Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Δελτίο Γραμματείας Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης

EPAM Logo 760 72dpi
Θέμα: K.E.A.O
Ιδρύθηκε ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (ΚΕΑΟ) Ν. 4172/2013 άρθρο 101)

Στο Κέντρο αυτό θα διαβιβάζονται από 1.1.2014 οι άνω των 5.000 € οφειλές των ασφαλισμένων προς τους οργανισμούς :
ΟΓΑ
ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (μόνο για ΠΕΕ και ΠΕΠΑΕ)
ΟΑΕΕ και
ΕΤΑΑ
Κατόπιν θα εκδίδεται από το ΚΕΑΟ ειδική ΠΡΑΞΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ, με βάση την οποία θα εισπράττεται η οφειλή, είτε εκούσια είτε με ρύθμιση, ακόμη και με αναγκαστική κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη-ασφαλισμένου.
Συνεπώς, εκατοντάδες χιλιάδες ανήμποροι επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί ΕΒΕ, αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εξαιτίας της κρίσης δεν μπορούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους ....
εισφορές και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, θα δούνε την όποια προσωπική και οικογενειακή τους περιουσία να οδηγείται στον πλειστηριασμό!

ΝΟΜΙΚΗ   ΑΜΥΝΑ
Εν όψει της κατάστασης εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες Αγρότες, Έμποροι και Ελεύθεροι Επαγγελματίες, που αδυνατούν λόγω της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι, να καταβάλλουν τις εισφορές του κλάδου υγείας, και στερούνται παράνομα την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ασκήθηκε ήδη Συλλογική Αγωγή, από καταναλωτικές οργανώσεις (INKA) την οποία χειρίζεται ο Δικηγόρος Αθηνών, κ. Ιωάννης Μυταλούλης.
Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι ο μόνος θεσμός του Ελληνικού Κράτους ο οποίος απέδειξε ότι μπορεί να προστατεύει τους Έλληνες Πολίτες, εφόσον αφεθεί απερίσπαστη στο να επιτελέσει το έργο της.
Στις 11/3/2014 και επ' ευκαιρία της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με αρ. κατάθεσης 32510/256/2014 Συλλογική Αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και 5 Νοσοκομείων.
ΑΙΤΗΜΑ της αγωγής είναι ο ΟΑΕΕ και οι λοιποί εναγόμενοι να υποχρεωθούν να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στην παραπάνω κατηγορία συμπολιτών, όπως και στους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλλουν ή και να ρυθμίσουν μόνο τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.
Επίσης, αίτημα της αγωγής είναι να παύσει ο ΟΑΕΕ και να απαιτεί εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας.
ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ της παραπάνω αγωγής ορίστηκε η 18/6/2014 στο Πρωτοδικείο Αθηνών στο Πινάκιο Ρ1/7 και τόπος συνεδρίασης το κτήριο 6 αίθουσα 12 (πρώην Σχολή Ευελπίδων).
Η εν λόγω συλλογική αγωγή παράγει έννομα αποτελέσματα έναντι πάντων και την απόφαση που θα εκδοθεί μπορεί να την επικαλεστεί οποιοσδήποτε καταναλωτής και κάθε ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ.
Στην συγκεκριμένη συλλογική αγωγή, μπορούν και ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν πρόσθετη παρέμβαση ή ν' ασκήσουν ανάλογη αγωγή, Επαγγελματικοί Σύλλογοι της Χώρας, οργανώσεις καταναλωτών, ή συνδικαλιστικές ενώσεις έτσι,   ώστε να εγερθούν αντίστοιχες αγωγές ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Το Ε.ΠΑ.Μ είναι υπερήφανο που έχει στις επάλξεις του τον συναγωνιστή δικηγόρο, κ. Ιωάννη Μυταλούλη, που δραστηριοποιείται ενεργά στην Νομική Ομάδα της Επιτροπής Νομικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ.
Ευχόμαστε , να καταγράψει ακόμα μία επιτυχία, σαν την αποφ. υπ' αρ. 1101/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδ. Αθηνών για το ΕΕΤΗΔΕ και ακόλουθα την 293/2014 του Αρείου Πάγου.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Εκτός του παραπάνω συλλογικού ενδίκου μέσου, ο ασφαλισμένος έχει και άλλα ένδικα μέσα, ατομικά.

Η Γραμματεία Ε.Ν.Α θα σας ενημερώνει τακτικά με γενικές πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με το θέμα.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Πληροφορίες :
Επιτροπή Νομικής Αλληλεγγύης
e-mail: epamlaw@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1