Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Βρικολάκιασαν τα νούμερα

Kατακεφαλιά γερή έφαγε ο Σαμαράς από τους αριθμούς για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας που γνωστοποίησε την Τετάρτη η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Ούρλιαζαν υστερικά τα εξαγορασμένα «παπαγαλάκια» της Δεξιάς στα μέσα ενημέρωσης για το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης, αλλά δημοσιονομικό... έλλειμμα και μάλιστα ύψους 12,7% (!), το δεύτερο χειρότερο της Ελλάδας εδώ και μια εικοσαετία, ανακοίνωσε η Γιούροστατ! Δεύτερο χειρότερο για το 2013 το έλλειμμα αυτό σε πανευρωπαϊκή κλίμακα - όχι μόνο μεταξύ των 18 κρατών της ευρωζώνης αλλά και...
των 28 κρατών της EE!
Πάτωσε για τα καλά το «success story» των πολιτικών απατεώνων που μας κυβερνούν. Κατατάχθηκε... 27η χώρα στις 28 η Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου αναφορικά με το έλλειμμα. Μόνο η Σλοβενία αποδείχθηκε χειρότερη από αυτούς, με έλλειμμα 14,7% του ΑΕΠ της, το οποίο επέβαλαν οι Γερμανοί στη μικροσκοπική αυτή πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, για να πληρώσει ο λαός της τα λεφτά που έφαγαν οι τραπεζίτες της.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα για το «success story» του σαμαροβενιζελισμού. Με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ του χειρότερου δημόσιου χρέους που έχει σημειωθεί ποτέ στην EE η Ελλάδα κατατάχθηκε 28η χώρα στις 28: 175,1% του ΑΕΠ! Πρόκειται για το τέταρτο ρεκόρ που σπάει η Ελλάδα των Σαμαρά - Βενιζέλου στο δημόσιο χρέος στα τέσσερα χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται σε μνημονιακή κατοχή. Τα τρία προηγούμενα αρνητικά ρεκόρ χρέους ήταν το 170,3% του 2011, το 157,2% του 2012 και το 148,3% του ΑΕΠ το 2010. Καμιά άλλη χώρα της EE δεν έχει καν πλησιάσει το χρέος της το 140% του ΑΕΠ της. Η μνημονιακή Ελλάδα παραμένει ο αδιαφιλονίκητος αρνητικός πρωταθλητής όλης της EE!
Δικαίωσε μέχρι κεραίας η ανακοίνωση της Γιούροστατ όσα γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για το έλλειμμα και το χρέος. Ομολογούμε όμως ότι τρομάξαμε από τον πλήρη έλεγχο που ασκεί η καταρρέουσα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στα μέσα ενημέρωσης, με τη σύμφωνη φυσικά στάση των ιδιοκτητών τους που υπερασπίζονται τη γραμμή της γιατί τους συμφέρει.
Σχεδόν πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι η Γιοΰροστατ ανακοίνωσε για την Ελλάδα δημοσιονομικό έλλειμμα 12,7%! Είναι απίστευτο! Τυφλά φερέφωνα του υπουργείου Οικονομικών όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων αυτή τη φορά ακόμη και των εφημερίδων, έγραφαν ότι «χωρίς την επίπτωση της υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με 19,7 δίσ. ευρώ» το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα ήταν... 2,1% του ΑΕΠ αντί για το 12,7% που ανακοίνωσε η Γιούροστατ!
Πουθενά όμως, επαναλαμβάνουμε, δεν ανέφεραν το θανατηφόρο για την κυβερνητική προπαγάνδα νούμερο 12,7%! Πουθενά! Ομολογούμε ότι πρώτη φορά στη δημοσιογραφική ζωή μας είδαμε να αποκρύπτεται με τόσο μεγάλη πολιτική χυδαιότητα ο επίσημος πίνακας που ανακοίνωσε η Γιούροστατ, μια υπηρεσία δηλαδή εντελώς δική τους!
Πέρα από την κυριολεκτικά γκεμπελική διαστρέβλωση των οικονομικών μεγεθών, αυτό υποδηλώνει και τη σφοδρότητα της αντίστασης που προβάλλει η κυβέρνηση, το κατεστημένο και οι μηχανισμοί τους στην επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή. Αφενός επιδιώκουν να διατηρήσουν στην εξουσία αυτούς τους άθλιους πολιτικούς απατεώνες, αλλά επειδή ούτε κι αυτοί πλέον δεν πιστεύουν ότι θα επιβιώσουν πολιτικά ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εργάζονται αφετέρου για να εγκλωβίσουν αμέσως τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, εκτιμώντας ότι έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να αναλύσουμε τόσο την εμφάνιση του πρώην υπουργού Εξωτερικών και στενότατου συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, όταν αυτός ήταν πρωθυπουργός, Δημήτρη Δρούτσα στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την αυριανή παρουσίαση από κοινού του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη του βιβλίου της ευρωβουλευτίνας Μαριλένας Κοππά του ΠΑΣΟΚ, η οποία τώρα είναι υποψήφια για το ευρωκοινοβούλιο με τη... ΔΗ MAP, όπως επίσης και στενότατη φίλη του Παπανδρέου.
Με άλλα λόγια, όλα δείχνουν ότι στελέχη του περιβάλλοντος του Γιωργάκη Παπανδρέου «μετακομίζουν» πολιτικά προς τη ΔΗΜΑΡ, καταφέροντας αφενός το τελειωτικό χτύπημα προς το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και προετοιμάζοντας αφετέρου το έδαφος για τη συμμετοχή κάποιων από αυτούς σε κυβέρνηση... ΣΥΡΙΖΑ! Μέσω μιας συμμαχίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ -και με τη συμμετοχή των «παπανδρεϊκών» του ΠΑΣΟΚ- αυξάνονται οι πιθανότητες να μπορέσει η ΔΗΜΑΡ να υπερβεί το 3% σε βουλευτικές εκλογές και διευκολύνεται κι ο Αλέξης Τσί-πρας να προωθήσει κάποιους ΠΑΣΟΚους του Γιωργάκη σε θέσεις υφυπουργών, ίσως και υπουργών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υποκριθεί δηλαδή ότι υποχωρεί σε... «απαιτήεις του σύμμαχου Φώτη Κουβέλη»!
Το γεγονός ότι ο Γιωργάκης Παπανδρέου είναι πολιτικά αμερικανόφιλος μέχρι το μεδούλι και ο προσανατολισμός του Αλέξη Τσίπρα προς τις ΗΠΑ για να αντισταθμίσει τη γερμανική ηγεμονία στην Ελλάδα διευκολύνουν αυτού του είδους την προσέγγιση. Όσο για την «Αριστερά της προσκολλήσεως» που εκπροσωπεί ό,τι πιο αποκρουστικό του ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου, τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, αυτή δεν έχει καμιά πολιτική αναστολή να υπηρετήσει οποιαδήποτε εξουσία. Αυτοί και τη χούντα ήταν έτοιμοι να προσκυνήσουν!
Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ - "Πριν'
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ μέσω το "ΓΡΕΚΙ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1