Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ηχηρό Χαστούκι

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΛΑΕγράφει ο Γιάννης Σιδέρης*

Η επίσκεψη Μέρκελ, έρχεται να κλείσει τον πρώτο κύκλο της επικοινωνιακής επίθεσης της κυβέρνησης προ των εκλογών. Αναμένεται λοιπόν, μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από ντόπιους και ξένους παράγοντες. Μετά το λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα, ήρθε εσπευσμένα η αναμενόμενη “έξοδος στις αγορές”, προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα της Μπαλτακιάδας η οποία επιτάχυνε τη φθορά της κυβέρνησης. Βέβαια, χρειάστηκε και η εισαγγελική απόφαση, βάσει της οποίας, απαγορεύεται οποιαδήποτε δημοσιοποίηση υλικού που επιβεβαιώνει τις στενές επαφές ΧΑ και κυβέρνησης! Τα πανηγύρια κυβερνώντων και ΜΜΕ καλά κρατούν λοιπόν, πανηγύρια που θα διατηρηθούν εντεινόμενα βέβαια, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές! Και επειδή “ο φόβος φυλάει τα έρμα”, μια τρομοκρατική ενέργεια πάντα συντηρητικοποιεί το εκλογικό σώμα, οδηγώντας το σε ...
πιο “σταθερές” επιλογές. Αυτό είναι εν τάχει, το πλαίσιο των εκλογών, όπως η κυβέρνηση θέλει να το επικοινωνήσει στους πολίτες.

Αλήθεια όμως. Ποιά είναι η πραγματικότητα; Ταυτίζεται άραγε με την κυβερνώσα εκδοχή της; Η πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι άλλη, έξω από αυτή που όλοι σχεδόν οι πολίτες βιώνουν στην καθημερινότητά τους! Και η καθημερινότητα των πολιτών, είναι αμείληκτη!

Οι κυβερνώντες όμως, εν είδει μάγων, δεν διστάζουν χρησιμοποιώντας τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, να εμφανίζουν ένα μέλλον ευοίωνο, ένα μέλλον όπου η καθημερινότητα των πολιτών θα αλλάξει, ίσως όχι δραματικά, προς το καλύτερο.

Και το ερώτημα τίθεται αυτομάτως. Είναι ικανή αυτή η επικοινωνιακή “σπέκουλα” να μεταβάλλει τα δεδομένα σε τέτοιο βαθμό, ώστε στις επερχόμενες εκλογές τουλάχιστον να αποφύγουν την συντριβή; Είναι ικανή αυτή η εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ, να καταλαγιάσει την οργή των πολιτών, ώστε αυτή να μην εκφραστεί στην κάλπη;

Θέμα πρώτο.

Διαβάζουμε στο “Βήμα on line”:

“Νέα αύξηση σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο από την αρχή του έτους, με αποτέλεσμα το σύνολο τους να ανέλθει στο τέλος Φεβρουαρίου στα 64,5 δισ. ευρώ.
Το πρώτο δίμηνο του έτους, όπως προκύπτει από στοιχεία της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,356 δισ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα η φορολογική διοίκηση εισέπραξε από νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 272 εκατ. ευρώ και 401 εκατ ευρώ από παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές”.
Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει πλέον εξαντληθεί. Όταν οι οφειλές έχουν φθάσει τα 2,4 δις ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, ενώ οι εισπράξεις μόλις που αγγίζουν τα 700 εκατ. τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται το τι θα επακολουθήσει μέσα στο 2014, τη στιγμή μάλιστα που φέτος οι φόροι κυριολεκτικά θα ματώσουν τους πολίτες! Αυτή είναι μια πραγματικότητα, που δεν μπορεί να υπερκεραστεί από ιστορίες μιας μακροπρόθεσμα αναμενόμενης επιτυχίας. Δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα “καλύτερο αύριο” το οποίο μάλιστα, δεν είναι άμεσα ορατό!

Θέμα δεύτερο

Πέρα από τις κατασχέσεις από το Δημόσιο και τις τράπεζες, η ενεργοποίηση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών βάσει νόμου που ψηφίστηκε το 2011, θα επιφέρει νέα δεινά σε μεγάλο πληθυσμό πολιτών (υπολογίζεται πάνω από 1,5 εκατ), ιδιατέρως ελευθέρων επαγγελματιών, μια και προβλέπεται για όσους δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ταμεία, κατάσχεση περιουσίας σε λίγους μήνες!

Η πραγματικότητα λοιπόν για τους πολίτες, είναι η ποινικοποίησή τους, μια και πολύ μικρό ποσοστό είναι πλέον αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην λυσσαλέα επιδρομή στο εισόδημά τους. Και οι πολίτες το γνωρίζουν πολύ καλά. Ήδη βιώνουν την περιθωριοποίησή τους και την αντιμετώπισή τους από την κεντρική εξουσία όχι ως πολίτες, αλλά ως οικονομικά μεγέθη. Και αυτό κανένα κυβερνητικό στέλεχος, κανείς “έγκριτος” αναλυτής, δεν είναι ικανοί να το μεταλλάξουν σε έυνοια που θα το καρπωθεί η κυβέρνηση στις κάλπες.

Θέμα τρίτο

Ενδιαφέρουσα η αποκάλυψη από το HOT DOC

” Η Εισαγγελία της Αθήνας, μετά από έρευνα στο γραφείο του προφυλακισμένου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, κατέσχεσε έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις του. Σε κάποιες από αυτές τις σημειώσεις, ο επιχειρηματίας περιγράφει πώς χρημάτισε τον τότε βουλευτή Γιάννη Μιχελάκη για να καταθέσει στη Βουλή Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου, χτυπώντας τον αντίπαλό του. Όσα υπήρχαν στα κατασχεμένα έγγραφα, τα επιβεβαίωσαν και μάρτυρες με τις καταθέσεις τους.

Τα στοιχεία οδήγησαν την Εισαγγελία να σχηματίσει δικογραφία κατά του Γιάννη Μιχελάκη και να την στείλει, όπως ορίζει ο νόμος στον Άρειο Πάγο για να διαβιβαστεί στη Βουλή με το αίτημα άρσης της ασυλίας του αφού φέρεται να έχει διαπράξει το αδίκημα όταν ήταν βουλευτής και όχι υπουργός.
Το Δεκέμβριο, η δικογραφία φαίνεται να φεύγει για τον Άρειο Πάγο, αλλά χάνεται. Τέσσερις μήνες μετά και παρότι άλλες δικογραφίες που αφορούν άλλους βουλευτές  εστάλησαν την ίδια περίοδο και πήγαν στη Βουλή η «δικογραφία Μιχελάκη» δεν πήγε.”

Σχεδόν το σύνολο των πολιτών, είναι πεπεισμένοι ότι οι πολιτικοί, ιδιαιτέρως των συγκυβερνώντων κομμάτων, είναι διαπλεκόμενοι και το μόνο που εξυπηρετούν, όποτε δεν σώζουν την χώρα βέβαια, είναι το προσωπικό τους συμφέρον. Το παραπάνω δημοσίευμα, ενισχύει την άποψη αυτή, καταδεικνύοντας την όποια πραγματικότητα θέλουν οι ίδιοι αυτοί οι πολιτικοί να παρουσιάσουν, ως ένα κακόγουστο αστείο. Πως είναι δυνατόν, αυτοί οι πολιτικοί να είναι ικανοί να πείσουν τους πολίτες; Πως είναι δυνατόν οι πολίτες να πεισθούν και να τους επιβραβεύσουν με την ψήφο τους;

Θέμα τέταρτο

Αποπληθωρισμό για 13ο συνεχόμενο μήνα κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ!

“Από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιµών καταναλωτή του Μαρτίου 2014 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2013, προκύπτει μείωση 1,3%, έναντι μείωσης 0,2% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2013 προς το 2012.”

Ο αποπληθωρισμός, είναι ουσιαστικά ένα σπιράλ θανάτου της οικονομίας. Η πτώση ζήτησης είναι αυτή που προκαλεί πτώση τιμών. Αυτό οδηγεί σε πτώση εσόδων των επιχειρήσεων, οι οποίες οδηγούνται μοιραία σε “λουκέτο”, οπότε έχουμε και μείωση θέσεων εργασίας! Μάλιστα η αύξησή του είναι ραγδαία!

Αυτό όμως, είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί από τους πολίτες, μια και στο σύνολό τους την βιώνουν στην καθημερινότητά τους! Ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν έχουν υποστεί άμεσα τις συνέπειες, δεν μπορεί να μην έχουν έναν έμπορο στο άμεσο περιβάλλον τους που να έκλεισε το μαγαζί του, ή τουλάχιστον έναν εργαζόμενο που να μην έχει απολυθεί!

Ποιά λοιπόν πραγματικότητα επικρατεί τελικά; Αυτή που βιώνουν, ή αυτή που του παρουσιάζουν τα ΜΜΕ; Υπό ποίο πρίσμα θα προσέλθουν στις κάλπες; Της καθημερινότητάς τους ή του τηλεοπτικού του χρόνου; Το ερώτημα είναι φυσικά ρητορικό!

Θα μπορούσαν να είχαν τεθεί πλείστα άλλα θέματα που οδηγούν ευλόγως στο συμπέρασμα, ότι ο λαός, όχι μόνο δεν θα πέσει στην παγίδα που οι συγκυβερνώντες του έχουν στήσει, πρώτον γιατί ο τρόπος είναι τουλάχιστον άκομψος και δεύτερον γιατί η βιωματική του πραγματικότητα είναι κατά πολύ ισχυρότερη από οποιαδήποτε άλλη εμφανίζεται ως δεδομένη!

Το ερώτημα λοιπόν, υπό την βεβαιότητα ότι θα καταψηφίσει τα κόμματα που συγκυβερνούν, είναι ένα. Ποιός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να τιμωρηθούν, μέσω της ψήφου; Και οι μόνοι που πρέπει να τιμωρηθούν είναι οι ντόπιοι πολιτικοί; Μα αυτοί δεν είναι, παρά εντολοδόχοι! Οι εντολείς δεν πρέπει να δεχθούν ένα ισχυρό χτύπημα; Και πιο μπορεί να είναι αυτό;

Θεωρώ ότι οι “εταίροι”, οι προστάτες των εδώ φερόμενων ως κυβερνώντων, πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Ελληνικός λαός, δεν άγεται και φέρεται από “πραγματικότητες” κατασκευασμένες προς όφελός τους! Δεν απεμπολεί την αξιοπρέπειά του για ένα μέλλον “κομμένο και ραμμένο” στα μέτρα τους, με μόνο αντάλλαγμα ένα μέλλον ευρωπαϊκής ψευτογκλαμουριάς! Δεν παραδίδει την χώρα του στο όνομα ενός απροσδιόριστου φεντεραλισμού, με ηγεμόνες και παρίες! Δεν είναι διατεθιμένος να οδηγηθεί στον σταδιακό αφανισμό του, για μια αμφίβολη σταθερότητα που αυτοί υποτίθεται ότι προσφέρουν!

Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, δείχνοντας τον δρόμο και σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, που χειμάζονται από παρόμοιες πολιτικές! Ο Ελληνικός λαός πρέπει να δώσει μια ηχηρή απάντηση στους ξένους εντολείς της καταστροφείς του!

Το ΕΠΑΜ, είναι η ξεκάθαρη επιλογή, η οποία θα τους αναγκάσει να αντιληφθούν ότι δεν γονατίζει. Μια ενδεχόμενη, που όλα δείχνουν ότι είναι και πολύ πιθανή, ενδυνάμωση του Μετώπου, θα καταστήσει σαφές στους τεχνοκράτες της ΕΕ, ότι δεν μπορούν πια να ασκούν αβασάνιστα πολιτικές εις βάρος ολόκληρων λαών.

Και είναι ξεκάθαρη επιλογή, γιατί η επίδοση στις πρεσβείες των χωρών της της επιστολής του γ.γ. του ΕΠΑΜ Δ. Καζάκη, έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Μετώπου, σε περίπτωση που παίξει ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας.

Η επιστολή αυτή, θέτει την ΕΕ και τις χώρες που την αποτελούν, προ των ευθυνών τους για ότι έχουν προκαλέσει στον Ελληνικό λαό, είτε μέσω συνθηκών της ίδιας της ένωσης, είτε μέσω διεθνών συνθηκών.

Το Μέτωπο, στέκει ως η επιλογή εκείνη στις επερχόμενες ευρωεκλογές, του οποίου η ενίσχυση μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προς όφελος του λαού.

Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για το Μέτωπο! Γιατί, αν ο λαός του δώσει την δύναμη της παρουσίας του στο ευρωκοινοβούλιο, δεν πρόκειται να παραμείνει ως μια ακόμη διεκπεραιωτική δύναμη, αλλά ως μια φωνή αντισυστημική και αποκαλυπτική των προθέσεων της ΕΕ! Γιατί οι άνθρωποί του, δεν επιδιώκουν “καρέκλες” και θέσεις και δεν θα διστάσουν, αν θεωρήσουν ότι δεν έχουν πλέον ρόλο σε έναν έτσι κι αλλιώς δευτερευούσης σημασίας θεσμό, να παραιτηθούν! Γιατί το Μέτωπο, στέκεται απέναντι από την “ευρωλαγνεία”, που κατακλύζει τις περισσότερες δυνάμεις του πολιτικού μας φάσματος!

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και γιατί η πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η καθημερινή προσπάθεια των πολιτών για επιβίωση, η ενίσχυση του ΕΠΑΜ στις ευρωεκλογές, θα είναι το πιο δυνατό χτύπημα για όλους αυτούς τους ευρωπαίους και τους εδώ ευρωλιγούρηδες!

*μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1