Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Σε πιστέψαμε κ. Βαρουφάκη....

του Γ. Γ.

Μόνο από αφελείς μπορεί να γίνει πιστευτεί η απάντηση που έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκα, ο οποίος ζητούσε να μάθει «με ποια κριτήρια και διαδικασίες προσελήφθη η εταιρεία LAZARD και με ποιο σκεπτικό επιλέχτηκε μια τέτοια δαπάνη σε μια περίοδο εξαγγελιών περικοπής δημοσιονομικών εξόδων».

Όπως μας πληροφορεί το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών, κατέθεσε έγγραφο στην βουλή σύμφωνα με το οποίο «η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD στην οποία έχει ανατεθεί ο ρόλος του συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχείρισης, συνεργάζεται με αυτό αμισθί και ατελώς».

Μάλιστα. Κι εμείς νομίζαμε ότι στον καπιταλισμό «δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα». Αλλά ας μας απαντήσει ...
κάποιος: Πώς και έπιασε τέτοια γενναιοδωρία τον  οίκο Lazard;

Εμείς γνωρίζουμε -έχει γραφτεί στον τύπο- ότι η  εταιρεία LAZARD είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της και στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου εισπράττοντας 25 εκ. ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού, και μάλιστα ήταν η ίδια που είχε την φαεινή ιδέα να υπάρξει το περίφημο PSI (κούρεμα) του χρέους, εξαφανίζοντας μέσα σε μια μέρα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και άλλων δημοσίων οργανισμών, με τις γνωστές συνέπειες.

Για τις υπηρεσίες της στις μνημονικές κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου η LAZARD αμείφτηκε πλουσιοπάροχα. Σήμερα για την κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά», η LAZARD προσφέρει  «αμισθί και ατελώς» τις γνώσεις της. Πρόοδος…

από το "Βαθύ Κόκκινο" μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1