Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η λεπτή θέση και το πραγματικό χρέος του υγιούς Δημοκράτη-Πατριώτη μπροστά στις εξελίξεις.

του Σταύρου Κατσούλη*

Όλοι μας, έστω και στιγμιαία, βρεθήκαμε σε μια κατάσταση αμηχανίας ή τουλάχιστον περισυλλογής, μπροστά στα γεγονότα που εξελίσσονται μπροστά μας. Το "σχέδιο Β" που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει, ποτέ δεν ήταν γι αυτούς η απελευθέρωση μας από τα δεσμά του ολοκληρωτισμού του Ευρώ, της Ε.Ε. και του γενικότερου κορπορατικού φασιμού που έχει βαλθεί να φάει όλον τον πλανήτη, ξεκινώντας από την Πατρίδα μας. Το "σχέδιο Β", αντίθετα υπάρχει και είναι ακριβώς εκείνη η ...
μετάβαση του καθεστώτος, προς αυτό που αναφέρθηκε στην προηγούμενη πρόταση.
Εξ ου και οι πράξεις που βλέπουμε να διαδραματίζονται μπροστά μας τις τελευταίες ώρες. Το καθεστώς παραβιάζει ως συνήθως, κάθε νόμιμο, ηθικό και δημοκρατικό πράγμα, άσχετα εάν φαινομενικά μπορεί να φαίνεται ακόμα και αντίθετο προς τους σκοπούς του. Ο Λαός, έχει βομβαρδιστεί από διάφορες ιδέες, πολλές από τις οποίες τις αντιλαμβάνεται ως εκ διαμέτρου αντίθετες. Οι αντιθέσεις μάλιστα είναι τόσο πολλές και αλληλένδετες, που ο μη προετοιμασμένος πολίτης, δεν έχει πλέον κανέναν λογικό τρόπο να αντιδράσει. Γι αυτόν τον λόγο, δεν έχει άλλη επιλογή από το να καθηλωθεί ψυχολογικά και να εκδηλώσει μόνο τα αρνητικά του συναισθήματα με οδυνηρά αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο σκοπός του καθεστώτος, γιατί όσο ο Λαός είναι καθηλωμένος, αυτό μπορεί να προχωρά στην υλοποίηση του επόμενου σταδίου της "κρίσης". 

Το καθεστώς σήμερα μας παρουσιάζει το δίλημμα ως "ή Φασισμός ή Δημοκρατία", υποστηρίζοντας το με τα τραγικά γεγονότα που όλοι μας είδαμε τις τελευταίες μέρες. Η Χρυσή Αυγή, μας παρουσιάζεται ως ο μόνος εχθρός του Λαού. Βεβαίως η Χρυσή Αυγή είναι πράγματι εχθρός του Λαού και της Δημοκρατίας, δεν χωρά συζήτηση σε αυτό. Αλλά η πρακτική εμπειρία του Λαού, είναι προφανώς ότι δεν μπορεί να είναι η Χ.Α. ο μόνος εχθρός, γιατί την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Λαός δέχεται σφοδρότατη επίθεση από το καθεστώς, η οποία τον αποδεκατίζει με κάθε τρόπο. Ο σκοπός της όλης παρουσίασης των γεγονότων, είναι η γέννηση σχιζοφρενών ιδεών και συναισθημάτων, ώστε η λογική σκέψη να καταρρέει και η κάθε πράξη αντίστασης να χάνεται και να εξαυλώνεται μέσα στην απόγνωση.  Γι αυτό και οι αντιθέσεις και τα διλήμματα που παρουσιάζονται στον Λαό, εφ όσον αυτός τα δεχθεί όλα αυτά ισότιμα βέβαια, φαντάζουν τόσο πολύπλοκα, ώστε ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής των, όπως τουλάχιστον μας παρουσιάζονται από το καθεστώς, είναι τουλάχιστον η αποδοχή της κατάλυσης μέρους των ιδεωδών και των αξιών που εκλάμβανε ο καθένας μας μέχρι σήμερα ως αυτονόητα.  

Ιδέες όπως η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη, τώρα πιά έχουν μεταβληθεί σε απροσδιόριστα πράγματα που δεν έχουν συγκεκριμένη υπόσταση, αλλά αιωρούνται χωρίς πραγματική βάση. Ο μόνος "θεσμός" που θα είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τον ορισμό τους ανά περίπτωση βέβαια, θα είναι το ίδιο το καθεστώς, που έχει επιβάλει την απροσδιοριστία αυτή. Αυτά βέβαια θα ισχύσουν, για όλους αυτούς που θα αφιερώσουν την προσοχή τους ακόμα περισσότερο προς τα ΜΜΕ τα οποία με χαρά παίρνουν τον ρόλο του καταστροφέα της ψυχολογίάς του Λαού.
Οι αντιθέσεις και τα παράλογα/παρανοϊκά διλήμματα δεν σταματούν στα προσεκτικά σχεδιασμένα αιματηρά γεγονότα.  Το Σύνταγμα και οι νόμοι, φαίνονται πλέον ξεκάθαρα να είναι τελείως άσχετοι με τις πράξεις του καθεστώτος. Πολλές φορές, παραβιάζουν ασύστολα ακόμα και τα νομότυπα πράγματα, νομότυπα βέβαια, μόνο σύμφωνα με το δικό τους σάπιο σύστημα.  Γιατί απ' την μία πλευρά, το ίδιο το Σύνταγμα απαγορεύει ουσιαστικά την πραγματική Δημοκρατία και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα καινούργιο από τον Λαό αυτοπροσώπως. Από την άλλη, το ίδιο το καθεστώς που δημιούργησε αυτό το ψευδο-δημοκρατικό πολίτευμα έκτρωμα, δια μέσου του υπάρχοντος συντάγματος, προχωρά ακάθεκτα ακόμη και στην κατάλυση των ίδιων των άρθρων του, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τους ίδιους. 


Αυτό θα πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε: Γιατί παραβιάζει ακόμα και τους κανόνες που έχουν οι ίδιοι θέσει για την προστασία τους, προκαλώντας βέβαια τις ενδεχόμενες και πιθανές ταραχές στην κοινωνία, που μπορούν να μας σπρώξουν σε αιματηρά γεγονότα;
Είναι προφανές, ότι δεν τους απασχολεί ούτε το Σύνταγμα, ούτε η νομιμότητα, ούτε η ασφάλεια του Λαού, ούτε η επιδίωξη της κοινωνικής ειρήνης (το αντίθετο μάλιστα). Έτσι, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα εισάγουν όλα αυτά στην κοινωνία, προφανώς και όπως πάντα, ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και υπέρ των δικών τους ιδιοτελών συμφερόντων.

Για αυτούς τους λόγους αλλά και άλλους που δεν υπάρχει χρόνος να αναλυθούν εδώ, πρέπει νομίζω να καταλάβουμε ότι το "παιχνίδι", παίζεται σε άλλο επίπεδο, που δεν έχει να κάνει με παραβιάσεις νόμων, ούτε από την ΧΑ, ούτε από την κυβέρνηση κλπ., ούτε από όλα τα άλλα θέματα με τα οποία βομβαρδίζουν το κοινό καθημερινά με μια σφοδρότητα χωρίς προηγούμενο. Σήμερα, η έννοια "σοκ και δέος" έχει λάβει πλέον μια νέα διάσταση...

Κατά την γνώμη μου λοιπόν, δεν πρέπει να μένουμε στην επιφάνεια και στο προφανές και πρωτογενές επίπεδο του κάθε γεγονότος που μας παρουσιάζεται. Αυτοί που υλοποιούν αυτές τις πράξεις, και δεν εννοώ τους χωρίς όριο υποτελείς "κυβερνήτες" μας αλλά τα αφεντικά τους, έχουν σχεδιάσει και περιμένουν δευτερεύοντα γεγονότα και κινήσεις να γεννηθούν "αυθόρμητα" στην κοινωνία.
Μία από αυτές είναι βεβαίως το πνίξιμο κάθε δυναμικής αντίστασης στο πλαίσιο της Γενικής Πολιτικής Απεργίας/ Λειτουργικών καταλήψεων και γενικότερης πολιτικής ανυπακοής με στόχο την συνολική ανατροπή του πολιτειακού καθεστώτος.  Άλλα πράγματα που ξεπηδούν  από την σημερινή κατάσταση, είναι ο προφανής αντιπερισπασμός του Λαού σε θέματα που τεχνηέντως έχουν την δύναμη να αποσταθεροποιήσουν, την ίδια ώρα που στο παρασκήνιο (που όφειλε να είναι το προσκήνιο), γίνονται δραστικές αλλαγές και προετοιμασίες, για την επερχόμενη φανερή πλέον εκτροπή ολόκληρου του πολιτεύματος, που μέχρι στιγμής, μας παρείχε τουλάχιστον τυπικές ελευθερίες. 

Όσο λοιπόν διαδραματίζονται τα γεγονότα που χειραγωγούν τον Λαό, το σύστημα έχει μπεί , αθέατο πλέον, σε μιά έκρυθμη κατάσταση παραγωγής και σχεδιασμού καταστροφής και εκτροπής. Σχέδια εκτάκτου ανάγκης που θα καθηλώσουν τον Λαό νομότυπα, νέα μνημόνια και τοκογλυφικά δάνεια για να κλείσουν οι περιβόητες "τρύπες" και πραγματικά εξοντωτικοί φόροι που θα συλλέγονται με την βία, είναι προ των θυρών. Η κατάλυση ακόμα και της πιο ισχνής ιδέας εθνικής κυριαρχίας και το πέρασμα ολόκληρης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας σε υπερ-κρατικούς "θεσμούς", είναι πράγματα που ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα, είναι ήδη παρελθόν και ο κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς με τον έναν ή άλλο τρόπο ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩ, σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Και τέλος, άσχετα με το τι μας λένε, η κατάσταση της οικονομίας, είναι τόσο μα τόσο τραγικά κακή, που δεν θα μπορέσουν να το κρύψουν για πολύ ακόμα. Μπροστά σε όλα αυτά, είναι λογικό λοιπόν, να περιμένουν τις αντιδράσεις του Λαού, και γι αυτό προχωρούν σταδιακά σε ακραίες "λύσεις". 


Ούτε αυτά που αναφέρθηκαν μπορεί να μην είναι στο συνολικό σχέδιο βέβαια, αλλά είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα, γιατί δεν είναι εύκολο να "προφητεύει" κανείς επακριβώς και συνεχώς τα σχέδια των προδοτών. Αλλά ως ξεγυρισμένοι προδότες που είναι, ένα είναι σίγουρο: Έχουμε καταλάβει όλοι μας πλέον ότι δεν έχουν κανέναν - μα κανέναν - ενδοιασμό, να υποδουλώσουν, να καταστρέψουν, να χειραγωγήσουν βίαια, να παραδώσουν την ΄χωρα και τέλος να χύσουν το αίμα όσων ακριβώς νομίζουν ότι θα χρειαστούν για να υλοποιούν τις άκρως ραγιαδικές, υποτελείς και δωσιλογικές τους επιθυμίες.

Έτσι, όσο το "σχέδιο Β" εφαρμόζεται όλο και πιο εκτεταμένα, το αποτέλεσμα θα είναι κάθε αγωνιστής που αντιστέκεται, θα δέχεται πλέον την σκληρότατη αντιμετώπιση από το καθεστώς. Όποιος τολμήσει να εκφράσει την κοινή πλέον γνώμη ότι ολόκληρο το πολιτειακό σύστημα με όλα τα παρελκόμενα του, μαζί και με το Σύνταγμα θέλουν επειγόντως ολοκληρωτική αλλαγή, και συνολική καθαίρεση του συνόλου του προσωπικού που το στηρίζει, θα καταστέλλεται καταλλήλως.    
Δεν μιλώ μόνο για τους ΕΠΑΜίτες, αλλά για κάθε πολίτη που με τον τρόπο του, την οπτική του γωνία, την γνώμη του και ανάλογα με το βάθος της κατανόησης των πραγμάτων, προσπαθεί να αντισταθεί, προτάσσοντας τα ουσιώδη. Και από όλα τα ουσιώδη, αυτό που ενέχει τον πιο μεγάλο κίνδυνο για το καθεστώς, είναι η επιθυμία του Λαού για συνολική ανατροπή του πολιτειακού συστήματος, η εγκαθίδρυση μιας πραγματικής Δημοκρατίας και η απόδοση ευθυνών από πραγματική Δικαιοσύνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και άλλους που ο χρόνος δεν επιτρέπει να αναπτυχθούν εδώ, η κάθε πράξη μας πρέπει πιστεύω, να οικοδομεί την αφύπνιση και να κάνει τον δρόμο προς την ανατροπή πιο εύκολα. Δεν έχει νόημα κανείς πλέον να αναφέρει τις επιμέρους νομότυπες ή όχι, παραβιάσεις που κάνει το καθεστώς. Αυτές είναι χιλιάδες. Ο δρόμος προς την απελευθέρωση, είναι η οργάνωση του Λαού, ώστε να μπορέσει να αντισταθεί και να ελευθερώσει την Πατρίδα του και στην συνέχεια να αποφασίσει αυτός τις λεπτομέρειες της Δημοκρατίας που θα την αναγεννήσει.

Αυτό που έχει νόημα δηλαδή μπροστά σε όλο αυτό το χάος που ζούμε, είναι να αποτελούμε ο καθένας μας διά μέσου των πράξεών μας έναν φωτεινότατο φάρο, ο οποίος να δείχνει στον Λαό συνεχώς και αδιαλείπτως, τον δρόμο και τον τρόπο προς μια νέα απελευθερωμένη Ελλάδα, και όχι να υποβοηθά την τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού και πόλωσης που δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα από την επιδείνωση της κατάστασης και τον όλεθρο. Εμείς οι πραγματικοί και υγιείς πατριώτες, έχουμε χρέος προς το Έθνος και την Πατρίδα να φωτίζουμε τον στόχο, ώστε να μπορεί να τον βλέπει ο Λαός, ότι και να κάνει το καθεστώς ανομίας που υποδύεται ότι είναι η κορωνίδα της νομιμότητας.

Ο μόνος τρόπος να εξαλειφθεί η σχιζοφρενής κατάσταση που ζούμε σήμερα και μας καταστρέφει, μαζί με τα δημιουργήματα/αποστήματα της που είναι ο Φασισμός - κυρίως από την κυβέρνηση αλλά και τα μακρυά της χέρια - είναι ο αγώνας για την Δημοκρατία. Και ο αυτός που μπορεί να απαιτήσει Δημοκρατία, είναι ο Λαός αυτοπροσώπως και κανένας άλλος.

Το αληθινό μας χρέος, είναι ένα και μοναδικό, όπως και ο στόχος μας που είναι ένας και μοναδικός, άσχετα με το τι προσπαθεί να μας πει το καθεστώς δια μέσου των υπηρετών του: Κάθε προσπάθειά μας πρέπει να γίνεται για την ενδυνάμωση του δια μέσω της οργάνωσής του, και την αφύπνιση του δια μέσω της ενημέρωσής του. Οτιδήποτε άλλο σας ζητούν να κάνετε, όσο "σωστό", "ηθικό", "αυτονόητο" και καλό να φαίνεται, είναι εκ του πονηρού και βοηθά το σάπιο καθεστώς, που είναι και η πηγή όλων των άλλων προβλημάτων, να μας καταδυναστεύει για πάντα.

Καλή Λευτεριά!

*Ο Στάυρος Κατσούλης είναι μέλος της Π.Γ. του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1