Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Τα ΜΑΤ σε ρόλο ταγμάτων ασφαλείας της νέας κατοχής

του Δημήτρη Καζάκη

Δεν δεχόταν ο περιπτεράς τα λεφτά από τα ΜΑΤ, γι' αυτό και έπρεπε να συλληφθεί. Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι δήθεν συνδικαλιστές των αστυνομικών για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η θρασύτατη αυτή και άκρως προκλητική δήλωση των δήθεν εκπροσώπων των αστυνομικών, προκάλεσε βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να κλέβουν μπουκάλια νερό από το περίπτερο στο κέντρο της πλατείας των εξαρχείων. Στις διαμαρτυρίες του νεαρού περιπτερά απάντησαν τα ΜΑΤ με ξυλοδαρμούς, προπηλακισμούς, καταστροφές και φυσικά με ρίψη χημικών στην πλατεία και τις γύρω περιοχές.

Η είδηση, οφείλουμε να πούμε, μεταδόθηκε χθες μόνο από το δελτίο του e-roi.gr. Και μάλιστα ως πρώτη είδηση. Η αυθαιρεσία και η προκλητικότητα των δυνάμεων καταστολής ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αλλά το βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε αληθινό σάλο. Αν δεν υπήρχε αυτό, λίγοι θα ξέρανε για το περιστατικό μιας και μέσα (ανύπαρκτης) ενημέρωσης είναι απολύτως ελεγχόμενα.

Κι αντί να βγει το υπουργείο καταστολής του πολίτη να συμαζέψει τα ασυμάζευτα, αμόλυσε τους γνωστούς από παλιά για τον ρόλο τους και τις σκοτεινές διασυνδέσεις τους, δήθεν εκπροσώπους ...
των αστυνομικών, να πουν ότι έφταιγε ο περιπτεράς. Από κοντά και το γνωστό θρασήμι, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη ότι ο περιπτεράς "τους πούλησε τσαμπουκά και αυτοί (δηλαδή τα ΜΑΤ) τα πήραν στο κρανίο".  

Δεν θα μιλήσουμε για την ποιότητα της (ανύπαρκτης) ενημέρωσης. Αυτή είναι γνωστή πια σ' όλους τους έλληνες. Ούτε θα μιλήσουμε για τους γνωστούς δημοσιογράφους που επιτρέπουν σε θρασίμια και φασιστοειδή σαν τον Άδωνι και τους δήθεν εκπροσώπους των αστυνομικών, που διατελούν εν διατεταγμένη υπηρεσία, να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα χωρίς να τους εγκαλούν στην τάξη. Κι αυτοί είναι γνωστοί για τον ρόλο τους. ΄Αλλωστε, δεν τους ενδιαφέρει η ενημέρωση, αλλά το τζέρτζελο που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού.

Απλά θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Έστω ότι οι δήθεν εκπρόσωποι των αστυνομικών έχουν δίκιο κι ότι όντως ο περιπτεράς δεν ήθελε να πουλήσει νερά στα ΜΑΤ. Από πότε αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα και μάλιστα τιμωρητέο με σύλληψη του περιπτερά;

Γιατί οι άνδρες των ΜΑΤ δεν άφησαν τα μπουκάλια το νερό, από την στιγμή που - όπως ισχυρίζονται οι δήθεν εκπρόσωποι των αστυνομικών - ο περιπτεράς δεν ήθελε να τους τα πουλήσει; Να τα αφήσουν και να φύγουν ήσυχα, για να μην προκαλέσουν καυγά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή. Αυτό δεν θα έκανε ο καθένας μας, ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος; Πολύ περισσότερο αν αυτός φορούσε στολή και ήταν υποτίθεται επαγγελματίας. Αν δεν θέλεις να προκαλέσεις, υποχωρείς. Ούτε τα "παίρνεις στο κρανίο", ούτε επιμένεις, ούτε τίποτα. Αυτό λέει η κοινή λογική.

Δυστυχώς, όμως, τα σώματα καταστολής έχουν γαλουχηθεί με αξίες και ιδανικά των παλιών μπουραντάδων και των ταγμάτων ασφαλείας, ώστε να αντιμετωπίζουν τον πολίτη σαν σκουπίδι. Έχουν πάρει το ελεύθερο από τους δοσίλογους κυβερνώντες να συμπεριφέρονται σαν κατακτητές σ' αυτόν τον τόπο. Και να είστε σίγουροι ότι αργά, ή γρήγορα θα χύσουν αίμα αθώων. Δεν το έχουν σε τίποτε να σκοτώσουν για ψύλλου πήδημα. Αρκεί να κρύβονται πίσω από μάσκες, ασπίδες και διμοιρίες με στολές χωρίς διακριτικά. Όπως οι κουκουλοφόροι και οι ταγματαλήτες της παλιάς ναζιστικής κατοχής.

Τόσο οι μαρτυρίες που υπάρχουν, όσο και το βιντεάκι φανερώνουν ένα και μόνο ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Τα ΜΑΤ έψαχναν αφορμή να κάνουν γιαλιά-καρφιά τα εξάρχεια. Προκάλεσαν επανειλλημένα με χειρομβοβίδες κρότου λάμψης, αλλά κανείς δεν έπεσε στην παγίδα τους. Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της πορείας του πολυτεχνείου. Κανένα μπλοκ διαδηλωτών δεν έπεσε στην παγίδα τους. Κι έτσι επέστρεψαν στα εξάρχεια, όπου ήλπιζαν να προκαλέσουν τους "μπαχαλάκηδες". Τζίφος η δουλειά κι έτσι προκάλεσαν το επεισόδιο με τον περιπτερά, κλέβοντας τα μπουκάλια με το νερό και αξιοποιώντας τις διαμαρτυρίες του νεαρού βιοπαλαιστή για να επιτελέσουν την αποστολή τους.

Τα ΜΑΤ οφείλουν να διαλυθούν εδώ και τώρα. Και μόνο η ύπαρξη μονάδων καταστολής με στολές χωρίς διακριτικά συνιστά προσβολή προς όλους τους έλληνες πολίτες. Τα ΜΑΤ δεν είναι αστυνομία, δεν επιτελούν αστυνομικό έργο. Είναι σώματα πραιτοριανών της εξουσίας και ως τέτοια έδρασαν πάντα. Η ύπαρξη και η δράση τους αποτελεί ευθεία προσβολή και για κάθε έντιμο αστυνομικό, που δεν θέλει να τον θεωρούν, ή να τον αντιμετωπιζουν οι πολίτες, ως μπάτσο της εκάστοτε εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1