Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής!


Γράφει ο mitsos175

Εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής!
Άντρακλα μου εσύ! Καλέ τι βαρβατίλα είναι αυτή; Τι τεστοστερόνη ξεχείλισε και τρέχει από τα μπατζάκια; Τι ανδρισμός! Τέσσερα εκατοστά, αν θυμάμαι καλά, τότε που ο άντρας της ΝΔ "καρφώθηκε" με τη γελοιογραφία από το Ποντίκι. Πάλι καλά Αντώνη, τουλάχιστο να το βλέπεις. Τόσο άντρας, που κρύβονταν πίσω από τα ΜΑΤ και πίσω από κάγκελα, ο "καγκελάριος". Τόσο ανδρείος που έλεγε σε όλα "ναι" στους δανειστές. Αχ, όταν η γυναίκα είναι από πάνω (η Μέρκελ) το σερνικό νιώθει κόμπλεξ.

Κατ' αρχήν Αντώνη, σημασία δεν έχει το φύλο. Σημασία έχουν οι πράξεις, οι πολιτικές. Η αναφορά αυτή κρύβει εγωισμό και μη παραδοχή των δικών σου λαθών. Φυσικά προσβάλει ο μισογυνισμός σου ακόμα κι αυτούς που σε ψήφισαν. Αλλά από νεοφιλελεύθερο καλικάτζαρο δεν περίμενα να ακούσω περί ισότητας.

Ο δοσιλογισμός όμως που έδειξες, δεν ευθύνεται σε έλλειψη ανδρισμού, αλλά σε έλλειψη τσίπας, φιλότιμου, σε παντελή έλλειψη ανθρωπιάς. Γιατί το "άνδρας" το χρησιμοποιούμε ...
για να προσδιορίσουμε τον αρσενικό άνθρωπο, όπως και το "γυναίκα" για το θηλυκό άνθρωπο, για τα ζώα δεν χρησιμοποιούμε ποτέ αυτές τις λέξεις. Ο κόκορας είναι αρσενικό, μάλιστα έχει εντονότατη σεξουαλική ζωή. Αλλά καταλήγει συνήθως στην κατσαρόλα.

Δεν είσαι "άντρας" λοιπόν είσαι αρσενικό. Άνθρωπος δεν είσαι, γιατί "άνθρωπος" σημαίνει ανθρωπιά, συμπόνια. Σημαίνει συνείδηση και ανάληψη ευθύνης για τα λάθη σου. Κάθεσαι γαντζωμένος στην καρέκλα, ενώ θα έπρεπε να κάτσεις στο σκαμνί για την καταστροφή που προκάλεσες. Κι αυτό δεν έχει με το φύλο, αλλά με το συμφέρον, με την αλαζονεία του χαρακτήρα σου. Και την ιδεολογία σου, το φασισμό. Δεν τολμάς ούτε καν να παραδεχθείς την πραγματικότητα, ότι έπαθες συντριβή στις εκλογές. ...Κρύβεσαι πίσω από το δάκτυλό σου και μιλάς για "ευθεία"; Τολμάς να μιλάς για ευθεία, με τόσο θράσος Εσύ; Όταν έχεις κάνει τόσες "τούμπες" που κάναμε εμετό από τη ζαλάδα. Εντάξει όχι μόνο από τις γυροβολιές που έφερες, αλλά κι από τη "μπόχα" που σε συνοδεύει. Υπερασπίστηκες και ανάπτυξες τη διαφθορά και τη σαπίλα. Βασάνισες κόσμο, λεηλάτησες τα πάντα, τι διάολο θες πια; Δεν καταλαβαίνεις, ότι ακόμα κι αν σου ξεφύγει κάποτε μια αλήθεια μέσα στα τόσα ψέματα, την τόση υποκρισία, δεν θα σε πάρει κανείς πλέον στα σοβαρά;

Για το σεξισμό τώρα: Είναι η πιο ύπουλη κι ίσως η χειρότερη μορφή φασισμού. Είναι άπειρα τα παραδείγματα αυτής της παραφροσύνης. Εκεί που υπάρχει, πρέπει να χτυπιέται. Πίσω από αυτή τη διάκριση κρύβεται ανασφάλεια, φόβος και μίσος. Η κοινωνία έχει κάνει άλματα στην τεχνολογία αλλά στον πολιτισμό, στην ηθική έχουμε μείνει σχεδόν στάσιμοι. Στην Αρχαία Ρώμη, τότε που αγόραζαν και πουλούσαν ανθρώπους.

Σήμερα όπως και κάθε μέρα έπρεπε να εορτάζουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, χρώματος κλπ. Αντί γι αυτό έχουμε το 1% του πληθυσμού να εκμεταλλεύεται άγρια το 99%. Ο μισός και πλέον πληθυσμός που είναι οι γυναίκες είναι σε ακόμα χειρότερη θέση. Υπάρχουν θεωρίες (θρησκείες - πολιτικές) που τις υποτιμούν. Εκεί δεν θα κάνουμε σκόντο. Όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα θέλουμε τον απαραίτητο σεβασμό. Από όλους προς όλους. Ο φασισμός λοιπόν κι η αδικία οποιαδήποτε μάσκα κι αν έχει, θα καταδικάζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1