Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Στο έλεος της αυθαιρεσίας με βούλα εισαγγελέα

του Δημήτρη Καζάκη
 
Προσέξτε πολιτική υποκρισία. Η εισαγγελέας απαγόρευσε τη δημοσίευση άλλων μυστικά καταγεγραμένων συνομιλιών ανάμεσα σε Κασιδιάρη και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Προφανώς η εισαγγελέας έχει πάθει σύγχυση ρόλου. Νομίζει ότι είναι πολιτικός επίτροπος της κυβέρνησης κι έτσι μπορεί να επιβάλλει απαγορεύσεις. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνει απλά ότι βρισκόμαστε υπό καθεστώς χούντας.

Με ποιο δικαίωμα μπορεί να απαγορεύει στο μέλλον δημοσιοποίηση τέτοιων συνομιλιών; Με κανένα. Είναι τελείως αυθαίρετη και απόλυτα καταχρηστική μια τέτοια απαγόρευση, αποδεικνύοντας ότι η εισαγγελία έχει - οικεία βουλήσει; - μεταβληθεί στην πράξη σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης.

Οι συνομιλίες στελεχών της κυβέρνησης με εν ενεργεία πολιτικούς δεν είναι, ούτε μπορούν να εντάσσονται στη σφαίρα των ιδιωτικών συνομιλιών. Ιδίως όταν αφορούν στις υποθέσεις, ή τις πράξεις, ή τις παραλείψεις μιας κυβέρνησης. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να κρίνει παράνομη ....την καταγραφή αυτής της συνομιλίας από αυτόν που συμμετέχει σ' αυτήν, ούτε πολύ περισσότερο να απαγορεύσει την δημοσιοποίησή της στο μέλλον με φετβά. Ειδικά όταν αυτή η καταγραφή φέρνει στην επιφάνεια παράνομες πράξεις, ή προθέσεις της κυβέρνησης που υπερβαίνουν καταφανώς τον συντεταγμένο ρόλο της με βάση το νόμο.

Το υλικό της καταγεγραμμένης συνομιλίας, αλλά και των υπολοίπων που θα πρέπει να είχαν απαιτηθεί, οφείλει να απασχολήσει τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές, προκειμένου να κρίνουν αν πρέπει να ασκηθούν διώξεις για καταχρηστικές πρακτικές της κυβέρνησης, ή κυβερνητικών στελεχών. Μόνο αυτό μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη. Αν βέβαια σέβεται τον ρόλο της και δεν είναι υποχείριο της κυβέρνησης.

Η προκαταβολική απαγόρευση δημοσιοποίησης τέτοιου υλικού, καθ' όλα πολιτικού, αφορά αποκλειστικά την προστασία της κυβέρνησης. Παρά κι ενάντια στο νόμο. Την προστασία της κυβέρνησης από τυχόν ενδεχόμενους αιφνιδιασμούς από μεριάς Κασιδιάρη και Σία, ενόσω συνεχίζονται - καθώς φαίνεται - στο σκοτάδι οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δυο συμμορίες της ίδιας πολιτικής μαφίας. Της φασιστικής ακροδεξιάς ομάδας του Σαμαρά από την μια και από την άλλη της φασιστικής ακροδεξιάς ομάδας του Κασιδιάρη και Σία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1