Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

ΠΕΤΑΕΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ;

kartesios240713του Καρτέσιου
 
Ο πολιτικός! 

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της MIG για την Ολυμπιακή, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Σήμερα είναι μια πολύ αισιόδοξη μέρα για την Ελλάδα, μια πολύ αισιόδοξη μέρα για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Δίνουμε μια μόνιμη και υγιή λύση σε ...
ένα διαχρονικό πρόβλημα. Όπως είπε και ο συνάδελφος κ. Χατζηδάκης  πριν από λίγο, οι φορολογούμενοι μέχρι τώρα πλήρωναν 350 εκατομμύρια το χρόνο για να διατηρείται η Ολυμπιακή και να λειτουργεί όπως λειτουργούσε και να δημιουργεί τα προβλήματα που δημιουργούσε. Και από τώρα, όχι μόνο δεν θα πληρώνουν οι Έλληνες αυτά τα 350 εκατομμύρια αλλά θα εισπράττουν και 150 εκατομμύρια.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι, επίσης, σαν καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες σε μια αγορά των αερομεταφορών, στην οποία λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός. Η λύση που δίνεται σήμερα δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη. Η νέα Ολυμπιακή Αεροπορία δεν κουβαλάει τις αμαρτίες της παλιάς και αυτό οφείλεται στο σχέδιο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης. Και οφείλουμε νομίζω να αναγνωρίσουμε τα εύσημα στον Κωστή τον Χατζηδάκη, ο οποίος χειρίστηκε το θέμα με ευαισθησία, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Τόσο ο κ. Χατζηδάκης όσο και η κυβέρνηση απέδειξαν ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις με όφελος για τον τόπο, ακόμη και σε ζητήματα, τα οποία πολλοί πιστεύουν ότι δεν αντιμετωπίζονται και στην αντιμετώπιση των οποίων, πάντως, πολλές απόπειρες δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα.

Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω βεβαίως σαν Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία. Τους Υπουργούς – την κ. Πετραλιά, τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Στυλιανίδη – και όλους τους συνεργάτες τους. Να ευχαριστήσω και τη MIG και τον κ. Βγενόπουλο, που ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κυβέρνησης. Και να ευχηθώ να πετύχει η MIG σε έναν τομέα, που εκ των πραγμάτων είχαν αποτύχει πολλές κυβερνήσεις. Καλή επιτυχία στην Ολυμπιακή Αεροπορία».

Ο Μεσάζοντας!

Μιλώντας στην τελετή αποκρατικοποίησης της ΟΑ και της οριστικής συμφωνίας για την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της από την Marfin Investment Group ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χαζηδάκης δήλωσε: «H Ολυμπιακή Αεροπορία εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα εποχή, μια μακρά περίοδος παρακμής κλείνει οριστικά και δίνει τη θέση της σε μια εποχή υψηλών προσδοκιών και απαιτήσεων (…) Η έκτη προσπάθεια αποκρατικοποίησης της εταιρείας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, κατέληξε θετικά, αφήνοντας εκτεθειμένες τις διάφορες Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν “τυφλές πτήσεις” και “ναυάγια”(…) Σε αυτή την δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια ενός ισχυρού και αξιόπιστου επενδυτή, όπως είναι η MIG. Η επιτυχημένη πορεία της MIG όλα αυτά τα χρόνια δημιουργεί σε όλους μας υψηλές προσδοκίες και μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον της Ολυμπιακής(..)Παράλληλα, δημιουργείται στη χώρα μας ένα νέο, πιο υγιές περιβάλλον στις αερομεταφορές, χωρίς μονοπώλια ή αθέμιτες πρακτικές. Σε αυτό το διάστημα υπήρξαν αμφισβητήσεις, σκληρή κριτική, υπήρξαν διαμαρτυρίες, υπήρξαν αδικαιολόγητοι και απαράδεκτοι προσωπικοί υπαινιγμοί. Υπήρξε μπόλικη πολιτική μικροψυχία έως και την τελευταία στιγμή. Πολλά από αυτά τα φαινόμενα ήταν συνδεδεμένα με ένα ακραίο λαϊκισμό που δυστυχώς ακόμα καταδυναστεύει την πολιτική μας ζωή».

Ο εθνικός επενδυτής!

«Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι “κάναμε το καθήκον μας, ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει Ολυμπιακή”. Ο κ. Βγενόπουλος δεσμεύτηκε για μια νέα Ολυμπιακή υγιή, πολύ δυνατή και αναπτυσσόμενη προς όφελος των μετόχων της MIG, των εργαζομένων της εταιρίας, του τουρισμού και γενικότερα της εθνικής μας οικονομίας. Υποσχόμαστε να κάνουμε τα πάντα για να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανους για την νέα Ολυμπιακή, είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος».

Η εξέλιξη! 

«Τέλος οι πτήσεις από Αθηνά προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Ηράκλειο μετά από απόφαση της Olympic Air». 

Τόσα πολλά λόγια για ένα ακόμη success story της τότε κυβέρνησης της ΝΔ και του «υπεύθυνου, σοβαρού, μεθοδικού» υπουργού της Κωστή Χατζηδάκη. Πέντε μόνο λέξεις για την καταστροφή που προκάλεσε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και ο «υπεύθυνος, σοβαρός, μεθοδικός» και πάλι υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Δεν υπήρξε ούτε μία ρήτρα στην, επί της ουσίας, παραχώρηση της «Ολυμπιακής» στον Βγενόπουλο. Μια ρήτρα που θα τον υποχρέωνε να τηρεί τα βασικά! Δηλαδή το εξής ένα: Να πετάει η Ολυμπιακή. Οι Κασσάνδρες δυστυχώς, πάντα επιβεβαιώνονται. Αυτή είναι η μοίρα τους, άσχετα αν οι κρατικοί μεσάζοντες προτιμούν να μιλούν για μικροψυχία και λαϊκισμό. Αυτή είναι η δουλειά των κρατικών μεσαζόντων, βέβαια. Να χαρίζουν κρατική περιουσία την οποία πρώτα μόλυναν με τις ρουσφετολογικές πολιτικές τους και τον πολυτελή βίο τους εις βάρος της δημόσιας οικονομίας.

Ναι, αυτή είναι η δουλειά των κρατικών μεσαζόντων. Να δημιουργούν ιδιωτικά μονοπώλια αφού πρώτα έχουν διαστρεβλώσει την πραγματικότητα βαφτίζοντας ως «κρατικά μονοπώλια» τις υποχρεώσεις του Κράτους  προς τους πολίτες. Αυτή είναι η δουλειά των κρατικών μεσαζόντων. Να στηρίζουν την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα στα κέρδη της οποίας πολύ συχνά συμμετέχουν. Η ατιμωρησία των υπευθύνων του success story της «Ολυμπιακής» και της δημιουργίας ενός ακόμη μονοπωλίου ενισχύει τη βεβαιότητα για την ατιμωρησία  των υπευθύνων της νέας καταστροφής που έρχεται και που δε θα αφορά μια επιχείρηση, αλλά μία ολόκληρη χώρα.

Διότι αυτή είναι η δουλειά των κρατικών μεσαζόντων. Να πλουτίζουν πατώντας στις πλάτες κατ’ επιλογήν ηλίθιων και ουδόλως αφελών που δεν τους ενδιαφέρει αν πεθάνουν από την πείνα, αρκεί το χέρι που θα τους κλέψει το φαγητό να είναι του δικού τους κόμματος. Να τους σκοτώσει αυτός που ψήφισαν. Τους αρκεί. Θα το έχουν. Είναι άλλωστε η μόνη μοίρα που αξίζει στους κατ’ επιλογήν ηλίθιους.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1