Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Οι «τρομοκράτες» δείχνουν τρομοκρατημένοι!

του Κώστα Γιαννιώτη

Χρόνια τώρα κρατούσαν ένα λαό υποταγμένο και υποχείριο της «πληροφόρησης» των ΜΜΕ, της επίσημης ενημέρωσης, που απέρρεε μέσα από τα βάθη του κράτους και των υπηρεσιών του. Ενός κράτους που διαμόρφωνε την……. «αυθεντία» του, μεθοδευμένα και συστηματικά, με τρόπο που να στεριώνει την εγκυρότητά του. Που απέτρεπε οποιαδήποτε μορφή αμφισβήτησης των ….. «δικαίων» και …… «νομίμων» απόψεών του  και θέσεων, που αποτελούσαν δόγμα και θρησκεία.

Μεθοδευμένα και συστηματικά πέρασαν σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας την άποψη ότι η εξαθλίωσή της και η εξόντωσή της γινόταν προς όφελός της. Ότι η ασφάλεια της κοινωνίας ήταν στα χέρια των «ιθυνόντων», των ταγών της εξουσίας, που σαν μεγάλος αδελφός ήταν πανταχού παρών και εξουσιοδοτημένος εν λευκώ.

Αυτοί ήξεραν. Ήταν οι ειδήμονες και οι κρατούντες. Η κοινωνία δεν ήξερε. Δεν έπρεπε να ξέρει. Η κοινωνία έπρεπε να υπακούει και να ακολουθεί το δρόμο του «κράτους δικαίου» του κάθε Δένδια. Του κράτους που γαλουχούσε χρόνια το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, μέχρι που το έχωσε στο «κοινοβούλιο» και το άφησε ασύδοτο, μέχρι που έφτασε στον απροκάλυπτο φόνο και στη δημόσια εκτέλεση του Π. Φύσσα.
Η εξέλιξη τούς ήρθε κουτί, ώστε να στήσουν τον, επικίνδυνο για τη χώρα, χορό των δύο άκρων.

Για κακή τους τύχη όμως η κοινωνία δεν αντέδρασε σύμφωνα με τα σχέδιά τους, παρά την υποτίμησή της και το υβρεολόγιο που δέχτηκε από τους φωστήρες της δημοσιογραφίας, ως παραιτημένη και ραγιάδικη. Περνώντας μέσα από τα απανωτά χτυπήματα εξαθλίωσης που δέχτηκε τα τρία τελευταία χρόνια από το κράτος «αυθεντία», άρχισε να υποψιάζεται και να αμφισβητεί τα πάντα. Παρακολουθούσε σιωπηρή και προβληματισμένη, αλλά όχι παραδομένη. Ακύρωνε τα σχέδιά τους για αντεκδικήσεις και συγκρούσεις κοινωνικών ομάδων, που θα μετέτρεπαν τη χώρα μας σε νέα Λιβύη και Συρία.

Τα σχέδια για διάλυση της κρατικής οντότητας, που ονομάζεται Ελλάδα – σύμφωνα με τα σχέδια των κατακτητών που βιάζονται να βάλουν πόδι, ολοκληρωτικά, σ` αυτόν τον τόπο – έμπαιναν σε δρόμο ακύρωσης.

Μέσα σ` αυτό το κλίμα φτάσαμε στη διπλή ψυχρή εκτέλεση άλλων δυο νέων ανθρώπων, οπαδών αυτή τη φορά της ΧΑ, στο Ν. Ηράκλειο.

Οι «ιθύνοντες» και «έγκυροι αναλυτές» των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, έσπευσαν από την πρώτη κιόλας ώρα, να δώσουν το στίγμα και την κατεύθυνση προς την οποία έπρεπε να στραφούν οι έρευνες, αλλά και τα συμπεράσματα, των αρχών. Την αντεκδίκηση !!

Κατακεραύνωναν όποιον συνάδελφό τους τολμούσε να ψελλίσει  – από «απειρία» ίσως ή γιατί δεν ήταν χωμένος βαθιά στο «παιγνίδι» - για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Η ανάληψη της ευθύνης της δολοφονικής ενέργειας αργούσε να έρθει.
Έφτασε καθυστερημένα και – κατά διαβολική «σύμπτωση» - παραμονή της πορείας του Πολυτεχνείου και – κατά δεύτερη διαβολική «σύμπτωση» - συμφωνούσε απόλυτα με τις προβλέψεις των …… μαγίστρων της «πληροφόρησης», των Μεγκαλοκαναλιών και των θαλασσινών ειδησεομαγειρίων.

Μια συρραφή ψευτοτσιτάτων, ανιστόρητων και αδιάβαστων συντακτών, που πάσχιζαν να ντύσουν με ιδεολογικό περίβλημα την εγκληματική ενέργεια. Ένα κείμενο, όμως, που δεν μπορούσε να κρύψει το εμφανές. Ότι η επιμέλεια του κειμένου ήταν έργο έμπειρου αρθρογράφου – σχολιαστή, βουτηγμένου στη χρήση της….. «ελληνοπρεπούς» έκφρασης.

Η νεοεμφανισθείσα «οργάνωση» που ανέλαβε την ευθύνη, άρπαξε και συνέραψε – χύδην – φράσεις αντικυβερνητικών κειμένων, έτσι για να μπορεί συνειρμικά και υποσυνείδητα να γίνει η σύνδεση του εγκλήματός τους με τα κινήματα της κοινωνίας που αντιπαλεύουν την ξένη εξάρτηση και την πολιτική της υποδούλωσης της χώρας.

Βολικό ! Πολύ βολικό !
Η προκήρυξη «μυρίζει» από μακριά !

Πιστοί στη ρήση … «αν αυτή δεν είναι η αλήθεια, τόσο το χειρότερο γι` αυτήν», οι «ιθύνοντες νόες» της παραπληροφόρησης και της προβοκάτσιας προσπαθούν με το ζόρι να στήσουν σκηνικά αντεκδικήσεων και εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων.

Αποδέχονται και σερβίρουν σαν δεδομένο την ύπαρξη τέτοιας οργάνωσης και προσπαθούν να σπείρουν διπλό σπόρο σε βάρος της κοινωνίας που έχει, ήδη, ξεπεράσει τα όρια της ανοχής.

Από τη μια απειλούν με συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης ώστε να γεννήσουν το φόβο και να ωθήσουν στην απομόνωση.

Από την άλλη προσπαθούν να σπρώξουν τις κοινωνικές ομάδες σε αντιπαράθεση και φονική διαμάχη.

Ασφυκτιούν και πανικοβάλλονται, γιατί κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνουν ότι ούτε το σχέδιο της εξώθησης της κοινωνίας σε αυτοκτονία, μέσω εγκληματικών πράξεων αντεκδίκησης πιάνει, ούτε ο φόβος επικρατεί.

Η απομάκρυνση της πλειοψηφίας της κοινωνίας από τον κοινό αγώνα κατά του ξενόδουλου καθεστώτος, θα αποδειχθεί όνειρο θερινής νυκτός, γι` αυτούς που ραδιουργούν. Θα το πω όπως το λένε οι γιαγιάδες στα χωριά της πατρίδας μας : …. «κοιμούνται με τον κώλο ξεσκέπαστο». Τους το έδειξε, άλλωστε, η σημερινή μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου.

Η κοινωνία είναι στα κάγκελα. Όχι για αντεκδικήσεις και αλληλοσπαραγμό, αλλά εναντίον αυτών που εξυφαίνουν σχέδια εξόντωσής της.

Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί, πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ανακοίνωση της ΧΑ – σχετικά με την προκήρυξη – δείχνει σαφώς να αποδέχεται τη γνησιότητα του κειμένου των τρομοκρατών και την ύπαρξη της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης με τα μέτρα και τα σταθμά που η ίδια αυτοπροσδιορίζεται. Καμιά επιφύλαξη ! Καμιά αμφιβολία ! Για να λένε «έτσι» τα …. αφεντικά, «έτσι» θα είναι, για τη ΧΑ.

Το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι το χαϊδεμένο του συστήματος, παρά τις «τιμωρίες» που του ρίχνει πού και πού, έτσι για συνετισμό. Μπορεί μάλιστα να έχει αρχίσει και η αντίστροφη διαδικασία της ηρωοποίησής της και της αξιοποίησής της την κατάλληλη στιγμή. Γιατί από ό, τι δείχνει το κείμενο της προκήρυξης, οι «τρομοκράτες» βρίσκονται σε ψιλοπανικό και είναι, ήδη, τρομοκρατημένοι, βλέποντας ότι δεν καταφέρνουν να τρομοκρατήσουν την κοινωνία.

Να θυμούνται όμως ότι υπάρχει και ξενοδόχος. Ο λαός ! Αυτός που, αργά ή γρήγορα, θα τους φέρει το λογαριασμό.

Ας μην επιβαρύνουν οι …. «ιθύνοντες» περισσότερο τη θέση τους με νέα εγκλήματα εναντίον της κοινωνίας. Ας αναλογιστούν ότι ο λογαριασμός είναι, ήδη, επιβαρυμένος, γι` αυτούς. Ας σταματήσουν εδώ κι ας φύγουν όσο είναι ακόμα καιρός.
Γιατί τα δυο άκρα υπάρχουν, αλλά είναι διαφορετικά από αυτά που ονειρεύονται οι …… «ιθύνοντες».

Το ένα είναι αυτοί και το άλλο η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο Κώστα Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1