Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αίσχος, ελληνόφωνοι γραικύλοι!!!

του Κώστα Γιαννιώτη

Άκουσα την είδηση και έμεινα άφωνος. Δεν πίστευα στ` αυτιά μου. Ο κόσμος γύρισε τρεις χιλιάδες χρόνια πίσω.

Τούρκοι ψαράδες βρήκαν και περισυνέλεξαν, στα τουρκικά παράλια το πτώμα του εκπαιδευτικού που έχασε τη ζωή του στις καταστροφικές πλημμύρες της Ρόδου.

Οι τουρκικές αρχές, μετά τη διαπίστωση της ταυτότητας, το παρέδωσαν στους οικείους του, με τον πρέποντα σεβασμό σε νεκρό άνθρωπο.

Την ώρα της παράδοσης της σορού στους οικείους του, παρουσία τουρκικών αρχών και δημοσιογράφων, εμφανίστηκαν εκπρόσωποι του ελληνικού προξενείου και προς έκπληξη και αποτροπιασμό όλων – και των ξένων παρευρισκομένων στην παράδοση – απαίτησαν από τους συγγενείς του θανόντος 500 ΕΥΡΩ για τα έξοδα του φέρετρου !!!

(Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του ΥΠΕΞ δηλώνουν ότι τα χρήματα τα απαίτησε το τουρκικό γραφείο τελετών, γεγονός που δεν διαφοροποιεί την υπόθεση ούτε στο ελάχιστο.)...
Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του δημάρχου Σύμης, τα έξοδα μεταφοράς της σορού στη Ρόδο, τα επωμίστηκε Τούρκος επιχειρηματίας, παρά τις διαψεύσεις των ελληνικών «αρχών».

Τα άτομα αυτά – εκπρόσωποι του ελληνικού προξενείου και άξιοι εκπρόσωποι του σημερινού ελληνικού κράτους – δεν έδειξαν να έχουν καμιά σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό.
Δεν έδειξαν να έχουν καμιά σχέση με ήθη, έθιμα, παραδόσεις και καταβολές αυτού του έθνους και της ελληνικής συνείδησης.

Μικρόψυχοι γραφειοκράτες και διεκπεραιωτές ενός υποταγμένου κράτους – υποταγμένοι και οι ίδιοι -  αντιμετώπισαν σαν ……. res τη σορό ενός ανθρώπου και απαίτησαν αμοιβή, από τα αδέρφια τού ανθρώπου που δολοφονήθηκε από την εγκληματική αδιαφορία τού κράτους που υπηρετούν. Απαίτησαν αμοιβή ή - αν θέλετε αυτό που λένε οι ίδιοι – αρνήθηκαν να καταβάλουν οι ίδιοι την αμοιβή για το «κουτί» που σκέπασε την εγκληματική τους αδιαφορία για την προστασία των πολιτών.

Εισέπραξαν ή – κατ` αυτούς - γλίτωσαν 500 ΕΥΡΩ, γιατί θα έλειπαν από τον κορβανά της τρόικα και των τοκογλύφων αρπακτικών.

Η εγκατάλειψη δημιουργίας ή και συντήρησης υποδομών και, ως εκ τούτου, της αντιπλημμυρικής οχύρωσης του τόπου, οδήγησε στο θάνατο ανυποψίαστους και αθώους πολίτες.

Το κράτος αυτό όχι μόνο δε ζήτησε δημόσια συγγνώμη, όχι μόνο δεν κούνησε κανέναν από την καρέκλα του, αλλά απαιτεί από τους πολίτες να πληρώσουν ακόμα και για το θάνατο που τους επεβλήθη, στο όνομα της υποταγής των «κυβερνώντων» στα κελεύσματα και τις διαταγές των μνημονίων, των κατακτητών.

Στην ουσία, στην προκειμένη περίπτωση, δεν διαφέρουν σχεδόν καθόλου από εκείνο που ο Κρέοντας - στην ‘’Αντιγόνη’’ του Σοφοκλή – απαιτούσε και διέτασσε, μιλώντας για το νεκρό Πολυνείκη, τον αδελφό της Αντιγόνης και της Ισμήνης  :

« …… τούτον πόλει τήδ` εκκεκήρυκται τάφω
          μήτε κτερίζειν μήτε κωκύσαί τινα,
          εάν δ` άθαπτον καί πρός οιωνών δέμας
          καί πρός κυνών εδεστόν αικισθέν τ` ιδείν…..»

« …… στην πόλη τούτη βγήκε προσταγή
κανείς να μη νεκροστολίσει, και κανείς
 γι αυτόν να μη θρηνήσει.
 Άκλαυτος να μείνει κι άταφος,
βορά σκυλιών και των ορνέων…»
Γι` αυτή του την επιλογή και στάση, ο Κρέοντας, παραδόθηκε, μέσα από την τραγωδία τού Σοφοκλή, στη διαχρονική και αιώνια κατακραυγή και τον ανθρώπινο αποτροπιασμό.

Από τα βάθη της αρχαιότητας αυτού του τόπου ο νεκρός ήταν αποδέκτης τιμών και προσφορών. Κάτω μάλιστα από τη γλώσσα του νεκρού τοποθετούσαν πάντα έναν οβολό, σαν αμοιβή του βαρκάρη Χάροντα που θα περνούσε το νεκρό στην απέναντι όχθη του Αχέροντα ποταμού, εκεί που βρίσκονταν οι πύλες του βασιλείου των νεκρών, του Άδη.

Οι σημερινοί εκπρόσωποι των «κυβερνώντων», αντάξιοι των υπανθρώπων ναζί, και των σημερινών επιγόνων τους – τους οποίους υπηρετούν πιστά – επιχείρησαν να ……. κλέψουν αυτόν τον οβολό από το στόμα του νεκρού.

Ποια η διαφορά τους από τυμβωρύχους και σκυλευτές;

Βάρβαροι, που το μόνο που τους «ενώνει» με το έθνος των Ελλήνων, δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη γλώσσα – που κι αυτήν ακόμα τη βιάζουν συστηματικά και την ωθούν στον αφανισμό.

Αλλά ούτε βάρβαροι, γιατί και οι περισσότεροι απ` αυτούς εξελληνίστηκαν και εκπολιτίστηκαν. Οι μόνοι που δεν το «έπαθαν» αυτό ποτέ ήταν και είναι οι ναζιστές και οι όμοιοί τους, παγκόσμια, που τώρα απειλούν την ίδια την ύπαρξη αυτής της χώρας. Που απειλούν να μας πισωγυρίσουν ακόμα πιο πίσω κι από τα χρόνια της δουλοκτητικής εποχής.

Οι ελληνόφωνοι συνεργάτες τους, πιστοί σ` αυτούς και γονυπετείς, προσπαθούν να συμπαρασύρουν μαζί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Απατώνται πλάνην οικτρά !

 Μένω χωρίς απάντηση σ` ένα πελώριο ερώτημα που με βασανίζει από την ώρα που άκουσα την είδηση που συζητάμε: Αν, λέω αν, οι συγγενείς του άτυχου συμπατριώτη μας δεν είχαν ή αρνούνταν να τους πληρώσουν, τι θα έκαναν; Θα μετέφεραν το χρέος στην εφορία του Στουρνάρα ή θα έκαναν επιτόπου κατάσχεση και πλειστηριασμό της σορού;
Αυτό είναι το κράτος του success story και της …….. «επερχόμενης …… ανάπτυξης».
Ντροπή ! Αίσχος και αθλιότητα !

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Πηγή: ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1