Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση βραχυκυκλώνει τη Βουλή και η τρόικα το success story ....Blackout

Καλοκαιρινό πυρετό έχει ανεβάσει η κυβέρνηση μετά το χθεσινό διπλό «χαστούκι» που δέχτηκε από τρόικα και αγορές. Το success story γκρεμίζεται ενώ παράλληλα μαζεύονται πολιτικά σύννεφα. Η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής να στείλει το ζήτημα του δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής καταγγέλθηκε ως «βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή» από την αντιπολίτευση με....
ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ να έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα απέχουν από τη διαδικασία. Τα παραπάνω θα βρεθούν επί τάπητος στη συνάντηση που θα έχουν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. 
Ο πρωθυπουργός χθες υποστήριξε με πάθος την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ενώ δεν παρέλειψε να επαναφέρει τη θεωρία των δυο άκρων κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ - χωρίς να τον κατονομάζει - ότι πηγαίνει «χέρι- χέρι με τους Χρυσαυγίτες». Στην ίδια γραμμή και το ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, τα ζητήματα για την κυβέρνηση δεν τελειώνουν έτσι απλά καθώς έχει χρεωθεί ήδη αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις αλλά και το γεγονός ότι λειτουργεί με «πρόθυμους βουλευτές».
Η έκτακτη ειδική συνεδρίαση Α’ θερινό τμήμα της Βουλής που θα αποφασίσει το αν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις για το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί σήμερα με ερωτηματικό τη στάση του βουλευτή Προκόπη Παυλόπουλου που σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο φέρεται να έχει δηλώσει πως διαφωνεί στο να αποφανθεί για το θέμα αυτό το πρώτο θερινό τμήμα και όχι η ολομέλεια που είναι «η καθ' ύλιν αρμόδια» και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που αντικατασταθεί θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση.
Ακόμη ένα μέτωπο ίσως βαθύνει σήμερα για την κυβέρνηση, αυτό με τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου για την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων, κατά της οποίας προσέφυγε το ελληνικό Δημόσιο.
Παράλληλα το τελευταίο επεισόδιο του success story κάθε άλλο παρά καλά πηγαίνει καθώς χθες η τρόικα ξέκοψε στον υπ. οικονομικών Γκίγκα Χαρδούβελη κάθε κουβέντα για τη μείωση φόρων αλλά και την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς. Την ίδια ώρα η τελευταία έξοδος στις αγορές υπό το δυσμενές αγγλικό δίκαιο κάθε άλλο παρά επιτυχημένη κρίνεται καθώς αντί για τα 3 δισ. ευρώ του αρχικού προγραμματισμού αντλήθηκε 1,5 δισ. ευρώ.

Στην πολιτική ατζέντα και το ζήτημα της ΔΗΜΑΡκαθώς η χθεσινή ημέρα έφερε μια ανεξαρτητοποίηση, μια αποπομπή και δύο παραιτήσεις. Τα διαλυτικά φαινόμενα στη ΔΗΜΑΡ εκτιμάται ότι θα φέρουν και έντονες διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς καθώς θεωρείται ότι η αποχωρήσασα Κατερίνα Μάρκου και ο αποπεμφθείς Γρηγόρης Ψαριανός θα κινηθούν προς Το Ποτάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1