Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ο Χαριτάτος, η ΕΟΖ, ο Καζάκης και Το ΧΩΝΙ

  Σας μιλά Το ΧΩΝΙ


Σε πρόσφατη εκπομπή του στο ραδιόφωνο, ο δημοσιογράφος Σπύρος Χαριτάτος είχε καλεσμένη την κυρία Καραγιάννη. Ξέρετε. Την πρόεδρο του… forum που θέλει να φέρει τις ΕΟΖ στη Θράκη για να τη σώσει.


Είστε αναγνώστες μας και ξέρετε τι σημαίνει ΕΟΖ, ξέρετε και τι πρεσβεύει η δικηγόρος, μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, κυρία Καραγιάννη. Το θέμα μας δεν είναι αυτό. Είναι ότι ο Σπύρος χρησιμοποίησε την καλεσμένη του για να στάξει… χολή για όσους τολμούν να μην θέλουν ΕΟΖ στην υπο κατοχή Ελλάδα… Τα όσα είπε παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.


Για πάμε, λοιπόν, να δούμε τι ακριβώς μας δίδαξε ο κύριος Χαριτάτος και η... φιλάνθρωπη καλεσμένη του... Σας παραθέτουμε το κομμάτι με τις… συνεχείς αναφορές στον Καζάκη και Το ΧΩΝΙ. Για ακούστε το…


Ξεκίνημα, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον: όποιος δε συμφωνεί με τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Θράκη το κάνει για να κάνει καριέρα ως δημοσιογράφος, ως πολιτικός, ως επίδοξος πολιτικός. Ο κύριος Χαριτάτος που μας παρουσιάζει τον... παράδεισο των ΕΟΖ το κάνει από εθνική ευαισθησία.


Και στη συνέχεια μας πάει ο κύριος Χαριτάτος σε ένα δημοσίευμα. Το οποίο αλίευσε. Και είναι, όπως λέει, από "τα δυνατά χαρτιά" της αντίθετης ρητορικής. Τι ξέχασε, τι ξέχασε... Α, ναι. Να αναφέρει την πηγή του. Να πει στον κόσμο ότι θα διαβάσει κάτι από Το ΧΩΝΙ της Αντίστασης. Καλή καρδιά, Σπύρο. Συνηθισμένοι είμαστε από τέτοιου είδους "αποκλεισμούς". Συνηθισμένοι και υπερήφανοι. Τον έχουμε βρει εμείς τον τρόπο μας να πούμε στον κόσμο την αλήθεια.


Κι ενώ ξεχνάς να αναφέρεις την πηγή σου, δεν παραλείπεις να μας αναφέρεις ότι θα μας διαβάσεις Δημήτρη Καζάκη. Ο οποίος, όπως λες κι εσύ, είναι ένας αξιοσέβαστος οικονομολόγος. Ε, λίγο κομπιάζεις, λίγο λες κάτι ειρωνικά (;) "μάλιστα", κάνεις χαριτωμενιές που προφανώς έμαθες στα πρωινάδικα. Μπορεί να πνίγηκες, όμως και να σε αδικούμε. Χριστούλης... Πάμε παρακάτω.


Στη συνέχεια διαβάζεις δυο τρεις προτάσεις από το άρθρο του Δημήτρη Καζάκη "Πώς θα γίνουμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα" (δημοσιευμένο Στο ΧΩΝΙ της 9ης Σεπτεμβρίου και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΟ, πατώντας ΕΔΩ).


Το λόγο για να "απαντήσει" παίρνει η κυρία Καραγιάννη, η οποία μας δηλώνει ότι δεν της είναι και εύκολο γιατί δεν... καταλαβαίνει και τη γλώσσα που ο Καζάκης χρησιμοποιεί. Είναι δύσκολα τα ελληνικά, ας μην την κακίσουμε την κοπέλα. Λίγο μετά, εξάλλου, ακούγεται να λέει για .. αμιγές ελληνικούς πληθυσμούς. Που να τον καταλάβει τον Καζάκη..


Και πάμε να μπούμε στο ζουμί της κουβέντας. Σπύρο, αμφισβητείς αυτό που λέει ο Δημήτρης Καζάκης ότι δε θα πληρώνονται φόροι. Εσύ κατάλαβες ότι θα πληρώνονται φόροι κανονικά. Και ζητάς από την κυρία Κατερίνα να σε επιβεβαιώσει. Και τι σου απαντάει; Το πρόσεξες;


"Υπάρχουν ειδικές οικονομικές ζώνες όπως αυτή στην Τουρκία όπου δεν πληρώνουνε φόρους" σου λέει. Εσύ δε τη διακόπτεις για να πεις "α, επομένως, έχει δίκιο ο οικονομολόγος". Τη διακόπτεις, παίρνεις τη μπάλα και τη κλωτσάς με δύναμη στην κερκίδα λέγοντας: "μη λέτε Τουρκία γιατί κάποιοι θα πουν ανθέλληνας η Καραγιάννη, είναι τουρκόφιλη".


Και συνεχίζουμε, Σπύρο: "Τσιμπάνε πολλοί που διαβάζουν μία στήλη και το κάνουνε ζωή ολόκληρη" μας λες και συνεχίζεις με το ΑΜΙΜΗΤΟ. Αναφέρει στο άρθρο του ο Καζάκης ότι οι εργαζόμενοι στις ΕΟΖ θα απασχολούνται με όρους χειρότερους από την εθνική νομοθεσία. Και τι απαντάς; "Ποια εθνική νομοθεσία; Λέμε ότι η εθνική νομοθεσία είναι άθλια, τα εργατικά δικαιώματα έχουν διαλυθεί και τα μεροκάματα έχουν φτάσει πολύ χαμηλά. Εκτός αν το κείμενο είναι δύο χρόνια πριν. Τώρα τι μισθούς έχουμε να προστατεύσουμε; Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πάρουν; Που ήταν όλες αυτές οι φωνές νωρίτερα;"


Εξαιρετικό επιχείρημα, βρε Σπύρο. Μόνο που τώρα δεν έχεις απέναντι σου καμία γυμνάστρια ξαπλωμένη με το μαγιώ της.


Εδώ είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα... Τι μας λες; Σπάει κάποιος το πόδι του. Ε, ας πηδήξει από τον τέταρτο μωρέ. Σπασμένο είναι το πόδι του. Είναι αργά πια για αυτόν. Δεν πα να πάει και στο διάολο, ε; Να σου πούνε εμείς που ασχολούμαστε σοβαρά με το θέμα: το σχέδιο υποδούλωσης του λαού είναι σε εξέλιξη. Χωρίς να θέλουμε να σε στεναχωρήσουμε, ναι, μπορεί να πάει παρακάτω ο μισθός. Μπορεί να διαλυθούν κι άλλο τα εργασιακά δικαιώματα. Και αυτό θα γίνει όσο επικρατούν φωνές σαν τις δικές σου. Και ο κόσμος δε μαθαίνει την αλήθεια. Αλλά εμείς Στο ΧΩΝΙ το λένε από τις 25 Μάρτη που κυκλοφορήσαμε: εμείς θα πούμε στον κόσμο τις αλήθειες που του κρύβουν.


Όσο για το που ήταν ο κύριος Καζάκης δύο χρόνια πριν; Στο μετερίζι ήταν, Σπύρο. Πάλευε και προειδοποιούσε για τα δεινά που θα έρχονταν. Ο κόσμος που έχει ξυπνήσει ξέρει καλά που ήταν ο Καζάκης πριν δύο χρόνια. Εσύ που ήσουν δύο χρόνια πριν; Ξέρεις και ξέρουμε. Και ο κόσμος ξέρει. Άστο.


"Τραγωδία είναι να βλέπεις τους νέους στις καφετέριες" λέει η κυρία Καραγιάννη. Τραγωδία, φυσικά. Ποιες πολιτικές οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία, κυρία μου; Εκεί στη Γερμανία που είστε δε το ψάχνετε καλύτερα; Στην πηγή της... τραγωδίας μας ζείτε. Κάντε μας τη χάρη. Που θέλετε να βρείτε στους νέους της Θράκης δουλειά στις... ΕΟΖ. Φιλάνθρωπη…


Το μικρόφωνο πίσω στο Σπύρο: "αν κάποιοι δεν κάνουν τέτοιες συζητήσεις, δε θα έχουν θέση, δε θα έχουν οπαδούς, δε θα έχουν μεροκάματο". Επειδή μέχρι στιγμής μόνο στον Καζάκη και Στο ΧΩΝΙ έχεις αναφερθεί, αγαπητέ συνάδερφε, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι και εδώ για τον Καζάκη και το ΧΩΝΙ μιλάς.


Τι καλά που τα έχεις καταλάβει όλα: η μοναδική αντισυστημική εφημερίδα της χώρας, η με κάθε τρόπο κυνηγημένη και αποκλεισμένη αυτή εφημερίδα, η εφημερίδα που έχει φάει αγωγή 1.000.000 από τον... πρωθυπουργικό αδερφό, τα βάζει με τις αγαπημένες σου ΕΟΖ για το μεροκάματο, ε; Κι ενώ όλα πανέ καλά στη χώρα Σπύρο μας, υπάρχουν και οι φωνές που φωνάζουν και κάνουν φασαρία και το κάνουν για το μεροκάματο ε; Την Ευγενία τη συμπαθείς φανταζόμαστε, την ίδια πάνω κάτω τηλεόραση υπηρετούσατε μέχρι πρόσφατα. Τον Άδωνι, αλήθεια; Λέει κι αυτός κάτι τέτοια ωραία, για αυτό ρωτάμε.


Βρε Σπύρο μας, την κοπέλα δίπλα σου την ακούς τι λέει; Ακούς τι θέλει να αναβιώσει; Την ΕΟΖ του Σουφλιού επί... Τουρκοκρατίας. Όπου οι καλοί Οθωμανοί δε φορολογούσαν. Μετά το 1922 μπήκε, όμως, το κακό ελληνικό κράτος και άρχισε να ζητάει φόρους και τίναξε στον αέρα το "μετάξι του Βόρειου Έβρου". Δε τα λέμε εμείς για το μεροκάματο. Η καλεσμένη σου τα λέει, εκεί δίπλα σου. Δεν την πρόσεχες, ίσως, ε;


Μετά μας κάνεις και μαθήματα περί δημοσιογραφίας αφού είχες βγάλει στη σέντρα συναδέρφους και μέσα μαζικής ενημέρωσης που εσύ δε... συμπαθείς. Δες το παρακάτω βίντεο, Σπύρο.


Εσύ είσαι. Που αντιδράς για την ισοπέδωση της... Χριστίνας Παππά και του εξαιρετικού προγράμματος "real housewives of Athens" όπου βλέπαμε πλούσιες μεγαλοκοπέλες να κάνουν επίδειξη (νεο)πλουτισμού στα σαλόνια μας (πριν πάρει τη θέση τους, πια, ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής). Τότε ήξερες να μιλάς για τη δεοντολογία υπερασπιζόμενος τις... γκόμενες του ΑΝΤ1. Τώρα;


Τώρα θα μας μάθεις εσύ τη δουλειά. Εμείς παραμυθιάζουμε τον κόσμο επειδή δεν καλούμε την πρόεδρο του... φόρουμ που θέλει τις ΕΟΖ. Εσύ την έχεις εκεί για να πάρεις απαντήσεις, λες. Στο τέλος, όμως, όταν σου λέει ο κόσμος να καλέσεις τον Καζάκη απαντάς αφοπλιστικά: Σου αρκεί να αναφέρεις δυο τρεις αράδες από ΧΩΝΙ και Καζάκη και να κάνεις παιχνίδι. Δε θες να τους καλέσεις και εκεί. Δε βλέπεις το λόγο. Ε, κι εμείς το ίδιο Σπύρο μας. Μας αρκούν οι απόψεις της κυρίας Καραγιάννη. Μας αρκεί η έρευνα για τις ΕΟΖ. Και απαντάμε με ρεπορτάζ, γνώση και μαχητικότητα. Τελικά, ξέρεις κάτι; Τα πάντα είναι θέμα επιλογής στρατοπέδου. Γιατί εμείς το λέμε εδώ Στο ΧΩΝΙ. Είμαστε υπό κατοχή. Έχουμε μάχη επιβίωσης. Εσύ τι πιστεύεις, αλήθεια;


Μετά μας λέτε για το μετάξι του Σουφλίου. Και μαθαίνουμε - γιατί δε τα ξέρουμε όλα - ότι έχουμε φοβερούς ελληναράδες μεταξοσκώληκες συμπαθέστατους. Τέλεια! Ας πάμε να το εκμεταλλευτούμε. Χωρίς ΕΟΖ, όμως, ρε παιδιά... Ήμαρτον, δηλαδή...


Στο τέλος, Σπύρο μας, μας ζητάς όλοι αυτοί που δε θέλουν τις ΕΟΖ να σου στέλνουν κάθε ημέρα τις προτάσεις τους ώστε να ανασάνει η πολύπαθη Θράκη. Και η πολύπαθη Ελλάδα θα συμπληρώναμε εμείς. Σπύρο. Σήκωνε κι εσύ κάθε Κυριακή Το ΧΩΝΙ. Διάβαζε κάθε ημέρα το www.toxwni.gr. Kάθε, κάθε ημέρα θα έχεις τις απαντήσεις που ψάχνεις. Βρε, λες να σου ανοίξουμε τα μάτια και να γίνουμε φίλοι;


YΓ: μην παρεξηγηθούμε. Δεν τα γράφουμε αυτά για να υπερασπιστούμε τον Δημήτρη Καζάκη. Δε το χρειάζεται, εξάλλου. Τις δίνει, εξάλλου, καθημερινά, τις απαντήσεις του μέσα από τον Art Fm και την 'Εκπομπή ΑΕ"
Το ΧΩΝΙ - Η Κυριακάτικη Αντι-Μνημονιακή Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1