Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Φάηλος Κρανιδιώτης και το μονοπώλιο της βίας του

Ο Φάηλος Κρανιδιώτης και το μονοπώλιο της βίας του
Ξεκίνησε νεαρός από το ΠΑΣΟΚ. Το ρομαντικό ΠΑΣΟΚ του αξέχαστου Αντώνη Τρίτση και του λησμονημένου Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ίσως των τελευταίων πραγματικών σοσιαλιστών ενός ΠΑΣΟΚ που διαψεύδοντας τα οράματα που λάνσαρε από νωρίς μεταμορφώθηκε σε φαύλο σύστημα εξουσίας.

Αλλά ο Φάηλος ήταν πολύ άντρας για το ΠΑΣΟΚ.
Άλλαξε στρατόπεδα. Πήγε στη ΝΔ. Άλλωστε πρακτικά τα «δύο στρατόπεδα» βρισκόντουσαν στον ίδιο χώρο: Αυτό της διαρκούς εξουσίας.

Εκεί ο Κρανιδιώτης διέπρεψε για τις εθνικιστικές του εξάρσεις. Στα 21 του δίνει μια έξοχη παράσταση εθνικιστική ακτιβισμού όταν πέταξε από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη το στεφάνι που κατέθεσε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Νταλάν Μεντρεντίν (εδώ ). Ο άγνωστος στρατιώτης τον έκανε γνωστό.

Για αυτό και ας στρατιώτης κάνει τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις, θητεία στης οποίας τα ανδραγαθήματα θα επανέρχεται νοσταλγικά και περήφανα πυκνά συχνά.

Αργότερα αποκτά φήμη ως δικηγόρος του κούρδου ηγέτη του ΠΚΚ Οτσαλάν.
Ο Κρανιδιώτης μεγαλώνει. Οραματίζεται μια Ελλάδα στρατοκρατική στα πρότυπα του Ισραήλ.
Μεταφέρει τον εθνικιστικό ζήλο του στην ιστοσελίδα του ANTINEWS όπου αποκτά βαρύνουσα παρουσία.

Γίνεται πρωτεργάτης του «Δικτύου 21» που πρεσβεύει τον αταβισμό της ΝΔ σε πρότερα πιο σκληροπυρηνικά στάδια μιας που έχει αλλοιωθεί από τις μετριοπαθείς φλωριές της αρχηγίας Καραμανλή.

Χωρίς να δείχνει κανένα φόβο προς την ύβρη της ομοφοβίας, κατηγορεί τους μετριοπαθείς Καραμανλικούς ως «ντιντήδες» ενώ απορρίπτει μετά βδελυγμίας τη θεωρία του Μεσαίου Χώρου. Δεν μένει χώρος για πολύ αμφιβολία: Ο Φάηλος θέλει δεξιά, πολύ δεξιά, μόνο δεξιά. Άσχετα που επί πρωθυπουργίας του μακροχρόνιου φίλου, του «αδελφού του στα όπλα» όπως τον περιγράφει Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και έπειτα μόνο με ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτή τη διαδικασία της «ακροδεξιοποίησης» όπως την περιγράψαμε σε προηγούμενη ανάλυση, ο Φάηλος θα πρωτοστατήσει με τη δημιουργία του Δικτύου 21, που προπαγάνδιζε την ανάγκη για μια τέτοια αταβιστική μεταστροφή της ΝΔ.

Ο σύμβουλος του νυν Πρωθυπουργού δεν είναι μόνος του στη διαδικασία της «ακροδεξιοποίησης», της σκληρής, της καθαρής ΝΔ για λογαριασμό του Σαμαρά.

Έχει δίπλα του στο «Δίκτυο 21» το δεξί χέρι και λογογράφο του Σαμαρά Χρύσανθο Λαζαρίδη. Ο Λαζαρίδης ήταν όπως και ο Κρανιδιώτης αριστερός στα νιάτα του. Αργότερα θα γίνει όπως και ο Κρανιδιώτης εγκάρδιος φίλος και σύμβουλος του Σαμαρά για να εξελιχθεί σε βουλευτή της κυβερνητικής πλέον ΝΔ του φίλου του Σαμαρά.

Καθώς ο πυρήνας των νεοσυντηριτικών της ΝΔ δεν ήταν αρκούντως μεγάλος για να την ξεκουνήσει από το πρότερο δόγμα της μετριοπάθειας, η ομάδα των ακροδεξιών της ΝΔ θα ενισχυθεί από τις μεταγράφες από το αυτοδιαλυμένο ΛΑΟΣ των Κωνσταντίνου Πλεύρη, Άδωνη Γεωργιάδη και του προσωπικού φίλου του Φάηλου Κρανιδιώτη και πρώην αρχηγού της χουντικής ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη (περισσότερα διαβάστε στο αμέσως προηγούμενο άρθρο)

Το «Δίκτυο 21» θα κάνει καλή δουλειά στο να εδραιώσει νεοσυντηριτικές αντιλήψεις σε τμήμα της Νεοδημοκρατικής βάσεις. Σταδιακά όμως και καθώς ο Σαμαράς πλησιάζει προς την εξουσία, οι νεοσυντηριτικές λογικές πρέπει να επεκταθούν σε ευρύτερη βάση:
Λίγο πριν τις εκλογές του 2012 θα στηθεί ένας άλλος προπαγανδιστικός μηχανισμός της νέας ΝΔ που έρχεται από τα πολύ παλιά: Η «Ομάδα Αλήθειας» όπως την ονόμασαν μιλώντας άπταιστα το Οργουελικό New Speak οι ιδρυτές της.

Παρότι η λειτουργία της «Ομάδας Αλήθειας» υπό τον επίσης κολλητό του Σαμαρά Γιώργο Μουρούτη θα ανασταλεί για λίγο, θα επανέλθει δριμύτερη ενώ ο Μουρούτης θα προωθηθεί στη θέση του Προϊστάμενου του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.
Έτσι λοιπόν, το Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού μαζί με την «Ομάδα Αλήθειας» θα δημιουργήσουν φαινόμενα προπαγανδιστικής συμβολής για να καταδείξουν το ΣΥΡΙΖΑ ως φιλοτρομοκράτη και δύναμη υπονόμευσης και αστάθειας (τα περισσότερα στοιχεία σε αυτό το κομμάτι της ανάλυσης προέρχονται σχετικό ρεπορτάζ του Unfollow. Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που όταν ο Μελισσανίδης μήνυσε το Unfollow για τη δημοσιοποίηση απειλής κατά της ζωής συντάκτη του μετά από ρεπορτάζ του Unfollow για λαθρεμπορικές δράσεις του Μελισσανίδη στο χώρο των πετρελαιοειδών, ήταν ο Κρανιδιώτης που ανέλαβε δικηγόρος του Μελισσανίδη κατά του Unfollow. Ούτε τυχαίο είναι που λίγο αργότερα ο Μελισσανίδης παίρνει μέσω εταιρίας συμφερόντων του το 33% του ΟΠΑ) ενώ ιδιαιτέρως θα περιποιηθούν και τους ΑΝΕΛ.

Αυτή η σκληρή δεξιά, αυτή η νεοσυντηριτικά ακροδεξιά δεξιά του Σαμαρά, Κρανιδιώτη και Λαζαρίδη θα συγκυβερνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, κάτι που για κάποιους ΝΔτες αποτελεί οξύμωρο ενώ για κάποιους άλλους τη δεύτερη προδοσία του Σαμαρά μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τη δημιουργία της ΠΟΛΑΝ από τον Αντώνη Σαμαρά τ0 1993.

Για να ερμηνεύσουν τα ανεξήγητα ανάμεσα στα οποία είναι και το πως η υποτιθέμενη υπερπατριωτική Σαμαρική πτέρυγα συνέχισε ίσως και με ακόμη περισσότερο ζήλο την διαδικασία της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και της οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας, αυτοί, οι πολέμιοι του «μεσαίου χώρου», θα εφεύρουν ή έστω θα προωθήσουν τη «θεωρία των δύο άκρων»: Θα ταυτίσουν το μπλοκ της εθνικής αξιοπρέπειας που κοινοβουλευτικά εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ με το μακρύ (παλαιότερα μακρύτερο και πιο πρόσφατα κοντεμένο) χέρι της «παλιάς καλής αντικουμμουνιστικής δεξιάς», με τους ακροδεξιούς δηλαδή της Χρυσής Αυγής (στο αμέσως προηγούμενο άρθρο είδαμε πως και γιατί ξαμολύθηκε στα μέσα Σεπτέμβρη η Χρυσή Αυγή σε ένα μπαράζ εγκληματικών ενεργειών).

Μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και την εκ νέου απόπειρα για τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος τρόμου και ανασφάλειας για να μπορέσει να φανεί η πρωθυπουργία Σαμαρά ως όαση σταθερότητας και να συνεχίσει, πάση θυσία, απρόσκοπτα το πρόγραμμα οικονομικής διάλυσης της χώρας, η θεωρία των δύο άκρων θα εκμεταλλευτεί τη δολοφονία του Φύσσα για να εντυπωθεί σε μια έντρομη και σοκαρισμένη κοινή γνώμη και θα επαναδιατυπωθεί αρχικά από το Λαζαρίδη και έπειτα, πιο κομψά, από το Σαμαρά . Αυτή τη φορά, η θεωρία των δύο άκρων, θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο από τους συνήθεις ισχυρισμούς της. Στις 19 Σεπτέμβρη θα εμφανιστεί ο «υπουργός υγείας» «εθνικιστής» Άδωνις Γεωργιάδης και θα ταυτίσει την παρακρατική δολοφονία Φύσσα με την τετραπλή δολοφόνία στη Marfin που αποτέλεσε ορόσημο και καταλυτική τροχοπέδη στο λαϊκό κίνημα αντίδρασης έναντι στις μνημονιανικές πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα και με τις δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικού Χρυσού» στις Σκουριές Χαλκιδικής που καταστρέφουν το περιβάλλον και δηλητηριάζουν τη ζωή των γειτονικών κατοίκων.

Μια μέρα μετά, σήμερα το απόγευμα (20-9 -2013), θα εμφανιστεί τηλεοπτικά ο ίδιος ο Φάηλος Κρανιδιώτης στην εκπομπή του Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΙ να επαναλάβει τους ισχυρισμούς Γεωργιάδη: Marfin, Σκουριές και δολοφονία Φύσσα είναι το ίδιο.

Κάτι θα ξέρουν περισσότερο οι συστημικοί ακροδεξιοί της ΝΔ από μας για να εξισώνουν μια παρακρατική δολοφονία με δολοφονίες και δολιοφθορές που το μνημονιακό καθεστώς είχε έμμεσα αποδώσει σε αντιεξουσιαστές… Εμείς δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι και τα τρία συμβάντα έγιναν από παρακρατικούς φονιάδες, για αυτό και δεν μπορούμε να το ισχυριστούμε, παρότι το θεωρούμε εξαιρετικά πιθανό.

Ο Φάηλος, ο ακροδεξιός Φάηλος στη συνέχεια προχώρησε στο ισχυρό του επιχείρημα το οποίο επανέλαβε ξανά και ξανά, πιέζοντας ξανά και ξανά τους συνομιλητές του να συγκατανεύσουν σε αυτό, να συμμορφοθούν σε αυτό. Είπε λοιπόν ανερυθρίαστα ο Κρανιδιώτης.
«Το μονοπώλιο της βίας σε μια δημοκρατική πολιτεία ανήκει μόνο στο κράτος»

Το είπε ξανά και ξανά, όπως το είχε προετοιμάσει από το σπίτι: «Το μονοπώλιο της βίας σε μια δημοκρατική πολιτεία ανήκει μόνο στο κράτος». Ξανά και ξανά.

Φάυλε Κρανιδιώτη: Ξέρεις τι μας αποκάλυψες; ¨Ότι το κράτος σου, το κράτος του Σαμαρά, είναι έμπορας βίας. Πουλάει βία.

Φυσικά περιττό να σου πω Φάυλε, ότι στις δημοκρατικές πολιτείες το κράτος δεν έχει καν το δικαίωμα να ασκήσει βία.

Κάποια όργανα του, τα σώματα ασφαλείας και στρατού, κατ εξαίρεση μπορούν να ασκούν αποτρεπτική βία απέναντι σε ανυποχώρητη βία που ασκείται κατά της ζωής και βαριά βαριά της ιδιοκτησίας των πολιτών της. Και αυτό είναι μια σύμβαση. Κατ’ εξαίρεση. Και πάντα ελέγξιμη.

Όταν το κράτος σφετερίζεται αυτή τη σύμβαση, όταν ασκεί βία για άλλους στόχους ή σκοπούς, όπως έκανε όταν σάπιζε στα χημικά διαδηλωτές ή όταν τους βασανίζει όπως συνέβη σύμφωνα με την Guardian στη ΓΑΔΑ to 2012, όπως κάνει όταν κάνει βίαιες προσαγωγές σε κάθε εμφάνιση του κολλητού σου Σαμαρά, ή όπως κάνει όταν εισβάλει στο χωριό της Ιερισσού για να καταστείλει το κίνημα αντίδρασης στην καταστροφή της ζωής των χωρικών από τα ιδιωτικά συμφέροντα της «Ελληνικής Χρυσός», τότε Φάυλε, ναι έχεις δίκιο.

Τότε το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας. Μονάχα που δεν μιλάμε πια για δημοκρατική πολιτεία. Γιατί Φάυλε, το μονοπώλιο της βίας το έχουν μόνο χούντες. Χούντες που πουλάνε βία. Και τότε Φάυλε, απέναντι σε αυτό το εγκληματικό κράτος, ο ανυπεράσπιστος πολίτης έχει το μοναδικό δικαίωμα άσκησης βίας, αναγνωρίσιμο στα περισσότερα δικαϊκά συστήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας: Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Το δικαίωμα να υπερασπίσει τη ζωή του και την ιδιοκτησία του απέναντι σε οποιονδήποτε τα επιβουλεύεται. Και το υπέρτατο δικαίωμα να υπερασπιστεί το σύνταγμα απέναντι σε οποιονδήποτε το σμπαραλιάζει. Ακόμη και στη «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή του».

Εσύ και οι ακροδεξιοί σου Φάυλε, κρατήστε το Μονοπώλιο της βίας. Εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τη δημοκρατική πολιτεία απέναντι στο μονοπώλιο της βίας το οποίο το έχουν μόνο οι τύραννοι. Καμία δημοκρατία δεν έχει μονοπώλιο στη βία. Καμία δημοκρατία δεν έχει το δικαίωμα ή το προνόμιο της βίας. Αλλά κάθε δημοκρατία έχει το καθήκον να υπερασπίζεται τον εαυτό της, όπως άλλωστε κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τη ζωή του όταν αυτή απειλείται από απρόκλητη βία.

Το Μονοπώλιο της βίας στο κράτος. Τα οικονομικά μονοπώλια στις Ελίτ.
Ρε συ Φάυλε; Μήπως αυτό σου μοιάζει λίγο με ΜΕΣΑΙΩΝΑ;

Πέτρου Αργυρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1