Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Μαζί με ευχές ...



Τα τελευταία πανό που έφτιαξε και τοποθέτησε το ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού για το 2015, μαζί με τις ευχές μας για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία, δύναμη και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με αγώνα για να ξαναγίνουμε ελεύθερος λαός σε ελεύθερη πατρίδα !

 
 

Η επίσκεψη Ολάντ και τα σχέδια για πλιάτσικο αλά Γαλλικά …


του Ηλία Αλεξανδρή

Τα ασφυκτικά μέτρα ασφαλείας με τους 2.500 αστυνομικούς και το κλείσιμο σχεδόν όλων των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας σηματοδότησαν το πραγματικό είδος και επίπεδο της φιλίας της Γαλλίας με την Ελλάδα, αλλά ανέδειξαν ταυτόχρονα και τον φόβο για την πιθανότητα εκδήλωσης της αντίστοιχης φιλίας εκ μέρους του Ελληνικού λαού. Δηλαδή την πραγματική εικόνα , κόντρα στην ερμηνεία  του Γάλλου προέδρου για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα «ως μήνυμα του ελληνικού λαού για την άρρηκτη σχέση του με την Ένωση και την ευρωζώνη… και αυτό σε μια περίοδο που η ίδια η Ευρώπη κλυδωνίζεται και ενώ ακούγονται υπαινιγμοί, ακόμα και διάσπασής της».

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την παραμονή του στην Αθήνα μοίρασε στα λόγια φιλία και συμπάθεια, αλλά η διήμερη επίσκεψη του δεν ήταν τίποτε λιγότερο από την επίσκεψη του κατακτητή «στην κατεκτημένη περιοχή» όπως έγραψε και η εφημερίδα Le Figaro, η οποία όχι τυχαία απέφυγε να χρησιμοποιήσει την λέξη «Χώρα».

Πίσω από τα μεγάλα λόγια και τα δρώμενα …

Πίσω από τις επισημότητες, τις κενολογίες, τις αβροφροσύνες και τα δοσιλογικά πολιτιστικά δρώμενα στο Gazarte με τα οποία καλόπιασαν τον προσκεκλημένο τους οι υποτακτικοί ξεναγοί κυβερνητικοί, η ομάδα των Γάλλων «επενδυτών» οργάνωνε τα βήματα στο σχέδιο αρπαγής ...

Άκουσες μπιστικέ; Θυμήσου με!!


του Κώστα Γιαννιώτη*

Μοιάζει πρωτάκουστο, αλλά δεν είναι. Για όσους βρίσκονται στο μαντρί της ΕΕ και το απολαμβάνουν, μοιάζει φυσιολογικό!
Μας είχε προϊδεάσει βέβαια ο Στόλτενμπεργκ, με τις δηλώσεις του, πριν κάποιες μέρες στο CNN, που το έφερνε γύρω γύρω.
Τώρα όμως……

Ο αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δήλωσε, με περίσσια θρασύτητα και κυνισμό, ότι…. «Στα ελληνοτουρκικά σύνορα διασφαλίζονται και τα γερμανικά σύνορα, όπως διαπιστώνουμε κάθε μέρα εδώ στη Γερμανία. Στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει πλέον το επιχείρημα περί εθνικής κυριαρχίας. Όταν μια χώρα μέλος δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί πια σε υποχρεώσεις, που με τη θέλησή της ανέλαβε, τότε η Ευρώπη πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβει τα ηνία»!!

Υπάρχει κάποιος που δεν κατάλαβε;

Αν αυτές οι δηλώσεις δε διασαφηνίζουν, με απόλυτη καθαρότητα, το πώς βλέπουν τη χώρα μας οι απόγονοι των Ες Ες, τότε τι παραπάνω πρέπει να κάνει η σύγχρονη Βέρμαχτ για να πεισθούν τα πρόβατα, οι ευρωλάγνοι, ότι την πατρίδα μας, οι Γερμανοί, τη θεωρούν τσιφλίκι τους, στο οποίο έχουν δικαίωμα να προσλαμβάνουν…. ‘’μπιστικούς’’ (έτσι αποκαλούσαν οι τσιφλικάδες τους επιστάτες του τσιφλικιού τους, αυτούς οι οποίοι δολοφόνησαν το ‘’Δάσκαλο’’ Μαρ. Αντύπα); ‘’Μπιστικούς’’ που αν ...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ για την παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας


Δελτίο Τύπου

Για μια ακόμα φορά η Ελληνική Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού αλλά και της Ελλάδος, συμφώνησε στην παράταση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει η ΕΕ κατά της Ρωσίας, ενώ είχε την δυνατότητα να τις σταματήσει. Έχασε έτσι την ευκαιρία να εκμεταλλευθεί την δραματική χειροτέρευση των σχέσεων Ρωσίας - Τουρκίας και να βελτιώσει κάπως την κατάσταση των Ελληνικών γεωργικών εξαγωγών που εξακολουθούν και πλήττονται από τα Ρωσικά αντίμετρα προς την Ε.Ε.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την αδιαφορία αυτή της Ελληνικής Κυβέρνησης που αγγίζει επιπλέον τα όρια της εγκληματικής αδράνειας.

Αθήνα 23/12/2015
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ για την κατάσταση στην Νοτιοανατολική Τουρκία


Δέκα χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί, με συνοδεία αρμάτων μάχης επιτίθενται εδώ και τρεις εβδομάδες στην πόλη Sur, στην οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, σφάζοντας έτσι τους Κούρδους κατοίκους της μέσα στα σπίτια τους, ενώ ο λαός προσπαθεί να σωθεί αμυνόμενος ένοπλα.

Στις 14 Δεκεμβρίου το καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας επεκτάθηκε στις πόλεις Cizre και Silopi, με ταυτόχρονη επέμβαση του στρατού και των τεθωρακισμένων .Τα θύματα από τον άμαχο πληθυσμό είναι αμέτρητα. Αυτά είναι τα δημοκρατικά δικαιώματα, όπως τα υπερασπίζεται η Ε.Ε.. Το δικαίωμα στην σφαγή στην Τουρκία, το δικαίωμα στον αυτοχειριασμό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες που υφίστανται με ή χωρίς μνημόνια τα προγράμματα προσαρμογής.

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει τον νέο πόλεμο που πραγματοποιεί αυτή την στιγμή το καθεστώς του Ερντογκάν, κατά του Κουρδικού πληθυσμού της Τουρκίας. Καταδικάζει την αδράνεια της Ελληνικής Κυβέρνησης να διαμαρτυρηθεί για την σφαγή συνανθρώπων μας.

Αντίθετα, η κυβέρνηση συμφωνεί στην περαιτέρω χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ε.Ε. για να βοηθήσει την μείωση της ροής προσφύγων στην Ελλάδα, παραβλέποντας ότι προετοιμάζεται εισροή νέου προσφυγικού κύματος, αποτελούμενου αυτή την φορά από Κούρδους.

Αθήνα 22/12/2015
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το μόνο που τους λείπει είναι το λουρί!!


του Κώστα Γιαννιώτη*

Ψάχνω το πάμπλουτο λεξιλόγιο της γλώσσας μας να βρω λέξεις, για να μπορέσω να περιγράψω την κατάντια και την ξεφτίλα που παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας !!

‘’Παράλληλο πρόγραμμα’’ ονόμασαν τα ψίχουλα των 100 εκ.
που θα ανακούφιζαν, τάχα, δεινοπαθούσες κοινωνικές ομάδες. Που θα έδιναν…. κάποιες ώρες ζωής σε εξαθλιωμένους συμπατριώτες μας, που οι ίδιοι -Δεξιοί, Κεντρώοι και ‘’Αριστεροί’’- οδήγησαν στην εξαθλίωση και τους κάδους απορριμμάτων .

Κόμπαζαν, εδώ και μέρες, ότι μπορούσαν να εφαρμόσουν και το δικό τους…. ‘’παράλληλο’’ πρόγραμμα, ανεξάρτητα από τις επιταγές του μνημονίου!
Και το επιχείρησαν!!
Διαφημιστικό τρικ μεν, αλλά…. δε βαριέσαι, μέρες που είναι, ήταν μια ευκαιρία να πάρουν άλλη μια αναπνοή κάποιοι που πεινούν !

Παράτολμη ενέργεια και…. αποκοτιά!! Γιατί ποτέ και πουθενά οι υποτακτικοί δεν μπόρεσαν και δεν ...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ! Εντολή της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για ΕΛΕΓΧΟ στα έξοδα του Δήμου Αχαρνών! Εντοπίστηκαν ΠΕΡΙΕΡΓΑ παραστατικά


ΒΟΜΒΑ! Εντολή της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ για ΕΛΕΓΧΟ στα έξοδα του Δήμου Αχαρνών! Εντοπίστηκαν ΠΕΡΙΕΡΓΑ παραστατικά
Βόμβα: Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή για εξονυχιστικό έλεγχο φορέων που έχουν «περίεργα» παρασταστικά. Ανάμεσα τους; Καλά καταλάβατε! Ο Δήμος Αχαρνών! Το γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαπίστωσε περίεργες αποκλίσεις στα παραστατικά δαπανών!
Ειδική ομάδα ελεγκτών θα «ξεσκονίσουν» τα βιβλία και κάποιοι, μάλλον, θα έχουν αρχίσει να…

Ο Δ. Καζάκης στον BLUE SKY


Ανακοίνωση

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 μμ, στην νέα εκπομπή του BLUE SKY «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ», πρώτος καλεσμένος της εκπομπής θα είναι ο Δημήτρης Καζάκης, οικονομολόγος και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.

Συντονιστείτε στην συχνότητα του BLUE SKY (http://www.blueskytv.gr/) για να ακούσετε αυτά που δεν ακούτε από τα άλλα κανάλια.

Ο Δημήτρης Καζάκης θα μιλήσει για όλους και για όλα.

17 Δεκεμβρίου 2015
Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Κάποτε οι γιορτές ...


του Ηλία Αλεξανδρή

Κάποτε οι γιορτές ήταν χαρά και χαμόγελο ... Ήταν ευκαιρία να ανταλλάξουμε δώρα και να εκφράσουμε την αγάπη μας στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στους συγγενείς και τους φίλους μας. Ήταν αφορμή για να βρεθούμε με την οικογένεια και με συγγενικά μας πρόσωπα γύρω από ένα τραπέζι και να αισθανθούμε ξανά κοντά ... Έδιναν την προσωρινή έστω αίσθηση ότι η ζωή μας μπορεί να είναι πιο ανθρώπινη.

Μετά όμως την "σωτηρία" των μνημονίων,  χρόνο με τον χρόνο γίνονται πιο δυσβάσταχτες, σωστός εφιάλτης. Για όσους είναι ήδη στην καταδίκη και τον διαρκή εφιάλτη της ανεργίας όλο αυτό το εορταστικό "κλίμα" φαντάζει στα μάτια τους ως η υπέρτατη ειρωνεία ... ως η χλεύη προς τους ηττημένους από μια κοινωνία που βρίσκεται σε αφασία. Ακόμα όμως και για όσους έχουν το "προνόμιο" να έχουν ακόμα δουλειά, τα χρήματα δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες και τους υπέρογκους, παράνομους και παράλογους φόρους, δεξιούς και αριστερούς.

Διαλέγουμε πια όλο και πιο συχνά τι θα αφήσουμε απλήρωτο, τον ΕΝΦΙΑ ή τη ΔΕΗ ή μήπως και τα δύο ... Σκεφτόμαστε να καταθέσουμε πινακίδες για το αυτοκίνητο μας ή να αφήσουμε τα τέλη απλήρωτα κι ότι θέλει ας γίνει ... Αν δεν τα κάνουμε αυτά θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να δικαιολογήσουμε στα παιδιά μας ότι φέτος ο Άη Βασίλης δεν ήρθε και το γιατί ξέχασε να τους φέρει ένα δώρο, ούτε καν ένα διαφορετικό και φθηνότερο από αυτό που ήθελαν. Θα πρέπει να συμβιβαστούμε  με την ιδέα ότι θα κάνουμε ξανά Χριστούγεννα μέσα σε ένα παγωμένο σπίτι, για όσο το έχουμε μέχρι να μας το ...

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Για τις ηγεσίες των στρατιωτικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών

Ανακοίνωση

Μετά την τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ κ. Δημήτρη Καζάκη για την στάση των απόστρατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και την ακόλουθη απάντηση του Συντονιστικού των τριών Ενώσεων τους (Ε.Α.Α.Σ.-Ε.Α.Α.Ν.-Ε.Α.Α.Α.), στα όσα ειπώθηκαν, η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ δηλώνει:

Το ΕΠΑΜ συγκροτήθηκε προτάσσοντας την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας προς όφελος του ελληνικού λαού, την κοινωνική απελευθέρωση, την απρόσκοπτη λειτουργία της δικαιοσύνης. Συγκροτήθηκε για να γίνει καταλυτικός ενωτικός παράγοντας του ελληνικού λαού χωρίς διχαστικούς ιδεολογικούς ή άλλους διαχωρισμούς, σύμφωνα με τους αγώνες και τα ιδανικά όσων τίμησαν στο παρελθόν τις έννοιες της Ελευθερίας και της Πατρίδας. Όσων μένουν πιστοί στις Συνταγματικές επιταγές της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Δημοκρατίας, που σήμερα ευτελίζονται από τους συνεχείς εκβιασμούς των «θεσμών» των δυνάμεων της οικονομικής κατοχής και της χρεοκρατίας και τον δωσιλογισμό των όποιων κυβερνώντων! Γι’ αυτό και εναντιώνεται σε κάθε ηγεσία, πολιτική ή συνδικαλιστική, που θέλει να στέκεται ουδέτερη, αμέτοχη και αδρανής. Που δε στέργει ενεργητικά στην ενότητα, στην πορεία του λαού μας να ξανακερδίσει την Πατρίδα και την Δημοκρατία.

Η δραματική μείωση των απολαβών (μισθών και συντάξεων) των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι απόρροια μόνο της οικονομικής κρίσης και των κατάπτυστων μνημονιακών πολιτικών που ...

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12 στις 19:30 - 1ο ΚΑΠΗ ΑΧΑΡΝΩΝ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ" ΕΡΤ3- ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ


Το Ε.Πα.Μ. Αχαρνών-Καματερού σας προσκαλεί το Σάββατο 12/12/2015, στις 19:30, στο 1ο ΚΑΠΗ Αχαρνών, πλατεία Αγ.Νικολάου στην προβολή της εκπομπής "Αντιδραστήριο" της ΕΡΤ3 με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις σκουριές Χαλκιδικής και την δράση κινημάτων

Παρακάτω το δελτίου τύπου για την 1η προβολή της εκπομπής στην ΕΡΤ:
"Με τις Σκουριές και τη δράση των κινημάτων για το θέμα της εξόρυξης χρυσού, επιστρέφει η εκπομπή «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3.
Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, την Τετάρτη 16/9 στις 22.05, οι πρόσφατες δράσεις στο όρος Κάκαβος και τη βορειοανατολική Χαλκιδική, πορείες, κατασκηνώσεις ευαισθητοποίησης, ενημερωτικές εκδηλώσεις, διεθνείς συναντήσεις κινημάτων. Ακόμη, ο φακός της εκπομπής καταγράφει την εικόνα πριν και μετά την απόφαση προσωρινής αναστολής των εργασιών.

Συντελεστές:
Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Στέλιος Νικητόπουλος, Πάνος Κάσαρης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραθανάσης
Παραγωγή: Γιάννης Γκρισπάνης
Μοντάζ: Ελένη Γούτα
​  "


Σας περιμένουμε λοιπόν
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει και ενημέρωση-συζήτηση

Το Ε.Πα.Μ Αχαρνών-Καματερού
Δείτε πως θα έρθετε, στον παρακάτω χάρτη :

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Από την συμμετοχή του ΕΠΑΜ στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 3 Δεκέμβρη 2015


Το ΕΠΑΜ διαδήλωσε δυναμικά συμμετέχοντας στην συγκέντρωση και πορεία στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας ενάντια στα αντιλαϊκά και εξοντωτικά μέτρα του 3ου Μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και των "αντιπολιτευόμενων" συνεργατών τους στο Κοινοβούλιο που όλοι μαζί διαλύουν όχι μόνο κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα αλλά ακόμα και την ίδια την πατρίδα μας.


 * Η λήψη και επεξεργασία του βίντεο και των φωτογραφιών έγινε από μέλη του ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού



Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η Γενική Απεργία της 3 Δεκεμβρίου δεν πρέπει να χαριστεί στην αυθαιρεσία του κυβερνητικού Συνδικαλισμού


Ανακοίνωση

Η κυβέρνηση δοσιλόγων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εκτελώντας κατά γράμμα την συμφωνία του Αυγούστου 2015 με τους δανειστές, που σε απόλυτη σύμπλευση και συναινετικά υπερψήφισαν από κοινού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΠΟΤΑΜΙ, ετοιμάζονται να φέρουν στην Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, βάζοντας επί της ουσίας ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση στην χώρα.

Πρόκειται για την δραματική μείωση των συντάξεων μέσω της ενοποίησης των ταμείων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και των επικουρικών συντάξεων, την μετατροπή του δημόσιου και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης σε εξατομικευμένο κεφαλαιοποιητικό σύστημα ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων σύμφωνα με όρους που υπαγορεύονται από τους κανόνες της ιδιωτικής ασφάλισης και την λογική της χρηματοπιστωτικής αγοράς. 

Μαζί με το νέο προϋπολογισμό που θα κυρωθεί τις επόμενες μέρες στην Βουλή και προβλέπει νέα καταιγιστική φορολογία σε όλα τα επίπεδα (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι) και τη νέα μείωση στις καταβαραθρωμένες δημόσιες δαπάνες στην παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια, οι πολιτικές καρικατούρες που νέμονται τον τόπο οδηγούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας σε ζωτικό πλέον αδιέξοδο, κυριολεκτικά σε αδυναμία επιβίωσης.

Ήδη ψήφισαν την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της Α’ κατοικίας. Χάρισαν δισεκατομμύρια ...
UA-49932466-1