Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η επόμενη μέρα.


στάση στάθμευσηγράφεi ο Γιάννης Σιδέρης*

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν. Το ΕΠΑΜ έμοιαζε ικανό να αποτελέσει την έκπληξη. Όλοι μας είχαμε σχεδόν βεβαιότητα ως προς αυτό. Τελικά το επιθυμητό εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήρθε. Οι πολίτες, διαισθανόμενοι το αναιμικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να του δώσουν μια πιο καθαρή νίκη. Λειτούργησε το ένστικτο του λαού μπρος στον φόβο ότι το πρωί της Δευτέρας θα άκουγαν τις θριαμβολογίες του Σαμαρά, Αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις του! Τα μυνήματα, ήδη ήταν αρνητικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, πράγμα που πανικόβαλε το εκλογικό σώμα, οδηγώντας το ενστικτωδώς στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι βέβαιο ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε ίσως και για την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του, λύση εκτάκτου ανάγκης και όχι συνειδητή επιλογή.

Υπό αυτές τις όντως έκτακτες συνθήκες, το ΕΠΑΜ δεν κατάφερε να αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών, βάσει της δυναμικής που είχε διαμορφωθεί υπέρ του, δυναμική την οποία όλοι μας διαπιστώσαμε.

Αν συνυπολογίσουμε δε ότι οι εκλογές για τα μέλη μας αποτελούν ένα πεδίο το οποίο, όχι μόνο δεν γνωρίζουμε, αλλά συνειδητά δεν λειτουργούμε όπως οι “επαγγελματίες”, στοχεύοντας πρωτίστως ....
στην ενεργοποίηση των πολιτών και σε καμμία περίπτωση στην άγρα ψήφων, η μη αποτύπωση της ξεκάθαρης δυναμικής του Μετώπου επήλθε μοιραία.

Παρόλα αυτά, εγώ προσωπικά, νιώθω ικανοποιημένος, όχι βέβαια από το αποτέλεσμα, αλλά από τη μάχη που δώσαμε όλα τα μέλη. Δίχως ίχνος ψηφοθηρίας, ως στόχος παρέμενε η ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση του Μετώπου στην κοινωνία. Αυτό είμαστε και έτσι πράξαμε. Και σε αυτό το θέμα το ΕΠΑΜ βγήκε κερδισμένο.

Καταφέραμε να επικοινωνήσουμε τις θέσεις μας σε ακόμη μεγαλύτερο τμήμα του λαού. Ανακαλύψαμε πολίτες που είναι διατεθιμένοι να ενεργοποιηθούν δίπλα μας, τους οποίους ούτε καν γνωρίζαμε. Δώσαμε το στίγμα μας, αυτό το πατριωτικό ριζοσπαστικό στίγμα που μόνο εμείς κουβαλάμε μέσα μας, σε κάθε συγκέντρωση μας, μικρή ή μεγάλη. Όλοι πλέον οι πολίτες διαπίστωσαν ότι ο παλαικομματισμός βρίσκεται έξω από το ΕΠΑΜ. Ακόμη και εμείς οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές δεν προωθούσαμε τους εαυτούς μας με σκοπό την σταυροδοσία μας, αλλά τις θέσεις
του ΕΠΑΜ. Άλλα ήθη, άλλη πρακτική, άλλη στόχευση!

Να είστε βέβαιοι ότι θα έρθει ο καιρός που όλα αυτά το Μέτωπο θα τα καρπωθεί! Να είστε βέβαιοι ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θα μας πλαισιώσουν με την ουσιαστικη στήριξή τους. Δεν υπάρχει λόγος, αλλά ούτε και χρόνος για κατήφεια και μιζέρια από εμάς. Η μιζέρια έτσι κι αλλιώς, δεν ταιριάζει στο Μέτωπο. Κρατάμε τα κέρδη και συνεχίζουμε. Με νηφαλιότητα και χωρίς εύκολους αφορισμούς, μελετάμε την στρατηγική μας και αποφασίζουμε αλλαγές.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να συνεχισουμε.

Η επόμενη μέρα για την χώρα δεν μπορεί να περιμένει.

* ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1