Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Στον αμαρτωλό βωμό του χρέους ξεπουλάνε τα πάντα!


του Δημήτρη Κυπριώτη

Η απαγορευτική απόφαση του ΣτΕ, για την πώληση των εταιρειών ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, έκανε την κυβέρνηση των «αργυραμοιβών», ευρηματικός τίτλος που της δόθηκε από  την Εφημερίδα των Συντακτών, να στραφεί προς τα "ασημικά" του ελληνικού Κράτους, προκειμένου να εξασφαλίσει ισοδύναμα έσοδα, για να τα προσφέρει στο βωμό του χρέους και  στους τοκογλύφους!

Στη συνέχεια του διαρκούς πωλητήριου που έχει βάλει αυτή η συγκυβέρνηση, σειρά τώρα πήραν διάφορα παραλιακά «φιλέτα», νεοκλασικά κτήρια στην Πλάκα, πολλά συγκροτήματα «Ξενία», πολλά άλλα ακίνητα σε όλη τη Χώρα, αλλά ακόμα και ένα θαυμάσιο ακίνητο 1.000 τμ στο μακρινό Μανχάταν, που είχε αποκτηθεί από το ελληνικό Δημόσιο και τώρα είναι αμφίβολο αν θα πωληθεί ακόμη και στην τιμή αγοράς του.

Συνολικά στη φάση αυτή του ξεπουλήματος, 55 νέα ακίνητα περιήλθαν στο «σφαγείο» του ΤΑΙΠΕΔ, για να προωθηθούν στη λεγόμενη αξιοποίηση, λέγε ξεπούλημα και να παραδοθούν σε ημέτερους.

Από τον μακρύ κατάλογο των ακινήτων που περνάνε στο ΤΑΙΠΕΔ με προοπτική να βγουν στο...
«σφυρί», μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: το χιονοδρομικό κέντρο στον Παρνασσό, ο λιμένας της Ζέας (Πασαλιμάνι), θαυμάσιες  παραλιακές εκτάσεις όπως είναι, το «άσπρο λιθάρι» Σουνίου, η παραλία των Λεχαινών, η «Κοσκινού» στη Ρόδο κ.α.  που τα περισσότερα εξ αυτών ακίνητα,  ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια και να οδεύσουν σε γνωστούς αποδέκτες.

Οι φερόμενοι και ως υπουργοί που υπέγραψαν την παραχώρηση, στη βιασύνη τους  να κερδίσουν «το χαμένο χρόνο» του ξεπουλήματος λόγω των εκλογών, επιστράτευσαν  τα πάντα, ακόμη και νομοθετικές ρυθμίσεις για να νομιμοποιηθούν σε ελάχιστο χρόνο  παρανομίες που υπάρχουν στο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, στον Παρνασσό, αφού στην προς πώληση έκτιση υπάρχουν εκεί  11.000 στρέμματα ελατόδασους!!

Οι οκτώ υπουργοί που συνυπογράφουν την «εγκληματική» αυτή απόφαση, είναι φανερό ότι τελούν υπό το κράτος πανικού και την ασφυκτική πίεση του ανασχηματισμού και κάνουν ότι τους ζητηθεί! Όμως πρέπει να γνωρίζουν, ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να καλύψει τις υπογραφές που έβαλαν για την παραχώρηση,  όταν μάλιστα γνωρίζουν εκ των προτέρων, ότι τα έσοδα που θα προέλθουν από το ξέφρενο αυτό ξεπούλημα, είναι ασύμφορα για το Δημόσιο.

 Η πράξη τους δε, δηλώνει με τον πλέον σαφή τρόπο και την  πλήρη υποταγή στους δανειστές, χωρίς μάλιστα καμία διαπραγμάτευση! Ήταν  δε η σπουδή της παραχώρησης  τόσο μεγάλη, ώστε παρέδωσαν στο ΤΑΙΠΕΔ το παραλιακό μέτωπο Αττικής, όταν αυτό ανήκει στην εταιρεία του Δημοσίου, την επονομαζόμενη και «Ειδικού Σκοπού»!

Με τον τρόπο αυτόν αποδεικνύεται ακόμη μια φορά και όσο περισσότερο ξεκάθαρα γίνεται, ότι οι προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει ο φερόμενος και ως πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, για δήθεν προγραμματισμένη και επιμελημένη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής, ήταν απλώς παχιά λόγια που σκοπό είχαν να εξαπατήσουν ακόμα μια φορά ψηφοφόρους!

Τέτοιες όμως κινήσεις αμαυρώνουν στην κυριολεξία την πολιτική και στιγματίζουν τους υπουργούς που υπέγραψαν αυτό το ξεπούλημα.

Όμως, αν αυτή η πράξη του ξεπουλήματος αυτού του εθνικού πλούτου  χαρακτηρίζεται ως «έγκλημα», τότε η επίσημη παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας που έχει συντελεστεί από το Μάιο του 2010, από τη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με την υπογραφείσα 1η Δανειακή Σύμβαση και την επαναληφθείσα το 2012,  2η Δανειακή από την κυβέρνηση Α. Σαμαρά,  πως αλλιώς εκτός από πράξη εσχάτης προδοσίας μπορεί να χαρακτηριστεί;

Από ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1