Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΝΤΥΝΕΙ ΣΤΟ "ΧΑΚΙ" ΤΟΥΣ ΔΕΗ-ΤΖΗΔΕΣ!

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΗ
Η ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
Σε επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ προχώρησε η κυβέρνηση-τρομοκράτης μετά και τη δικαστική απόφαση που έκρινε των αγώνα των εργαζομένων "παράνομο και καταχρηστική".
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή αργά το βράδυ, δικαστές σε....
διατεταγμένη κυβερνητική υπηρεσία έβγαλαν παράνομη την απεργία σε ό,τι αφορά την αγωγή της ΔΕΗ, και καταχρηστική σε ό,τι αφορά την αγωγή που κατέθεσε ο ΔΕΔΔΗΕ (διαχειριστής του δικτύου διανομής), 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου η Σ. Βούλτεψη, κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως "η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους."
Μια κίνηση που ουσιαστικά ήταν προαποφασισμένη και η κυβέρνηση περίμενε απλά τη δικαστική απόφαση, ως "φύλο συκής" για να ντύσει στο "χακί" τους εργαζόμενους-απεργούς της ΔΕΗ. Διότι,σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του Άρη Ραβανού από το vima.gr δημοσιεύεται στο ΦΕΚ (βλ. παρακάτω) η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη που εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των «φύλλων πορείας»...
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εάν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν... «συμμορφωθούν» (sic) με τη δικαστική απόφαση τότε θα γίνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, πράγμα το οποίο έγινε σε λιγότερο από 10 ώρες από την στιγμή που έγινε γνωστή η δικαστικη απόφαση..
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕπαρά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη ενώ ταυτόχρονα διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων, εξέδωσε νέα ανακοίνωση τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου  σύμφωνα με την οποία συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/7).

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό της απεργίας στη ΔΕΗ ως παράνομης και καταχρηστικής, μαζί, με την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των εργαζομένων-απεργών της ΔΕΗ, αποτελεί την κορύφωση του κυβερνητικού αυταρχισμού! Η τακτική είναι , πλέον , πάγια!
Το σύνηθες επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ,δήθεν, νοιάζεται για τους μικρομεσαίους επαγγελματίεςαλλά και τους πολίτες που ζημιώνονται λόγω των διακοπών ρεύματος είναι φαιδρό.
Άλλωστε πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση τη χειμαζόμενη από τις μνημονιακές της πολιτικές μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και έχει οδηγήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μαρασμό! 
Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η αντίδραση της κοινωνίας!
Η συσπείρωση και η αγωνιστική απάντηση της κοινωνίας είναι τωρα όσο ποτέ αναγκαία σε μια προσπάθεια τα Ιουλιανά εγκλήματα της κυβέρνησης να προκαλέσουν , αν είναι δυνατόν, μια Ιουλιανή λαϊκή εξέγερση ανατροπής και ελπίδας.
Οι καναπέδες δεν σηκώνονται!
Εμείς να σηκωθούμε από δαύτους!

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που «ντύθηκε στο χακί» και με ένα νέο αντισυνταγματικό πραξικόπημα επιστρατεύει τους απεργούς εργαζόμενους της ΔΕΗ, προσπαθώντας μεστρατιωτικού τύπου μέτρα να σταματήσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατάτμηση και το ξεπούλημά της.
Η επιμονή της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει με τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μεγάλαιδιωτικά συμφέροντα την οδηγεί σε ακραίες, αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές που θυμίζουν ανώμαλες πολιτικά περιόδους του παρελθόντος στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση με την πολιτική επιστράτευση επιδιώκει την ουσιαστική κατάργηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, όπως το προωθούμενο οικονομικό, πολιτικό, αντικοινωνικό και αντι-αναπτυξιακό έγκλημα της εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και των τοπικών κοινωνιών, η αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων, η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της και η προώθηση της πρωτοβουλίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος μπορούν και πρέπει να γίνουν τα απόρθητα τείχη που θα ανακόψουν την πολιτική επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ και την κυβερνητική μνημονιακή αντικοινωνική πολιτική.

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!
Ο πρόεδρος της ΓΕNΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτσας, μιλώντας στο πρωινό του ΣΚΑΙ, δήλωσε πως η απεργία συνεχίζεται.
"Εμείς θα διορθώσουμε τον αριθμό του ποσοστού που πρέπει να είναι εξαιρούμενο για να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας και θα συνεχίσουμε κανονικά την απεργία" σημείωσε.
Επιπλέον, ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ» και κάλεσε τους εργαζομένους στη ΔΕΗ να σκίσουν τα φύλλα πορείας, αν φθάσουν στα χέρια τους.
«Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια», πρόσθεσε επίσης, μιλώντας στον ALPHA.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Η κυβέρνηση χάνοντας την ψυχραιμία της, αποδυναμωμένη και ξεγυμνωμένη από επιχειρήματα, αποκαλύφθηκε στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας για την εκποίηση της πρώτης βαριάς Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας, με την τεράστια προσφορά της σε εθνικό, οικονομικό, εργασιακό, και κοινωνικό επίπεδο και μπροστά στον πανικό της, κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΣ τους εργαζομένους.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας Ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί.
 Οι εργαζόμενοι είναι ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΟΙ
ποτέ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Τέσσερα μέλη του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα οποία ανήκουν στην Αριστερά, έκαναν την παρακάτωαγωνιστική και αποφασιστική δήλωση:
Επειδή η Κυβέρνηση Σαμαρά επιλέγει τη σύγκρουση με την κοινωνία επιστρατεύοντας τους απεργούς συναδέλφους μας θεωρούμε πως η στοιχειώδης υποχρέωση και καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμεόχι ΜΟΝΟ τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Για μας ο αγώνας υπεράσπισης της ΔΕΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ανυποχώρητα .
Θεωρούμε την επιστράτευση όχι μόνο ακραία αντιδημοκρατική πράξη αλλά μία εκτροπή συνταγματική και θεσμική.
Ως εκ τούτου.
Πρέπει να συνεχιστεί η απεργιακή κινητοποίηση.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να αρνηθούν να παραλάβουν τα χαρτιά επιστράτευσης.
Να συνεχίσουν μαχητικά και να κλιμακώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού που λέγεται Ηλεκτρική Ενέργεια.
Θωμάς   Μιχαλάτος
Λευτέρης Παλούκας
Σταμάτης Θεοδωρόπουλος
Δημήτρης Καπέλας

Σάββατο 05 Ιουλίου 2014
Ν.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΜΟΥ
Ο Ν. Φωτόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, μετά την επιστράτευση των εργαζομένων απεργών, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Για λόγους Δημοκρατίας και προάσπισης του δικαιώματος του κάθε πολίτη να μπορεί νααντιστέκεται και να απεργεί.
Για να υπάρχουν δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες.
Για το σκοπό του αγώνα μας που είναι ιερός γιατί στην ουσία αφορά το δικαίωμα και του πιοφτωχού συνανθρώπου μας να μπορεί να απολαμβάνει το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και για να στείλω (γιατί ο καθένας μας γράφει τη δική του ιστορία) το δικό μου μήνυμα στην κυβέρνηση μειοψηφίας του κ.Σαμαρά και Βενιζέλου. Μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής σε χουντικές πρακτικές χωρίς κανένα απολύτως λόγο (γιατί από την απεργία μας δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στους καταναλωτές).
Δημόσια δηλώνω ότι θα σκίσω το φυλλάδιο επιστράτευσής μου.
Κ. Σαμαρά μπορείτε να με απολύσετε, γονατιστό δεν θα με δείτε ποτέ.

Πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1