Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! 
Επενερχόμαστε σε προηγούμενη μας αναφορά στις 28/4/2012 σχετικά με τον δίκαιο αγώνα της Επιτροπής Κατοίκων της οδού Άργους στο Καματερό, για την αποτροπή της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Vodafone μέσα σε αστική κατοικημένη ζώνη.  Η προσπάθεια εγκατάστασης της κεραίας στην οδό Άργους και μάλιστα δίπλα σε παιδική χαρά δεν είναι το μοναδικό κρούσμα. 
Συμβαίνει την ίδια στιγμή που στο Ίλιο αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εγκατάσταση κεραίας σε γνωστό Στούντιο Τηλεοπτικών Παραγωγών όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε πολυπληθής παράσταση διαμαρτυρίας με συμμετοχή των κατοίκων αλλά και υποψήφιων βουλευτών, ενώ αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι του Άγιου Τρύφωνα στο Καματερό. 
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση με την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που βάζει την υγεία των κατοίκων σε σοβαρό κίνδυνο υγείας (λευχαιμίες και καρκίνοι σε μακροχρόνια έκθεση, ή πονοκέφαλοι και ναυτίες σε έκθεση μερικών μόνο ωρών) οφείλεται στην πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας (Μάρτιος 2012) για την εγκατάσταση κεραιών σε κατοικημένες ζώνες που ψηφίστηκε από την κοινοβουλευτική χούντα του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου και τους ντόπιους συνεργούς της, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 
Ειδικά στην περίπτωση της εγκατάστασης της οδού Άργους σημαντική ευθύνη έχει και η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού που παρά τις καταγγελίες των κατοίκων, "αγνοούσε" επιδεικτικά την ύπαρξη εγγράφων (δείτε εδώ έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής) που αποδείκνυαν την προσπάθεια αδειοδότησης για την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. 
Η Επιτροπή Κατοίκων της οδού Άργους με έγγραφό της καλεί τους κατοίκους να προσυπογράψουν επιστολή καταγγελίας προς την εταιρεία Vodafone. 
Εμείς όχι μόνο θα υπογράψουμε αλλά και καλούμε με την σειρά μας όλες τις κινήσεις κατοίκων της Δυτικής Αθήνας να προχωρήσουν στην δημιουργία Συντονιστικού για την ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο θα ενταθεί ... μέχρι την αλλαγή της άθλιας νομοθεσίας. 
Ακολουθεί η επιστολή της Επιτροπής Κατοίκων της οδού Άργους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

UA-49932466-1