Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

24 ώρες αλυσοδεμένες στο εργοστάσιο της Ελληνικός Χρυσός, για να μη χαριστεί ο Κάκκαβος στους χρυσοθήρες

Αλυσοδεμένες στην είσοδο του εργοστασίου εμπλουτισμού της "Ελληνικός Χρυσός", παραμένουν για περισσότερο από ένα 24ωρο οι 6 διαδηλώτριες, ζητώντας μαζί με εκατοντάδες κατοίκους της Χαλκιδικής που συγκεντρώνονται στο σημείο την καταψήφιση, σήμερα, του άρθρου 36 που νομιμοποιεί τις αυθαιρεσίες των χρυσοθήρων, παραδίδοντάς τους τον Κάκκαβο.
"Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν ταφόπλακα στο μέλλον των παιδιών μας", λένε οι 6 διαδηλώτριες, οι οποίες έμειναν όλη τη νύχτα στην πύλη του εργοστασίου, ενώ στην Ιερισσό συγκεντρώνονται κάτοικοι από όλα τα χωριά της περιοχής, για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το εργοστάσιο.
Σήμερα διεξάγεται στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου.

Κάλεσμα κατοίκων στους βουλευτές: "Σταματήστε να ψηφίζετε κατά παραγγελία"

Το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση, με την επίμαχη τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, όχι μόνο αίρει τα, μέχρι σήμερα, νομικά εμπόδια για την ανέγερση του εργοστασίου εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, αλλά έρχεται να .....
νομιμοποιήσει όλες τις παρανομίες της εταιρείας, αφού προβλέπει τα εξής:
α) Η έγκριση της τεχνικής μελέτης πλέον αποτελεί και έγκριση δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκμετάλλευσης και επεξεργασίας μεταλλευμάτων.
β) Η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, συνοδευόμενες από υπεύθυνη δήλωση του μελετητή μηχανικού που βεβαιώνει την πληρότητα της μελέτης και τη νομιμότητα, είναι πλέον αρκετά για τη θεώρηση της έγκρισης δόμησης.
γ) Για πρόχειρα και κινητά καταλύματα δεν απαιτείται πλέον ούτε έγκριση ούτε άδεια δόμησης.
δ) Το ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει πλέον την έκδοση της έγκρισης και της άδειας δόμησης, καθιστώντας αναρμόδιες τις υπηρεσίες της πολεοδομίας.
"Σε τρεις γραμμές λοιπόν, νομιμοποιείται κάθε παρανομία της Ελληνικός Χρυσός και αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στο καταστροφικό της έργο" τονίζει το Συντονιστικό και καλεί του βουλευτές και κυρίως τους κυβερνητικούς «να σταματήσουν να ψηφίζουν κατά παραγγελία και επιτέλους να παράξουν νομοθετικό έργο που θα προστατεύει το περιβάλλον και το κοινωνικό συμφέρον κι όχι τα συμφέροντα των 'επενδυτών'».
ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1