Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Κολλημένος στην καρέκλα!

του Γιώργου Δελαστίκ

Με τίποτα δεν φεύγει από μόνος του ο Αντώνης Σαμαράς! Δεν εγκαταλείπει τη θέση του προέδρου της ΝΔ, την τελευταία καρέκλα που του έχει απομείνει, ο κόσμος να χαλάσει! Αν δεν τον ανατρέψουν, δεν πρόκειται να τον ξεφορτωθούν τα στελέχη της Δεξιάς! Μάλλον πρέπει να ζητήσουν τεχνογνωσία από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ πώς εκβίασαν πολιτικά τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τον εξανά-γκασαν να «παραιτηθεί». Τι να πρωτοκάνει όμως και ο βουλιμικός για εξουσία Βενιζέλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή τρώει το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζοντας το συνέδριο ΠΑΣΟΚ για τον Μάιο!

«Εγώ δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου» ήταν η μισή φράση του Σαμαρά που προκάλεσε άφθονο γέλιο, αλλά και ελπίδες στα εξουσιολάγνα στελέχη της Δεξιάς, τα οποία κατά δεκάδες πλέον φαντάζονται τον εαυτό τους πρόεδρο της ΝΔ. Με το που είπε όμως την άλλη μισή φράση ο παταγωδώς αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός, οι προσδοκίες ξεφούσκωσαν: «…αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα»! «Δεν φεύγω με τίποτα!» τους ....
είπε δηλαδή ο Σαμαράς. Για να τους γλυκάνει το χάπι, μήπως και σώσει τη θεσούλα του, τους έταξε και προοπτική… εξουσίας (!) οσονούπω: «Πρωτόγνωρες ευθύνες θα κληθεί να αναλάβει η παράταξη σύντομα» ανήγγειλε ο Σαμαράς με βαθυστόχαστο ύψος αρχαίου μάντη, όταν παραμύθιαζε τους ηλίθιους αλλά «κονομημένους» επισκέπτες του μαντείου. «Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει ούτε μέχρι το Πάσχα!» συμπλήρωσε έτερος πεφωτισμένος μάντης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τον αποτυχημένο τέως πρωθυπουργό, οπότε όλοι οι κορυφαίοι δεξιοί παράγοντες πείστηκαν από τα σοφά λόγια των δύο προλαλησάντων! Ο Σαμαράς, μάλιστα, άρχισε να τους δουλεύει κι από πάνω, εξηγώντας τους γιατί δεν θα ήταν καθόλου καλό ένα έκτακτο συνέδριο της ΝΔ, το οποίο αποκλειστικό στόχο θα είχε να τον καθαιρέσει από πρόεδρο της ΝΔ.

«Σκέφτηκα το έκτακτο συνέδριο. Αυτό όμως θα το εμφάνιζαν και θα το μετέτρεπαν σε σύμπτωμα μέγιστης εσωστρέφειας για την παράταξή μας. Θα εκμεταλλεύονταν και την παραμικρή δήλωση οποιουδήποτε στελέχους για να δείξουν την παράταξη σπαρασσόμενη σε κρίσιμες ώρες» διακήρυξε εμβριθώς ο Σαμαράς. Μπροστά, λοιπόν, σε αυτό τον τρομερό κίνδυνο να πάθει η ΝΔ «εσωστρέφεια» για τρεις-τέσσερεις εβδομάδες, μέχρι να τον φάει από πρόεδρο, ο Σαμαράς αρνήθηκε σθεναρά τη σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου της ΝΔ, που θα κατέληγε σε χορό ευτυχίας και κατασπάραξης του τέως πρωθυπουργού.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη σύγκληση του έκτακτου συνεδρίου που στόχο έχει να με φάει», δήλωσε υποκριτικά ο Σαμαράς, «αλλά τέτοιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω!» διακήρυξε με βαρύ, μαγκίτικο ύφος δεκαετίας 1950, συνεπαρμένος από τον κομματικό πατριωτισμό της Δεξιάς που επιδείκνυε όλος ο κομματικός και πολιτικός υπόκοσμος των «γερμανοτσολιάδων» εκείνης της εποχής. Φάνηκε όμως μεγαλόψυχος προς τους… «χαρμάνηδες» βουλευτές της Δεξιάς, οι οποίοι πρέπει κάτι να δείξουν ότι κάνουν για να ξαναπάρουν την ψήφο των πολιτών που τους ψηφίζουν και να ξαναβγούν βουλευτές. Ειδικά τώρα που η ΝΔ δεν έχει πια την εξουσία να εξαγοράζει την ψήφο τους με προσωπικά ρουσφέτια, ο Σαμαράς είχε και πάλι να προσφέρει τη λύση!

«Θα ανακοινώσω εθνική συνδιάσκεψη, προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής μας ταυτότητας» διακήρυξε ο τέως πρωθυπουργός. Ο τέως υπουργός Νίκος Δένδιας «τα πήρε στο κρανίο»: «Τα περί εθνικής συνδιάσκεψης δεν έχουν έννοια. Η εθνική συνδιάσκεψη δεν προβλέπεται από το καταστατικό ως αυτοτελές όργανο του κόμματος και δεν έχει την παραμικρή αποφασιστική αρμοδιότητα» δήλωσε, τασσόμενος φυσικά υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου, γιατί πώς αλλιώς θα φάνε τον Σαμαρά για να γίνει αυτός αρχηγός; Πικρόχολα του απάντησε ο Σαμαράς, πλήρης υποκρισίας: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Νίκο Δένδια που μου έλεγε ότι πρέπει να ξεκουραστώ. Τώρα κατάλαβα τι εννοούσε!» είπε στη δευτερολογία του. Τον Δένδια όμως ανέλαβε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος να τον ξεφτιλίσει για χάρη του αρχηγού του, λέγοντας: «Ύπατος, ύπατοι, ύπατα. Μπράβο, ρε Νίκο! Ποιοι φωνάζουν; Μεγαλοσχήμονες και όσοι ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς. Νεκροθάφτες και παραπληροφορητές, που τροφοδοτούσαν διάφορα σενάρια περί δήθεν λαϊκιστών. Όποιος θέλει για αρχηγός, εδώ είμαστε. Αλλά κάποιοι μοστράρουν στα έντυπα σαν αρχηγοί της δεκάρας!» κατέληξε. Στη… δεκάωρη (!) συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ μίλησαν πάνω από 50 βουλευτές, από τους 76 που έχουν πλέον απομείνει στη Δεξιά. Περίπου οι μισοί από όσους μίλησαν τάχθηκαν υπέρ της σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου ώστε να απαλλαγεί η ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά, καθαιρώντας τον από πρόεδρο. Από τη στάση του κατάλαβαν ότι μόνο αν τον ανατρέψουν θα τον ξεφορτωθούν. Από μόνος του δεν φεύγει με τίποτα!

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν φυσικά πανευτυχής, αν ο Αντώνης Σαμαράς παρέμενε πρόεδρος της ΝΔ όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Ένας τέως πρωθυπουργός που έχει σαρωθεί από τη λαϊκή ψήφο με οκτώμισι μονάδες διαφορά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ξανακερδίσει την πρωθυπουργία υπό ομαλές πολιτικές συνθήκες. Ας μη νομίσει όμως ο Τσίπρας ότι θα τον σώσει από τις υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι η ΝΔ θα έχει για κάποιο διάστημα αρχηγό ένα άταφο, τυμπανιαίο και περιφερόμενο πολιτικό πτώμα που όλοι το φτύνουν!

από το «Πριν» μέσω ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1