Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

του Δημήτρη Κυπριώτη

Ο κ. Τσίπρας και η κλειστή του ομάδα, φαίνεται έχουν κάνει τις επιλογές τους και ξέρουν με ποιους ακριβώς θα πάνε και ποιους ενοχλητικούς θα αφήσουν πίσω τους για να συμπράξουν στις διαπραγματεύσεις τους από εδώ και στο εξής.

Βέβαια για αυτούς που αποτελούν στενά κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται λόγος, θα στηρίζουν και θα θέλουν να πιστεύουν κάθε επιλογή της ηγεσίας ,αφού στους κομματικούς όλων σχεδόν των χώρων αυτό συνήθως συμβαίνει.

Στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ακούσαμε κάτι απίθανα από όλους αυτούς που συνειδητά δεν στήριζαν την επιλογή Παυλόπουλου όπως είπαν, αλλά-άκουσον, άκουσον-, αφού ο πρόεδρος τοποθετήθηκε δημόσια δεν θα πάνε αντίθετα στις επιλογές του, έστω και αν δεν ζήτησε ψηφοφορία πάνω στην πρότασή του, ως είθισται ακόμη και παραδοσιακά να γίνεται στο κόμμα αυτό. Νέα ήθη, νέες δηλώσεις για να δούμε που είναι ο πάτος της ....αξιοπρέπειας.

Φαίνεται όμως τώρα ότι στο ΣΥΡΙΖΑ οι αρχηγοκεντρικές τάσεις, ειδικά μετά τις εκλογές, όλο και...
δυναμώνουν, ενώ σε εκπομπή της TV ο κ. Κούλογλου με καμάρι δήλωνε ότι "Ο Τσίπρας είναι παντοδύναμος τώρα στο κόμμα" και όλα αυτά τα ωραία λόγια και συμπεριφορές, σε δόξα της δημοκρατίας.

Βέβαια καλό είναι να μην αδικήσουμε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της Βουλής για τη εκλογή του ΠτΔ, για να μην υποχρεωθεί να ψηφίσει και στη συνέχεια δικαιολόγησε με τον πλέον καθαρό λόγο την αιτία της απουσίας της. Αυτή πράγματι ξεχώρισε.

Έτσι λοιπόν στο προσεχές μέλλον, για να μην υπάρχουν όλα αυτά τα ενοχλητικά, προετοιμάζονται οι πάντα..... πρόθυμοι για να βάλουν πλάτη άμα χρειαστεί.

Θεοδωράκης και Σαμαράς έτρεξαν να δηλώσουν την παρουσία τους σε μία τέτοια προοπτική και για αυτό το λόγο ο κ πρωθυπουργός, διερμηνεύοντας και τα πατριωτικά τους αισθήματα και την προθυμία τους, φρόντισε να τους "ικανοποιήσει" δια του γνωστού τρόπου του ...ταξίματος, με τη σύσταση της εθνικής ομάδας διαπραγματεύσεων, διακαή πόθο του Βενιζέλου από παλιά και προσφάτως του Θεοδωράκη.

Και φυσικά το επιστέγασμα αυτής της ...ωραίας ατμόσφαιρας, ήρθε και έδεσε με την εκλογή Παυλόπουλου στο θώκο του ΠτΔ.

Για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση επί των παραπάνω, να και οι σχετικές δηλώσεις. έξωθεν του Μαξίμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1