Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Εθνική Συναίνεση

του Γιάννη Σιδέρη

Όσο πλησιάζουμε στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκβιασμός του λαού από τους δανειστές θα εντείνεται. Για μια ακόμη φορά θα ακούσουμε από τα πλέον «επίσημα» χείλη ότι η χώρα βρίσκεται στη στροφή, ότι βγαίνουμε στο ξέφωτο, ότι πρέπει να πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις γιατί αλλιώς θα πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού και όλες αυτές τις επικοινωνιακές κορώνες που μας ξεφουρνίζουν οι εκάστοτε «κυβερνώντες» και τα φερέφωνά τους από το 2010 που η χώρα μπήκε σ' αυτή την δίνη.

Στόχος τους δεν είναι άλλος από την δημιουργία του κατάλληλου κλίματος, ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση.

Το σκηνικό ήδη στήνεται και δεν είναι άλλο από την εθνική συναίνεση. Από παντού ο λαός βομβαρδίζεται με την ανάγκη δήθεν της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων. Μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφοι, κόμματα, βουλευτές από όλο το φάσμα -εκτός φυσικά από ΚΚΕ ...
και ΧΑ για διαφορετικούς φυσικά λόγους το καθένα- έχουν ξεκινήσει την διαμόρφωση της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν θα αργήσουν και οι απαραίτητες δημοσκοπήσεις, όπου πλέον κανείς δεν θα μπορεί να το αμφισβητήσει!

Ο λαός λοιπόν σε λίγο θα «πιέζει» για συναίνεση και οι αρμόδιοι εκπρόσωποί του θα είναι αναγκασμένοι να δράσουν αναλόγως, για το καλό του πάντα φυσικά!

Βέβαια, κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν για μια ακόμη φορά, ώστε το πολιτικό σύστημα, απενοχοποιημένο πια, να μπορεί να συνεχίσει το «δημοκρατικό» του έργο! Κι έτσι, στο Μαξίμου, που το γνωρίζουν καλά τούτο το παιχνίδι εις βάρος του λαού, ετοιμάζονται να παίξουν τα ρέστα τους, μήπως και καταφέρουν να διατηρηθούν για λίγο ακόμη στην εξουσία.

Έτσι απόψε ο Α. Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη των εργασιών της βουλής για την εκλογή προέδρου ένα μήνα πριν, περί τα μέσα του Ιανουαρίου, δραματοποιώντας φυσικά την επιλογή του μιλώντας για την «σκληρή διαπραγμάτευση» με την τρόικα.

Πέρα όμως από τα κακοστημένα παιχνίδια πολιτικάντικου κοινοβουλευτισμού, ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια. Και η μόνη πηγή πληροφόρησης δεν είναι άλλη από αυτούς που πραγματικά κυβερνούν τούτη εδώ την χώρα.

Μια συνέντευξη του Μίκαελ Φούκς, αναπληρωτή προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας στην εφημερίδα «Αγορά”, μας δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο που μας έχουν αναγκάσει, με τις ευλογίες των συγκυβερνώντων βέβαια, να ακολουθήσουμε.

Και ενώ το Μαξίμου υποστηρίζει ακόμη και τώρα ότι φεύγει το ΔΝΤ, διατηρώντας μια ρητορική τουλάχιστον παιδαριώδη, ο στενός συνεργάτης της Μέρκελ σε ανάλογο ερώτημα δηλώνει κατηγορηματικά ότι «Το ΔΝΤ θα είναι στην Ελλάδα μέχρι το 2016″!

Όσο για τον στόχο των δανειστών είναι και πάλι ξεκάθαρος. «…Όλα τα χρήματα από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητο να πηγαίνουν στην αποπληρωμή του χρέους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αρκετές και αυτό είναι ένα από τα πράγματα που δεν είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Η Ελλάδα είχε υποσχεθεί (ο αλήστου μνήμης Παπακωνσταντίνου) ότι θα προχωρήσει σε ιδιοτικοποιήσεις 50 δισ., προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο χρέος. Αυτό θα ήταν υπέροχο».

Δέσμια λοιπόν η χώρα ενός χρέους, οδηγείται σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της. Ενός χρέους που οι φερόμενοι ως κυβερνώντες αποκαλούν βιώσιμο, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία αυτών των δανειστών!

Στο ερώτημα της Στεφανίας Κασίμης αν αποκλείει το κούρεμα, ο Φουκς ήταν για μια ακόμη φορά κατηγορηματικός ότι δεν είναι απαραίτητο και δεν είναι καλό. Ακόμη όμως και για την μείωση των επιτοκίων δίνει μικρή πιθανότητα!

Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής από αυτούς που επί της ουσίας κινούν τα νήματα στην χώρα μας. Το ερώτημα είναι αν θα εγκλωβιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση στο νέο αυτό σκηνικό της συναίνεσης. Οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του όπως οι Σταθάκης και Κοντονής, για συμφωνία ως προς τον πρόεδρο από την παρούσα βουλή με ταυτόχρονη εξαγγελία ημερομηνίας των εκλογών, προδίδουν ανησυχητικά μυνήματα. Εξάλλου η στάση των δανειστών, διά στόματος Φουκς, είναι τέτοια που δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ρήξη, αν θέλουμε να είμαστε κυρίαρχο κράτος. Και η συναίνεση με πρόσωπα και κόμματα που έχουν διαχειριστεί ως τώρα τις λεγόμενες διαπραγματεύσεις ως απλοί και υπάκουοι εντολοδόχοι, μόνο ελπιδοφόρα για τον λαό δεν είναι!

Τι θα γίνει τελικά; Είδωμεν! Κυριακή κοντή γιορτή.

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του ΕΠΑΜ Πάτρας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ.

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1