Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μεγάλη Τετάρτη, ο ΟΠΑΠ εχάθη, του Pitsirikos

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ που περνά στην Emma Delta αντί 652 εκατομμυρίων ευρώ. Τα οφέλη για την Ελλάδα είναι πάρα πολλά, αφού η χώρα κατάφερε να ξεφορτωθεί μια κερδοφόρα εταιρεία που χαλούσε την πιάτσα. 

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έγινε με έναν υποδειγματικό διαγωνισμό που διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια, και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως στον διαγωνισμό για τον ΟΠΑΠ υπήρχε μόνο μία έγκυρη προσφορά.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως στο επενδυτικό σχήμα το οποίο πήρε τον ΟΠΑΠ συμμετέχει η οικογένεια Μελισσανίδη, με τον υιό Μελισσανίδη να είναι αυτός που εμφανίζεται.

Βέβαια, η πρόσφατη αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη -με τον δεύτερο να κάνει παράπονα στον πρώτο για την στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ- δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος πήρε τον ΟΠΑΠ.

Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να περνάει ο ΟΠΑΠ στα χέρια του Μελισσανίδη, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για λαθρεμπορία πετρελαίου το 1996 επειδή κρίθηκε πως ζημίωσε το Δημόσιο κατά 270 εκατομμύρια δραχμές (στο τελωνείο είχαν βρεθεί 8 χιλιάδες πλαστογραφημένα παραστατικά), ενώ η Aegean Oil βρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο -η δίκη ξεκίνησε στις 30 Απριλίου και δεν πρόκειται να γράψει κανείς λέξη για το τι συνέβη-, για λαθρεμπορία πετρελαίου και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Τα ίδια κακοήθη άτομα υποστηρίζουν πως δεν είναι δυνατόν να περνάει ο ΟΠΑΠ στα χέρια του Μελισσανίδη, όταν η προηγούμενη εταιρεία του, τα Πετρέλαια Αιγαίου, βρίσκεται στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου -που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Οικονομικών- και φέρεται να χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Σε όλους αυτούς τους κακοήθεις, θέλω να πω πως δεν έχουν αντιληφθεί το μεγαλοφυές σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά:

Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τον ΟΠΑΠ σε έναν άνθρωπο της πιάτσας που ξέρει πώς γίνονται οι δουλειές.

Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά είναι να χαρίσει όλες τις εταιρείες του Δημοσίου σε ιδιώτες που έχουν χρέη προς το Δημόσιο.

Χαρίζοντάς τους την δημόσια περιουσία, θα τους αναγκάσει να πληρώσουν τα χρέη τους.

Αφού δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο, θα τους τα πάρει από τους φόρους που θα πληρώνουν για τις ιδιωτικοποιημένες εταιρείες του Δημοσίου.

Είναι βέβαιο πως οι ιδιώτες που θα πάρουν τις εταιρείες του Δημοσίου θα δηλώνουν όλα τους τα έσοδα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

(Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τα πάντα -και την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ-, αλλά δεν λέει τι θα κάνει αν έρθει στην εξουσία. Με την ευκαιρία, να θυμίσω πως τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά το ρεπορτάζ του Unfollow για την υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου από την Aegan Oil, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα του νομοσχεδίου για τα αποθέματα αργού πετρελαίου, αλλά, όταν έφτασε η μέρα, κάποιοι βουλευτές του δεν προσήλθαν στη Βουλή και η διαδικασία δεν έγινε. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί στη Βουλή από τη δεκαετία του ’80…)

Πηγή: Pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1