Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Έγκλημα σε βάρος της ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας. Βόμβα ΤΑΙΠΕΔ βουλιάζει τον ΟΛΘ



Μοίρασε μέρισμα 4 ευρώ ανά μετοχή, όταν η διοίκηση του λιμανιού είχε προτείνει 0,60 ευρώ

Έγινε κι αυτό! Το «αρπακτικό» που λέγεται ΤΑΙΠΕΔ, παρότι το ΔΣ του ΟΛΘ πρότεινε μέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή, επέβαλε στη γενική συνέλευση, στην οποία ελέγχει το 75% των μετοχών, να μοιράσει μέρισμα.... 4 ευρώ ανά μετοχή! 
Κι αυτό για να αρπάξει για την αφεντιά του τα μισά αποθεματικά του κερδοφόρου λιμανιού.

Κανονικά θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη η Αγορά, όπως και οι μικρομέτοχοι. Αλλά η μετοχή ανέβηκε μόνο 1,75%, με πώληση μόλις 2.980 τεμαχίων. Αυτό δείχνει ότι α) υπάρχει στρέβλωση στο ΧΑ και β) η Αγορά αποδοκιμάζει την απόφαση είσπραξης από τον κύριο μέτοχο των μισών από τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας. Σε κάθε περίπτωση, η αφαίμαξη του ΟΛΘ αλλού στοχεύει: Στο να αφαιρέσει τους διαθέσιμους πόρους και τα κέρδη του ΟΛΘ, ώστε να μην μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομη αναπτυξιακή στρατηγική και να ξεπουληθεί κατ’ ανάγκην στους εκλεκτούς του «αρπακτικού»… Επειδή όμως αυτοί που κυβερνάνε το ΤΑΙΠΕΔ είναι παίκτες Γ' Εθνικής, δεν κατάλαβαν ότι κόβοντας τα φτερά του ΟΛΘ έκοψαν και το μέλλον της αποκρατικοποίησής του. Γιατί οι ενδιαφερόμενοι και η Αγορά τρόμαξαν από την αφαίμαξη και την προχειρότητα των αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και όπου φύγει, φύγει, όπως λένε οι ίδιοι.

Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ είναι αρνητική όχι μόνο για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας και της χώρας αλλά και για το Χρηματιστήριο, καθώς αποδεικνύεται ότι οι αφέντες μεγαλομέτοχοι ασελγούν στο όνομα σκοπιμοτήτων.

Αν είναι δυνατόν σε τέτοιους καιρούς, που το ζητούμενο είναι να βρεθούν πόροι για την ανάπτυξη, το ΤΑΙΠΕΔ να τους αρπάζει από τις τσέπες αναπτυξιακών εταιρειών, όπως ο ΟΛΘ, για τις σκοπιμότητές του... Και εδώ γεννάται ένα ερώτημα: Ο μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών και ο νέος υπουργός του, γνώριζε αυτόν τον κανιβαλισμό, που ξεσήκωσε όχι μόνο τους Θεσσαλονικιούς και τους εργαζομένους αλλά και την Αγορά; Εάν όχι, τι πρόκειται να πράξει με τις στρεβλώσεις (αν μη τι άλλο) αυτές;

paron.gr μέσω freepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1