολεύονται κι αυτοί με τα «δώρα» που τους προσέφερε η αναρρίχηση στους θώκους της εξουσίας, που επ’ ουδενί θα ήθελαν να χάσουν. «Πρώτη φορά αριστερά» είναι αυτή και θα την υπερασπιστούν μέχρι τέλους. Αρκούνται σε ρητορείες και ανέξοδους λεονταρισμούς, χωρίς να παρουσιάζουν την παραμικρή εναλλακτική. Δεν έχουν εναλλακτική, κι αν είχαν, δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να την «παλέψουν». Μιλούν για ρήξη - εάν και εφ’ όσον… -, αλλά δεν έχουν σχέδιο και αρνούνται να συζητήσουν καν, το σχέδιο που εμείς τους παρουσιάζουμε. Συμμετέχουν και αυτοί - δια της αποχής από κάθε συζήτηση για το σχέδιο και τη μοναδική λύση που υπάρχει - στη πλύση εγκεφάλου που υφίσταται ο ελληνικός λαός να αποδεχθεί το μονόδρομο της μιας και μοναδικής επιλογής μέσω αυτού που οι ίδιοι βάφτισαν «έντιμο» συμβιβασμό με τους στυγνούς εκβιαστές. Στην πραγματικότητα - οκνηροί και βολεμένοι καθώς είναι - φοβούνται, τρέμουν στην ιδέα μιας ρήξης με το καθεστώς και προτιμούν να συναλλάσσονται μαζί του και με τους ανθρώπους του και απλά φωνασκούν για να κρατήσουν το «αριστερό» τους άλλοθι.

Και τι απομένει πια, με τους Σαμαροβενιζέλους και τα ποταμίσια απόνερα να καραδοκούν;

Μόνον εμείς. Μόνον εμείς και η πίστη στο δίκιο και τη λογική μας. Μόνον εμείς και η αξιοπρέπειά μας. Μόνον εμείς που βλέπουμε καθαρά τη λύση και θέλουμε να την «παλέψουμε».

Μόνον εμείς που έχουμε τη γνώση, το σχέδιο και τα εργαλεία για να την υλοποιήσουμε. Όλοι εμείς οι απλοί Έλληνες πολίτες συσπειρωμένοι γύρω από τη μοναδική λύση που θα μας οδηγήσει σε απάνεμο λιμάνι. Και η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την άρνηση αναγνώρισης του χρέους, τη μονομερή διαγραφή του και την έξοδο από τον ζουρλομανδύα της ευρωένωσης.

Όλοι λοιπόν μαζί με το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο. Δεν χωρούν πια άλλες αυταπάτες, αμφιταλαντεύσεις και προσμονές χωρίς αντίκρισμα.

Τώρα ήλθε η ώρα….

Πηγή: http://hereticalideas-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1