Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αν η κυβέρνηση θέλει ν' ανοίξει την ΕΡΤ

του Θέμη Συμβουλόπουλου

Το άνοιγμα της ΕΡΤ είναι θέμα καθαρά πολιτικής βούλησης.

1. Δεν έχει παρά να βάλει μέσα εισαγγελέα και ορκωτούς λογιστές έτσι ώστε να ελέγξουν όποιες παρατυπίες και οικονομικές ατασθαλίες έγιναν το τελευταίο διάστημα στην Νεριτ.
Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες.

2. Να ξεκαθαρίσει δημόσια το διπλό καθεστώς που υπάρχει ανάμεσα στον σκληρό πυρήνα των εργαζομένων που έστησαν με το παρακράτος του Καψή και παραμένουν ακόμα στην νομική υπόσταση της ΔΤ ως υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών και οι οποίοι έλαβαν και τις αποζημιώσεις τις απόλυσης από την ΕΡΤ, από όλους τους υπόλοιπους που επέστρεψαν ή συμψήφισαν τις αποζημιώσεις τους από την απόλυση ως εργαζόμενοι της Νεριτ.

3. Να εφαρμόσει το ευρωπαϊκό και ελληνικό εργασιακό δίκαιο καθιστώντας αμετάκλητα ως παράνομες τις απολύσεις των εργαζομένων αποζημιώνοντας πλήρως τους εργαζόμενους που δεν δέχτηκαν να ...
προσληφθούν στο μόρφωμα της Νεριτ. Να χρησιμοποιήσει γι' αυτό τον πλεονασματικό προϋπολογισμό της ΕΡΤ εν λειτουργία, και να απεμπλέξει το πλεόνασμα που παράγεται και οδηγείται απ' ευθείας στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας αποκλειστικά για την αποπληρωμή του παράνομου δημόσιου χρέους.

4. Όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν από την πρώτη στιγμή με κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που έκλεισε την ΕΡΤ αποκαθιστώντας άμεσα το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας που συνεχίζεται ακόμα, θέτοντας την ΕΡΤ σε επαναλειτουργία με τους εργαζόμενους ηθικά αποκατεστημένους στην θέση τους με το εργασιακό καθεστώς που προϋπήρχε, δείχνοντας αποφασισμένη και πολιτικά ορθή στην πράξη.

Δυστυχώς αφ' ενός η αποικοικρατική κηδεμονία της χώρας από τους δανειστές έτσι όπως συνεχίζεται και δέχτηκε η σημερινή κυβέρνηση, αφ' ετέρου η ατολμία να προχωρήσει σε πραγματική κάθαρση από τον κρατισμό που δυναστεύει την ΕΡΤ σε συνδυασμό με την κάθε είδους παρέμβαση η οποία γίνεται σε πέπλο μυστηρίου και στα παρασκήνια, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους εργαζόμενους και την `αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας ευρύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1