Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΚΑIΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΤΑΞΕΙΣ Η ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Το "μπαλάκι" στην ΕΛΣΤΑΤ πετάει η κυβέρνηση, προκειμένου να κατευνάσει τις θυελλώδεις αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει ο ληστρικός Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.
Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε την Τετάρτη (13/8) από την Ελληνική Στατιστική Αρχή απάντηση για το εάν μπορεί να εισπράττεται ο φετινός ΕΝΦΙΑ και μετά τον Δεκέμβριο, ενδεχομένως και μετά τον Φεβρουάριο, με την προϋπόθεση όμως ότι τα έσοδα θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Πρόκειται για μια απόπειρα της κυβέρνησης να συγκαλύψει την.....
 φοροεπιδρομή, μέσα από την επιμήκυνση της εξόφλησης του εν λόγω φόρου, ο οποίος πρέπει να υπογραμμιστεί ότι συνοδεύεται από μια σειρά επιπλέον φόρων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν στα δημόσια ταμεία μέσα στους επόμενους μήνες (φόρος εισοδήματοςτέλος επιτηδεύματος, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύηςτέλη κυκλοφορίας ΙΧ κα).
Ο προγραμματισμός για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχει ήδη ανατραπεί, αφού η πρώτη δόση, που ήταν να πληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, πήγε Αύγουστο και θα καταβληθεί τελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Προκειμένου να μην «πέσουν» όλοι οι φόροι μαζί, η κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει τις δόσεις σε έξι ή οκτώ.
Οι παρενέργειες και η αναστάτωση στην οικονομία και την κοινωνία δεν σταματούν, όμως, εδώ. Όπως έχει γίνει γνωστό η μη είσπραξη του ΕΝΦΙΑ οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να μην εκδίδει φορολογική ενημερότητα προς τους πολίτες μέχρι και την Πέμπτη (14/8). Αυτό είχε σαν συνέπεια να μπλοκαριστούν ακόμα και τα κονδύλια που προορίζονται για τους παραγωγούς που επλήγησαν σφοδρά από τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας.
Ήδη το θέμα είναι γνωστό στα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και φαίνεται πως αυτή η συνθήκη πάει να τινάξει στον αέρα την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει πως βρίσκεται στο πλευρό των πληττόμενων παραγωγών κυρίαρχα της Μακεδονίας που μετρούν μεγάλες ζημιές από το εμπάργκο της Ρωσίας και τις επιστροφές δεκάδων κοντέινερς από τη Μόσχα.
Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν η Στατιστική Αρχή δώσει το «πράσινο φως», τον τελευταίο λόγο θα έχει η τρόικα η οποία θα θέσει θέμα εισπραξιμότητας του φόρου και κατά πάσα πιθανότητα θα απορρίψει το αίτημα της κυβέρνησης.
Με την κυβέρνηση να τελεί υπό καθεστώς πανικού και τις εξελίξεις στην ούτως ή άλλως εύθραυστη οικονομία να είναι δυσμενέστατες (συνέχιση της ύφεσηςπλήγματα λόγω των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, γενική κατάρρευση λαϊκού εισοδήματος), είναι πολύ πιθανό τον θερμό Αύγουστο να διαδεχθεί ένας θερμότερος Σεπτέμβρης και ένα ντόμινο μεγάλων κινηματικών γεγονότων και πολιτικών ανατροπών.
Η μεγάλη πρόκληση για τον ελληνικό λαό είναι να κατορθώσει τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση κατά της ανελέητης φορομπηξίας της κυβέρνησης για να επιβάλει την απόσυρση του ΕΝΦΙΑ και να ανοίξει το δρόμο των εκλογών για μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

Πηγή : Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1