Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Σταματήστε τους τσαμπουκάδες. Ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι!

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Αν μπορούσε κάποιος σήμερα και είχε την υπομονή να ακούσει τον Πρωθυπουργικό  λόγο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να σπάσει την τηλεόρασή του, αλλά απλά να μη έβλεπε εικόνα και να άκουγε μόνο φωνή και χωρίς να ξέρει βέβαια  ότι αυτός που μιλούσε ήταν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς και  ότι το θέμα ήταν η κατάσταση στη χώρα, μπορεί και να ενθουσιαζόταν από τις ευοίωνες προβλέψεις που άκουγε για τα αμέσως επόμενα χρόνια για την οικονομία, την ανεργία, την επιχειρηματικότητα, την αναδιάρθρωση του κράτους και για τόσα άλλα.

Φανταστείτε όμως τι θα γινόταν όταν μετά από το τέλος της ομιλίας, του ...
αποκάλυπταν ότι αυτός ήταν λόγος που εκφωνήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό! Τότε είμαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος θα  έφευγε απευθείας  με καρδιακό επεισόδιο!

Δε νομίζω ότι είναι κάποιος υπερβολικός αν περιέγραφε έτσι αυτήν την αθλιότητα, αυτό τα ψέματα που ακούστηκαν. Τελικά εμείς όλοι έχουμε πωρωθεί τόσο πολύ και όταν ακούμε από πολιτικούς τόσο τερατώδη ψέματα τα ξεπερνάμε με τόση ευκολία, με τη φράση …εντάξει μωρέ πολιτικός είναι;

Και τι δεν είπε ο άνθρωπος. Φαίνεται ότι  είναι  τόσο πολύ «τυφλωμένος» από τη μικρή του εξουσία, που δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα από όσα γίνονται γύρω του.

Εδώ έχουμε πραγματικό πόλεμο, κανονική γενοκτονία και ό άνθρωπος μιλάει σαν να μην τρέχει τίποτα. Και  μάλιστα έχει και περίσσιο θράσος, αφού μπορεί και κατηγορεί όλους όσους αντιτάσσονται στα ψέματά του. Και καλά αυτός, όμως όλοι οι άλλοι οι χαραμοφάηδες που τον χειροκροτούσαν, δεν λέω κάπως χαλαρά διαπίστωσα για λίγο που  άκουσα, αυτοί που αλήθεια ζουν;

Πάντως φαντάζομαι,  ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν.  Και κυρίως όταν έβλεπε  κανείς την γελοιότητα στο μεγαλείο της. Έναν πρωθυπουργό  να προσπαθεί να πείσει ότι διαφωνεί αυτός και η κυβέρνησή του, ότι παλεύουν και ότι πουλάνε ακόμη και «τσαμπουκά»  στους δανειστές, όταν όλοι ξέρουν ότι έφτασε ένα mail  από κάποιον κύριο Ματίας Μορς, που παρουσιάστηκε σαν εκπρόσωπος της τρόικας, για να μεταφέρει την εντολή να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες και το προσωπικό να απολυθεί πάραυτα και χωρίς αποζημίωση μάλιστα και αμέσως οι πάντες «κάθισαν κλαρίνο»!

Α ρε τσαμπουκάδες του γλυκού νερού! 

Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορεί κανείς να την αλλάξει με επικοινωνιακά κολπάκια.

Αφήστε λοιπόν τα «ηρωικά» γιατί όλοι ξέρουν ακόμη και τα «ραδίκια» ότι για να μπορέσετε να καθίσετε κανένα-δύο μήνες στα ωραία σας γραφεία, πρέπει να συνεχίσετε να «φιλάτε» «κατουρημένες» ποδιές!

Ένας μόνος τρόπος μπορεί να σας γλυτώσει από το μαρτύριο που τραβάτε. Να βρείτε τρόπο να αποδράσετε, αν φυσικά σας το επιτρέψουν τα «αφεντικά», διαφορετικά…..

Και από την άλλη πλευρά τώρα, διαβάζω και την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που με τη σειρά της σωστά τα «σούρει» στον πρωθυπουργό.

Όμως και εδώ έχουμε τις ενστάσεις μας, αφού η γενικότερη στάση της αξιωματικής  αντιπολίτευσης δεν πείθει ότι δείχνει ιδιαίτερη προθυμία για να αναλάβει πρωτοβουλίες τέτοιες που θα μπορούσαν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ανατροπή του σημερινού σχήματος. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με δηλώσεις όσο σκληρές και αν είναι.

Στη «μεγάλη απόδραση» που είναι σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση  μπροστά στην οργή του κόσμου, ίσως χρειάζεται και η μεγάλη απόφαση και ετοιμότητα για την ανάληψη της εξουσίας, από δυνάμεις που θα έχουν το «τσαγανό» να πουλήσουν όχι ψεύτικους τσαμπουκάδες, αλλά αποφασιστικότητα για εθνική ανεξαρτησία!

Να δούμε λοιπόν, αν εκτός από το λαό, μπορεί άλλη πολιτική δύναμη του λεγόμενου αντιμνημονιακού κοινοβουλευτικού  χώρου,  να επιδείξει τέτοια αποφασιστικότητα, γιατί μέχρι τώρα μόνο λόγια  και «τσαμπουκάδες» ακούμε και από την πλευρά αυτή.

*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Αναδημοσίευση από  ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ - Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1