Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ένα αντίο στον Γιώργο Παπακυριάκη από τους συναγωνιστές του.

Πέρασε κιόλας ένας μήνας από εκείνη τη Δευτέρα στις 16 του Ιούνη που έφυγε ξαφνικά κι αναπάντεχα από κοντά μας ο άνθρωπος με το διαπεραστικό βλέμμα και το  «κοφτερό» μυαλό ο συναγωνιστής μας Γιώργος Παπακυριάκης.

Ασυμβίβαστος, ιδεολόγος, βαθιά δημοκράτης και οραματιστής, εξέπεμπε με την προσωπικότητα και το λόγο του μια «νεότητα» που πολλές φορές την ζηλεύαμε όλοι εμείς οι κατά πολλά χρόνια νεώτεροι του. Η γλαφυρότητα, ο ρομαντισμός, αλλά κι η αιχμηρότητα του λόγου του μαρτυρούσαν ότι ο Γιώργος Παπακυριάκης δεν ήταν διόλου τυχαίος σαν άτομο. Κι όντως δεν ήταν....

Γεννημένος στην Αθήνα σπούδασε στη σχολή κινηματογράφου στο τμήμα σκηνοθεσίας και σεναρίου. Το ανήσυχο πνεύμα του τον οδήγησε στη Γαλλία όπου σπούδασε ψυχολογία στη...
Σορβόννη και κινηματογράφο και θέατρο στο Παρίσι. Εκεί εργάστηκε στη Maison de culture  ως υπεύθυνος της κινηματογραφικής λέσχης. Γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα εργάστηκε ως εκδοτικός σύμβουλος στις εκδόσεις Καστανιώτη όπου κι εξέδωσε και τα βιβλία του « Ο τυφλός ταξιδιώτης» (1985), «Δατς ωλ»(1982), «Καβάλα στη χελώνα»(1982), «Το δωμάτιο του γορίλα» (1981). Παράλληλα εργάστηκε ως καθηγητής και συνεργάτης στην Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης του Κώστα Καζάκου, και άφησε το στίγμα του στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου υπογράφοντας το σενάριο σε πολλές ταινίες μεγάλου μήκους όπως «Ο αλύγιστος» (1968), «Σαπίλα και αριστοκρατία» (1967), «Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας» (1966), «Το ρεμάλι της Φ. Νέγρη» (1965) κ.α. Διετέλεσε μέλος της Εταιρείας ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, της γνωμοδοτικής επιτροπής του Ε.Κ.Κ., της προκριματικής επιτροπής του κινηματογραφικού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ειδικός σύμβουλος στην γενική διεύθηνση κοινοβουλευτικού έργου της ΕΤ1 για την τηλεοπτική δόμηση και διαμόρφωση των εκπομπών της.

Η φυσική απουσία του φίλου, αδερφού και συναγωνιστή Γιώργου Παπακυριάκη αναμφίβολα θα κάνει τις συνελεύσεις του πυρήνα μας ιδεολογικά φτωχότερες. Ο καθένας όμως από εμάς, που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε από κοντά, θα κρατήσει βαθιά μέσα στην ψυχή του τους λόγους, τις ιδέες και πάνω απ’ όλα το μεγάλο όραμα του να γίνει το Ε.ΠΑ.Μ. το μέτωπο που θα καταφέρει να ενώσει τον Ελληνικό Λαό ενάντια στις ορέξεις των ξένων επικυρίαρχων, και θα τον οργανώσει σαν μια ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ γροθιά που θα αποτινάξει, μια για πάντα, τα δεσμά που του έχει χαλκεύσει το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ και ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΟ καθεστώς και οι λειτουργοί του.

Πυρήνας  Ε.ΠΑ.Μ. Αρτέμιδας –Σπάτων, Ραφήνας-Πικερμίου

Πηγή : ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1