Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ακροδεξιοκεντροαριστερές τρ(έ)λ(έ)ς

του Γιάννη Σιδέρη

Η Κυβέρνηση τα κατάφερε! Επιτέλους, μπορούμε να πανηγυρίσουμε. Το σακσες στόρυ είναι μια πραγματικότητα για την χώρα μας. Το πρωτογενές πλεόνασμα, που επέτυχε η κυβέρνηση, είναι πάνω από κάθε προσδοκία! Πρόκειται, αν δεν το έχετε αντιληφθεί, για την πλέον πατριωτική πράξη των τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικών στελεχών και φίλα προσκείμενων σε αυτούς, όπως ο “μέγας πατριώτης” Φαήλος Κρανιδιώτης. Αν δεν ξέρει αυτός περί πατριωτισμού, τότε ποιός ξέρει; Τα δελτία ειδήσεων με εκτεταμένα ρεπορτάζ, επιβεβαιώνουν ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσω της αύξησης του αριθμού των τουριστών. Εξάλλου το δήλωσε και η αρμόδια Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, της οποίας η ικανότητα από κανέναν δεν μπορεί να αμφισβητηθεί! Το ότι κατάγεται από “ιστορικό” σόι της δεξιάς, καμία σχέση δεν έχει με την υπουργοποίησή της, όπως ισχυρίζονται κάποιοι κακεντρεχείς αντικυβερνητικοί!

Η κεντροαριστερά από την άλλη, προσπαθεί να ανασυνταχθεί με σχήματα όπως η “ελιά” όπου ο Κώστας Σημίτης προσπαθεί να αναβιώσει μέρες δόξας. Οι πληροφορίες ότι πίσω ...
από τα φύλλα της απλά προσπαθεί να κρυφθεί το καταρρέον ΠΑΣΟΚ, μια και δεν έχει πια κανένα έρεισμα στην Ελληνική κοινωνία, ελέγχονται ως ανακριβείς! Ο κ. Μπίστης μια και δεν μπορεί πια να μεταπηδά από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλον, σκέφτηκε να παίξει τον ρόλο της προξενήτρας. Και βέβαια αισιοδοξεί και αναθαρρεύει, σκεπτόμενος ότι ενδέχεται να καρπωθεί κάτι από το 1/4 περίπου του εκλογικού σώματος που, όπως αποτυπώνεται στις “έγκυρες” δημοσκοπήσεις, δηλώνει αναποφάστιτο. Στο ίδιο ποσοστό βέβαια προσδοκά και ο φέρελπις κ. Παπαδόπουλος, που ενώ φλέρταρε με την “ελιά”, τελικά αποφάσισε, μετά ωρίμου πολιτικής σκέψεως να είστε σίγουροι, να επιστρέψει στην αριστερών πεποιθήσεων και προσφάτως αντιμνημονιακής ρητορικής, ΔΗΜΑΡ!

Α! Ξέχασα και τον ΓΑΠ. Πως μπόρεσα να ξεχάσω αυτήν την τεραστια πολιτική μορφή; Αυτός έχει θυμώσει από την συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία της “ελιάς”, την ίδια στιγμή που πρώην στενοί του συνεργάτες, όπως ο Μπεγλίτης, πήγαν στην ΔΗΜΑΡ! Τί να πει κανείς;  Γιωργάκης είναι αυτός, έχει το ακαταλόγιστο! Πάντως, αυτό το κόμμα, του ίδιου χώρου, που διαφαίνεται ως ικανό να κάνει την έκπληξη, είναι το “ποτάμι”, το πρόσφατο δημιούργημα του Στ. Θεοδωράκη, αν και απ’ ότι έπεσε στην αντίληψή μου, κανείς δεν έχει καταλάβει με τι πρόγραμμα ζητά την ψήφο του λαού. Κάτι ψέλλισε για επαναδιαπραγμάτευση, συγκλονίζοντας τον λαό με την πρωτοτυπία του και την αποφασιστικότητά του! Βέβαια, κάποιοι συνομοσιολόγοι διαδίδουν ότι εκεί που ποντάρουν αυτοί που τον στηρίζουν, είναι στην αναγνωρισιμότητα του ιδρυτή του και στην προβολή του από τα ΜΜΕ! Τι σημασία έχουν για τον λαό τα προγράμματα των κομμάτων μπρος σε έναν συμπαθή και ικανό δημοσιογράφο που αποφάσισε να παίξει ρόλο στην σωτηρία της χώρας;

Και ενώ όλα αυτά φαίνεται να απασχολούν τον λαό, για όποιον παρακολουθεί τα ΜΜΕ βέβαια, μόλις χθες έγινε γνωστό, ότι περίπου 400.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ εκρεμούν, ανεβάζοντας το ποσό που πρέπει να δοθεί στους αιτούντες σε πάνω από 4 δις ευρώ (κατ’ άλλους το ποσό ανέρχεται σε 6 δις)! Κάπως έτσι χτίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα, για το οποίο επαίρεται ο “πατριώτης” Φαήλος!

Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν ακόμη και πέντε χρόνια να πάρουν την σύνταξή τους! Είναι οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ! Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, είναι πιο τυχεροί, μια και η αναμονή για την σύνταξή τους, περιορίζεται μόλις σε 2,5 με 3 χρόνια! Μια άλλη μερίδα πολιτών μάλιστα, που μάλλον χρήζουν άμεσα έστω και του πενιχρού εισοδήματος που ελάμβαναν μέχρι πρόσφατα μια και έχουν 80% αναπηρία, δεν έχουν λάβει ακόμη την επιστροφή του ΕΚΑΣ, παρόλο που το δικαιούνται, μια και τα ταμεία ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ακόμη οργανωθεί ηλεκτρονικά!

Η αλήθεια είναι πως τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει. Ας όψεται το “κούρεμα” του Βενιζέλου, που απάλλαξε τον λαό από επιπλέον χρέος και, μην το ξεχάσω, μπήκε πάτος στο βαρέλι! Κάποιοι -γραφικούς να τους πω, καταστροφολόγους, τρελλούς ίσως- ισχυρίζονται πως από το επόμενο έτος δεν θα είναι σε θέση να αποδώσουν στους δικαιούχους, ούτε αυτό το πρωτοφανές σε μέγεθος ποσό των 360 ευρώ που εγγυάται πλέον το Ελληνικό κράτος με νόμο του 2010, ελέω του κ. Λοβέρδου. Αλλά τι σημασία έχει τώρα αυτό; Ποιος ασχολείται με τέτοια ζητήματα;

Τώρα, αυτό που απασχολεί την κοινή γνώμη, είναι με ποιον θα συμμαχήσει ο κ. Λοβέρδος. Να χάσει η κεντροαριστερά ένα τέτοιο στέλεχος; Γι’ αυτό έχει μπερδευτεί ο κόσμος και δεν ξέρει ποιος σχηματισμός έχει πλέον στους κόλπους του αυτόν τον δημοκράτη-σοσιαλιστή πολιτικό, μια και τον διεκδικούσαν μέχρι πρόσφατα ΠΑΣΟΚ, “ελιά” αλλά και ΔΗΜΑΡ. Σιγά τώρα μην ασχολείται ο λαός με τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν συμβαίνουν τέτοια κοσμοϊστορικά γεγονότα στην χώρα!

Ας αφήσουμε την πλάκα τώρα, αν και πάντα πίστευα και πιστεύω ακόμη, ότι το χιούμορ είναι θεραπευτικό, ειδικά τώρα που η κατάθλιψη τείνει να αναγορευθεί σε εθνική ασθένεια! Ζούμε μέσα στον απόλυτο παραλογισμό! Ο χρόνος που αφιέρωσε ως είδηση το προχθεσινοβράδυνο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων και το χρόνο αναμονής της σύνταξης των πολιτών, ήταν μηδέν! Οι αρμόδιοι δεν αξιολόγησαν ως είδηση τα παραπάνω, σε αντίθεση με έναν καθόλα συμπαθή όσο και θαρραλέο κατά τ’ άλλα κύριο, που τάιζε έναν κορκόδειλο! Στο μεταξύ, 2,6 εκατομύρια νέοι οφειλέτες της εφορίας καταγράφησαν μέσα στο 2013, προσθέτοντας άλλα 10 δις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Στο δελτίο του μεγκάλου καναλιού, κάπου στριμώξανε μια αναφορά, μετά βέβαια από την προσπάθεια δημιουργίας τρίτου πόλου από τα απολειφάδια του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ!

Η εικονική πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν στους πολίτες, είναι αλήθεια πως δοκιμάζει τα όρια της λογικής μας! Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον έχει δίκιο ο “πατριώτης” Φαήλος που χαρακτήρισε το ΕΠΑΜ ως τρελοκομείο! Και βέβαια κύριε Φαήλο είμαστε τρελοί, που δεν κατάπιαμε την οριστική και αμετάκλητη παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας την οποία παρέδωσε ο φίλος σας και νυν πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου! Είμαστε τρελοί που αγωνιζόμαστε για το κορυφαίο γεγονός σε μια δημοκρατία, την Συνταχτική Εθνοσυνέλευση, ώστε ο ίδιος ο λαός να ορίσει τη μοίρα του! Βέβαια την “δημοκρατία” που εσείς ευαγγελίζεστε, ας μας συγχωρήσετε που μέσα από το τρελοκομείο, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε! Ας μας συγχωρήσετε που δεν ταυτίζεται η άποψή μας με την δική σας περί ορισμού του πατριωτισμού! Βλέπετε, μέσα στο τρελοκομείο, ο πατριωτισμός μας δεν εξαντλείται στο όποιο, λογιστικό ή μη, πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ οι πολίτες της χώρας υποφέρουν! Ναι κύριε Φαήλο, για την δική σας πραγματικότητα, για το δικό σας αξιακό σύστημα, εμείς στο ΕΠΑΜ, είμαστε τρελοί! Και είμαστε περήφανοι για αυτό! Γιατί εμείς, μέσα στο τρελοκομείο, είμαστε αποφασισμένοι να μην ενδώσουμε σε κελεύσματα ξένων, να μην υποταχθούμε σε “εταίρους”, να μην επιτρέψουμε τον διαμελισμό της χώρας, να δώσουμε ακόμη και την ζωή μας αν χρειαστεί για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας!

Αντίθετα, η κυβέρνηση που εσείς υποστηρίζετε, ζητιανεύει για ακόμη μια φορά την δόση, παρόλο που η τρόικα ζητά αυτήν τη φορά τον πλήρη αφανισμό των εργασιακών σχέσεων. Και όλα αυτά, ενώ διεθνείς κανόνες δίνουν την δυνατότητα στην χώρα για μονομερή διαγραφή του χρέους, δυνατότητα που ούτε καν τίθεται στην ατζέντα της δικής σας “λογικής” πραγματικότητας.
Γιατί αυτά μπορούν να συμβαίνουν μόνο στο τρελοκομείο και εσείς βέβαια, ως “λογικός” και “ρεαλιστής”, δεν μπορείτε ούτε να τα ψυχανεμιστείτε!

Ο λαός όμως έχει μια ρήση. “Από τρελό κι από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια.” Και επειδή, σας διαβεβαιώ, μικροί δεν είμαστε, ας σκεφτείτε ότι, μέσα από το τρελοκομείο η αλήθεια τώρα διαχέεται στον λαό, όσο κι αν τα ΜΜΕ εμφανίζουν τη δική σας πραγματικότητα ως την επικρατούσα στην κοινωνία!

Κύριε Φαήλο ναι! Είμαστε τρελοί! Αλοίμονο όμως σε σας και σε όλους τους υπόλοιπους που συμβάλλετε στην δημιουργία αυτής της εικονικής πραγματικότητας, όταν ο λαός αποφασίσει να αποτινάξει την αληθινή πραγματικότητά του!

Ο Γιάννης Σιδέρης είναι μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου Πάτρας

Πηγή: Ε.Πα.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1