Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έχασε ο Χρήστος Πάχτας και το μεταλλείο χρυσού!

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στο δήμο Αριστοτέλη, όπου ο Χρήστος Πάχτας, πολιτικός απόλυτα συνδεδεμένος με την επένδυση του χρυσού έχασε από την πρώτη Κυριακή από έναν υποψήφιο που ανοιχτά είχε ταχθεί κατά του μεταλλείου στις Σκουριές.

Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε ο Γιάννης Μίχος, επιχειρηματίας, επικεφαλής της παράταξης Κίνημα Ανάπτυξης, με ποσοστό 51,64% έναντι 46,44% του απερχόμενου δημάρχου...
με καταμετρημένο το 95,5% των ψήφων.
Η αποδοκιμασία του Χρήστου Πάχτα από τους πολίτες, αποδεικνύει ότι η αντίθεση στο μεταλλείο χρυσό δεν ήταν η άποψη μιας μικρής μειοψηφίας αλλά η κεντρική θέση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής που συμμετείχαν στις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα για ένα τέτοιο θέμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόγραμμά του ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη ανέφερε χαρακτηριστικά για την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή: «Η άποψή μας είναι αντίθετη με την επέκταση  της παραδοσιακά υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας ....στις Σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης».

Η ανατροπή δημιουργεί νέα δεδομένα αφού ο νέος δήμαρχος προεκλογικά είχε δεσμευθεί ότι  θα ανοίξει  διάλογο με την κυβέρνηση, την περιφέρεια, την
επιχειρηματική κοινότητα και επιστημονική κοινότητα, τους εργαζομένους και τους φορείς της περιοχής αναζητώντας την ισορροπία της φέρουσας ικανότητας  της περιοχής για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου.

Βάλια Μπαζού από το Ποντίκι, μέσω Σίβυλλα 
Αναδημοσίευση από το "ΓΡΕΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1