Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δεν μας εκδικείται η φύση αλλά η εγκληματική αμέλεια και η αδιαφορία των υπευθύνων...

Ανακοίνωση


 Οι δολοφονικές και καταστροφικές πλημμύρες της Πέμπτης και Παρασκευής 22-23 Οκτώβρη στις Αχαρνές, το Καματερό και σε όλη την Δυτική Αττική δεν ήταν απλά ένα φυσικό φαινόμενο. Η απώλεια των ανθρώπινων ζωών συμπολιτών μας είναι το αποτέλεσμα της ουσιαστικής αδιαφορίας δεκαετιών, που συνδυάζει την παντελή έλλειψη πρόληψης και σχεδιασμού με την πλήρη απουσία των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και της αυθαιρεσίας της άναρχης δόμησης με το μπάζωμα των φυσικών ρεμάτων – χειμάρρων, με την ανοχή αν όχι την συνέργεια των αρμοδίων αρχών.

Οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών στους δήμους Αχαρνών και Καματερού-Αγίων Αναργύρων αλλά και της Περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες και δεν μπορεί να εξαντλούνται στα επιχειρήματα για την λεγόμενη οικονομική κρίση αφού τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν είναι σημερινά αλλά και όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες της πάγιας λογικής των «αρμοδίων» για  άμεση χρηματοδότηση έργων βιτρίνας και ψηφοθηρικού εντυπωσιασμού. Για τέτοιου είδους έργα πάντα βρίσκονται χρήματα κατά παράδοξο τρόπο, ενώ τα νερά φτάνουν πλέον και μέσα στις αίθουσες των σχολείων μας σε κάθε  νεροποντή τα τελευταία χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τις ζωές των παιδιών μας.

Έτσι στην σημερινή μνημονιακή Ελλάδα της χρεοκρατίας πλέον δεν χάνονται ζωές μόνο λόγω των ελλείψεων στην Υγεία και των αυτοκτονιών χιλιάδων ελλήνων που  καταστρέφονται οικονομικά αλλά και λόγω της έλλειψης σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. 

Παρά την κλιμακούμενη έξαρση των πλημμυρικών φαινομένων των τελευταίων ετών και τις παρεμβάσεις σε Δημοτικά Συμβούλια, επιτροπών κατοίκων και πληγέντων πολιτών που διεκδικούσαν αποζημιώσεις και προειδοποιούσαν για τους κινδύνους να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον πέρα από τις υλικές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες, οι υπεύθυνοι δεν προχώρησαν σε προσωρινά έργα άμεσης παροχέτευσης των ροών που θα έδιναν μια άμεση ανακούφιση εν αναμονή της ολοκλήρωσης των υλοποιούμενων έργων που έχουν έρθει με δραματική καθυστέρηση.

Επιπλέον οι ελάχιστες αποζημιώσεις για τις υλικές καταστροφές των τελευταίων ετών δίνονται καθυστερημένα, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και την υπονόμευση των δραστηριοτήτων όσων επιχειρήσεων ακόμα λειτουργούν.  

Το ΕΠΑΜ Αχαρνών – Καματερού καλεί τους συμπολίτες μας – Δημότες να αντιδράσουν οργανωμένα και άμεσα και να απαιτήσουν δυναμικά από τις αρμόδιες Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές :

  • Να αποζημιωθούν πλήρως και άμεσα όλοι οι πληγέντες από την πρόσφατη αλλά και τις προηγούμενες πλημμύρες και να απαλλαγούν από Δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο κεντρικό / τοπικό οδικό δίκτυο και στις υποδομές
  • Να γίνουν τώρα τοπικές παρεμβάσεις διευκόλυνσης της παροχέτευσης των υδάτων μέσω των υφιστάμενων φυσικών και τεχνητών απολαβών, για την εξομάλυνση των καταστροφικών αποτελεσμάτων των πλημμυρών
  • Να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν με ρυθμό κατεπείγοντος όλα τα κεντρικά ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα
  • Μέχρι την υλοποίηση των αναγκαίων έργων, με απόφαση της περιφέρειας να κλείνουν προληπτικά τα σχολεία σε συνθήκες ακραίων πλημμυρικών φαινομένων ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή των μαθητών. 

Ε.ΠΑ.Μ. Αχαρνών - Καματερού
Αχαρνές 27 Οκτώβρη 2015

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κάτι τέτοιες ώρες, καλύτερα να σιωπούν κάποιοι …… ποιμενάρχες !


του Κώστα Γιαννιώτη*

Την ώρα που η κρατική γαλλική τηλεόραση - αναφερόμενη στην επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα – μετέδιδε ότι ….. « ο Ολάντ πάει να κάνει τα ψώνια του στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι …… « η Ελλάδα θεωρείται μια χώρα προς πώληση και οι επιχειρηματίες , συνοδοί του κ. Ολάντ, διεκδικούν να πάρουν το μερίδιό τους από την πίτα», ο Τσίπρας και οι συν αυτώ ‘’υπουργοί’’ και παρατρεχάμενοι έστρωναν κόκκινα χαλιά για να διαβούν …… αβρόχοις ποσί(ν) το κατώφλι της εκποιούμενης χώρας οι αποικιοκράτες ! Έτσι χωρίς τσίπα, με χαμόγελα και αγκαλιές, προσυπέγραφαν συμφωνίες παραχώρησης στρατηγικών τομέων της οικονομίας της χώρας, παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, ανάμεσα σε – απαραίτητες - πατριωτικές κορόνες, για κάλυψη του εγκλήματος !! Κορόνες περί εθνικής κυριαρχίας την ώρα που έμπαιναν υπογραφές ξεπουλήματος ! Έτσι για να σηκώνεται σκόνη και να μη φαίνεται το αίμα !

Δε θα σταθώ στους δυο αρχοντόβλαχους ‘’υπουργούς και τον ‘’πρόεδρο’’ της ‘’βουλής’’ , που στήθηκαν μπροστά στο κόκκινο χαλί περιμένοντας υπομονετικά την ώρα τους για να κάμψουν τον αυχένα και να σφίξουν το χέρι του αγοραστή των ασημικών της πατρίδας !

Δε θα σταθώ στον ανεκδιήγητο ‘’πρωθυπουργό’’ που μπροστά στη ιερή σκήτη του αίματος του ...

28 Οκτωβρίου 1940 - 2015







Ανακοίνωση

Το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις δυνάμεις του άξονα το 1940, ήταν η πρώτη oυσιαστική και σθεναρή αντίσταση στην «πολεμική επίθεση» του φασισμού και η πρώτη νίκη ενάντια στο όραμα της Ενωμένης Ευρώπης του ναζισμού, του βιομηχανικού και χρηματιστικού κεφαλαίου που τους χρηματοδοτούσε.

Υπό την φασιστική δικτατορία του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου, και μετά το “alors, c’est la querre” (λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμος) του ομοϊδεάτη των Ιταλών δικτάτορα Μεταξά, ο ελληνικός λαός κάνοντας πράξη την παλλαϊκή ενότητα, βροντοφώναξε το ΟΧΙ στα βουνά της Πίνδου, γράφοντας το έπος του ’40, ενάντια σε κάθε λογική που τον ήθελε να παραδίδεται. Το έπος, που συνεχίστηκε με την Εθνική Αντίσταση και την αγωνιστική ενότητα του λαού μας κατά την κατοχή.

Σήμερα, στη νέα ιδιότυπη οικονομική κατοχή που βιώνει ο τόπος, ο λαός μας εκφράστηκε με καθολική υπεροχή κατοχυρώνοντας το νέο «ΟΧΙ», ενάντια στην επέλαση του νεοφασισμού όπως και πάλι αυτός γιγαντώνεται πίσω από την «πολιτισμένη» Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οδηγίες της Γερμανικής κυβέρνησης και του χρηματιστικού κεφαλαίου που αυτή εξυπηρετεί. Και ένας άλλος Μεταξάς, ο κ. Τσίπρας σήμερα, να ψελλίζει το ίδιο δειλό όχι όπως και τότε, αλλά με περίσσιο θράσος να το προδίδει την αμέσως επόμενη στιγμή, κάτι που δεν τόλμησε ούτε ο ίδιος ο Μεταξάς.

Όπως το ΟΧΙ του 1940 στοίχειωσε τον φασισμό της εποχής, έτσι και το ΟΧΙ του 2015 θα στοιχειώνει κάθε πολιτικό απατεώνα, κάθε δοσίλογη κυβέρνηση που τολμά να καπηλεύεται και να προδίδει τον λαό, όταν αυτός πορεύεται συλλογικά προς την ενότητά του, για την υπεράσπιση των υλικών όρων της ζωής του, των δικαιωμάτων και του πολιτισμού του, των βωμών και των εστιών του, δηλαδή της πατρίδας του.

Το ΕΠΑΜ δεν γιορτάζει το ΟΧΙ του Μεταξά ούτε εργάζεται για το ΟΧΙ του κ. Τσίπρα. Γιορτάζει το ΟΧΙ που μετουσιώθηκε σε πράξη νίκης από τον λαό μας το ’40. Παλεύει για να ξαναζωντανέψει την φλόγα και την δύναμη της αντίστασης που περικλείει το νέο ΟΧΙ του ελληνικού λαού, απέναντι στη νέα υποδούλωση της πατρίδας και ενάντια στην αναβίωση της νέας ναζιστικής Ευρώπης που οικοδομείται.

Θέλουμε Ελεύθερη εμείς Πατρίδα και Πανανθρώπινη την Λευτεριά. 

28/10/2015 
 Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση του ΕΠΑΜ για τα αποτελέσματα της άτυπης Διάσκεψης Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.


Ανακοίνωση

Με την συμμετοχή οκτώ κρατών – μελών της ΕΕ και άλλων τριών μη μελών ολοκληρώθηκε η άτυπη Διάσκεψη Κορυφής, που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Διάσκεψη αποφάσισε μια σειρά 17 μέτρων, για να περιοριστεί η εισροή προσφύγων στην Ευρώπη, χωρίς να αναφέρει από πού προέρχονται οι άνθρωποι αυτοί και για ποιόν λόγο έρχονται. Κάλλιστα θα μπορούσαν να έρχονται και από άλλον πλανήτη. Καμμία αναφορά δεν γίνεται στον πόλεμο που άρχισε η Δύση στην Συρία και καμμία μνεία σε ενδεχόμενη απόπειρα να σταματήσει η Ευρώπη τον πόλεμο εκεί.

Η Διάσκεψη χαιρετίζει την απόφαση της Ελλάδας να αυξήσει την δυνατότητα υποδοχής σε 30.000 άτομα έως το τέλος του έτους και προγράμματα φιλοξενίας για άλλα 20.000 άτομα, και ας το διαψεύδει αυτό η κυβέρνηση. Αναβαθμίζεται η κοινή θαλάσσια επιχείρηση Ποσειδών στην Ελλάδα (προβλέπει συνεργασία με την Τουρκία) και την παρουσία της Frontex στο Αιγαίο.

Το ΕΠΑΜ, σεβόμενο την τραγική μοίρα των Σύριων προσφύγων, εκφράζει την αλληλεγγύη προς αυτούς και καταδικάζει την υποκρισία που διέπει την απόφαση της Διάσκεψης Κορυφής και τις κεκαλυμμένες υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Αναρωτιέται επίσης γιατί μόνο η Ελλάδα θα δεχθεί 50.000 πρόσφυγες, ενώ επισημαίνει τους κινδύνους για τα θαλάσσια σύνορά μας από την αναβάθμιση της επιχείρησης Ποσειδών και της Frontex.

Πάγια θέση του ΕΠΑΜ είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και η εγκατάσταση τους στα κράτη εκείνα που προκάλεσαν τις πολεμικές συγκρούσεις από τι ς οποίες φεύγουν.

Αθήνα 26.10.15
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Πρόσκληση σε προβολή ταινίας - Σαββάτο 31-10, στις 19:30 στο 1ο ΚΑΠΗ ΑΧΑΡΝΩΝ


Αγαπητοί φίλοι-ες

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 31/10/2015,στις 19:30 , στο 1ο ΚΑΠΗ Αχαρνών (πλατεία Αγ.Νικολάου) , στην προβολή της ταινίας "Συνοικία το όνειρο"

Παρακάτω μερικές πληροφορίες για την ταινία :

Η Συνοικία το όνειρο είναι ο τίτλος κινηματογραφικής ταινίας που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1961. Θεωρείται ότι αποτελεί μία από τις πρώτες νεορεαλιστικές ταινίες στην Ελλάδα. Η ταινία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την εξουσία της εποχής τόσο κατά τα γυρίσματα όσο και όταν άρχισε να προβάλλεται. Αρχικά απαγορεύθηκε η προβολή της, ύστερα όμως από διαμαρτυρίες του τύπου επιτράπηκε η προβολή μιας λογοκριμένης εκδοχής της και μόνο στα αστικά κέντρα. Λόγω των υψηλών χρεών του Αλεξανδράκη, πούλησε τα δικαιώματα της ταινίας στους αδελφούς Κουρουνιώτη.
Πρωταγωνιστές είναι ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης και η Αλίκη Γεωργούλη. Την σκηνοθεσία έκανε ο ίδιος ο Αλεξανδράκης, ενώ η Γεωργούλη υπήρξε διευθυντής παραγωγής της ταινίας. Τη μουσική έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Παίζουν:
Αλεκος Αλεξανδρακης Ηθοποιός ....Ρίκος 
Αλικη Γεωργουλη Ηθοποιός ....Στεφανία (Έφη) 
Μανος Κατρακης Ηθοποιός ....Νεκροφόρας 
Θανασης Μυλωνας Ηθοποιός ....Λάκης 
Αλεκα Παϊζη Ηθοποιός 
Αλεκος Αλεξανδρακης Σκηνοθετης 
Τασος Λειβαδιτης Σεναριογράφος
Κωστας Κοτζιας Σεναριογράφος

Συνημμένα η αφίσα της εκδήλωσης και ο χάρτης  

Περισσότερα επι της οθόνης

Το Ε.Πα.Μ Αχαρνών-Καματερού


Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ για την επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα


Ανακοίνωση

Με το πρόσχημα της ελληνογαλλικής φιλίας και κάτω από την υποστήριξη του προέδρου Ολάντ στην κυβέρνηση Τσίπρα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων - παρωδία του καλοκαιριού με τους εταίρους, πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που μόνο αναστάτωση δημιουργούν στην ομαλή ζωή της πόλης.

«Ο πρόεδρος Ολάντ, ήρθε να δρέψει τις δάφνες του στην κατακτημένη περιοχή» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, υπενθυμίζοντας ετσι την γαλλικη κατοχή της Αθήνας τον Δεκέμβριο του 1916, εξευτελίζοντας την κυβέρνηση, τον ελληνικό λαό και την πατρίδα, παγκοσμίως.

Επενδύοντας στο κίβδηλο άνοιγμα της συζήτησης για το ελληνικό χρέος, ο πρόεδρος Ολάντ, με την άδεια της Γερμανίας ως νέα κυβέρνηση Βισύ στην Γαλλία, διεκδικεί μερίδιο στο ξεπούλημα των ασημικών στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί του περισσότερους από 60 επενδυτές, στην προσπάθεια να εκμεταλευτεί το μαζικό ξεπούλημα της χώρας.

Κατασκευές, ενέργεια και οικολογική βιώσιμη ανάπτυξη, παραχώρηση χερσαίων και θαλάσσιων οικοπέδων για αναζήτηση υδρογονανθράκων, νερό (ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ), μεταφορές, εξοπλισμοί, είναι οι βασικοί τομείς που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από ...

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σε πλήρη εξέλιξη το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου



Ανακοίνωση

Ακάθεκτη προχωρά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της, η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου, πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, που ψηφίστηκε από την ελληνική βουλή τον Αύγουστο του 2015 και περιλαμβάνει 55 δράσεις άμεσα υλοποιήσιμες ως το τέλος του έτους.

Εκτός από τις ήδη γνωστές ιδιωτικοποιήσεις των 14 αεροδρομίων, των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ, δριμύτερα επανέρχεται και η εκποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Αττικής, με άμεση προτεραιότητα το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον Αστέρα Βουλιαγμένης, Ειδικά για τον Αστέρα, προβλέπεται και επέκταση των ειδικών δικαιωμάτων στην παραλία και την ακτογραμμή, παραβιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που είχε απορρίψει την συγκεκριμένη επένδυση, καθώς διαπίστωσε τον κίνδυνο εκποίησης της δασικής έκτασης και του αρχαιολογικού χώρου της χερσονήσου.

Το ΕΠΑΜ καλεί τους πολίτες να αντισταθούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που υπακούει μόνο στους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει, ότι θα παρευρεθεί με επίσημη αντιπροσωπεία του στην Συνάντηση που διοργανώνει το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού και η Εναλλακτική Δράση στο Παλιό Δημαρχείο Δραπετσώνας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 (19:30) και που έχει ως θέμα την εκποίηση του παραλιακού μετώπου και τους τρόπους αφύπνισης και αντίστασης της κοινωνίας, απέναντι στην διάλυση του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας.

Αθήνα 21/10/2015

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Με λένε Νώντα και προσαρμόζομαι γρήγορα!!


του Κώστα Γιαννιώτη

Με λένε Νώντα, αλλά τέλος πάντων.… μπορεί να με έλεγαν και Άκη, Σάκη, Ζιζέλ, Μισέλ, Μιχαλομινάκη….. τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Δε μου αρέσει να προβάλλομαι. Γιατί πέρα από τα δημοκρατικά ιδεώδη, από τα οποία εμφορούμαι, η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη είναι τα χαρακτηριστικά μου γνωρίσματα !

Είμαι καμιά σαρανταριά χρονώνε και είμαι από κάπου εδώ γύρω. Δεν έχει σημασία. Από κάποιο κωλοχώρι -όπως όλα τα κωλοχώρια- της Ψωροκώσταινας.

Δικηγόρος στο επάγγελμα και την κουτσοβόλευα με κάποια πλημμελήματα, κάποια διαζύγια, κάποια ασφαλιστικά μέτρα και κάποιες μικροκλοπές.

Επαναστάτης από τα μικράτα μου, από τα φοιτητικά μου χρόνια!

Όπου κατάληψη, εγώ πάντα συμπαραστάτης των καταληψιών! Μέχρι και τσιγάρα τους πήγαινα! Το παρατραβούσαν, βέβαια κι αυτοί οι μαλάκες καμιά φορά και ζητούσαν πράγματα που…. ‘’δεν έστεκαν’’, αλλά δεν τους κακοπήρα. Δεν τους γύρισα την πλάτη! Έφτασα να έρθω σε κόντρα, ακόμα και με ...

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Έκκληση του ΕΠΑΜ προς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να απόσχουν από την 5η Ελληνογερμανική συνάντηση



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από 4 έως 7 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγμα-τοποιηθεί στο Βερολίνο η 5η Ελληνογερμανική συνάντηση στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, που συμφωνήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 ανάμεσα στην τότε ελληνική κυβέρνηση ΓΑΠ και την Γερμανία.

Η αποκαλούμενη ελληνογερμανική εταιρική σχέση, δεν εντάσσεται στις καλώς εννοούμενες διακρατικές σχέσεις με βάση την αμοιβαιότητα που οφείλει να διατηρεί η χώρα μας με όλες τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ, αλλά συνιστά προνομιακή, αποικιακού τύπου διείσδυση της Γερμανίας στην Ελλάδα. Η ελληνογερμανική εταιρική σχέση θεμελιώνεται σε μια πολιτική ανοιχτής εξαγοράς Δήμων και Περιφερειών στην Ελλάδα με σκοπό την ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, κοκ) προς όφελός της Γερμανίας. Η τακτική αυτή αναβιώνει την εποχή του αποικιακού κλήρινγκ που εφάρμοσε η χιτλερική Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας υπό καθεστώς δικτατορίας του Μεταξά το 1936-1939. Ίδιες λογικές και ίδιες πρακτικές μ' εκείνη την εποχή, που καταδικάστηκε όχι μόνο από τον ελληνικό λαό, αλλά κι απ' όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η συνέλευση, έτσι, αποτελεί θεσμό Γερμανικής εμπνεύσεως, που κινεί ο Γιοακείμ Φούχτελ. Έχει σαν στρατηγικό στόχο την περαιτέρω διείσδυση της Γερμανίας στην οικονομική, πολιτική και πνευματική ζωή ...

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΑΜ: Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 16-10-2015


Ανακοίνωση

Ψηφίζεται αύριο 16/10/2015 στο κατοχικό κοινοβούλιο, το πολυνομοσχέδιο με πολλά μέτρα από την από την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές. 

Το πολυνομοσχέδιο της ντροπής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, επιβολή αναδρομικών φόρων σε ανείσπρακτα ενοίκια, ενώ προχωρά σε κατασχέσεις καταθέσεων μετρητών σε λογαριασμούς και θυρίδες. Παράλληλα, δυσκολεύει το μέτρο των 100 δόσεων, αφού προβλέπει να χάνεται η ρύθμιση αν δεν καταβάλλεται η δόση εντός 30 ημερών ενώ διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ με περαιτέρω επέκτασή του σε περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πολυνομοσχέδιο προχωρά επίσης σε μείωση των συντάξεων και αυξήσεις των ορίων ηλικίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, καταργεί την συνταξιοδότηση στους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη ...

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Μας έσωσαν από τους εαυτούς τους...


του Δημήτρη Καζάκη

Καθώς ο "μήνας του μέλιτος" τελειώνει και οι κυνόδοντες της κυβέρνησης ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά, μαθαίνουμε ότι υπήρχε και Σχέδιο Β που συζητούσε το επιτελείο Τσίπρα στην περίπτωση που θα υπήρχε ρήξη. Το Σχέδιο αυτό μας το εκθέτει ένα από γνωστά ρεπορτάζ της, η ναυαρχίδα της κατοχικής ενημέρωσης, Καθημερινή της Κυριακής.

Αλήθεια, για ποιά ρήξη γίνεται λόγος; Αφού ο Τσίπρας και το επιτελείο του από την εποχή των προγραμματικών του Ιανουαρίου έλεγε και ξανάλεγε ότι δεν θέλει την ρήξη. Πώς θα υπήρχε ρήξη; Τι χειρότερο θα απαιτούσαν οι δανειστές για να προχωρήσει δήθεν σε ρήξη ο Τσίπρας; Τι χειρότερο θα έκαναν από όσα τελικά έγιναν; Όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της ρητορικής ερώτησης, μιας και το "ράδιο αρβύλα" θέλει διαφορετικά τα πράγματα.

Το παραμύθι έχει ως εξής: Υποτίθεται ότι στα μέσα του περασμένου Μαΐου στο γραφείο του ...

Με εντολή της Κομαντατούρ!


του Κώστα Γιαννιώτη*

Κάθε καινούρια μέρα που ξημερώνει, φτάνουμε όλο και πιο κοντά στον εκφασισμό του -εναπομείναντος- ελληνικού κράτους!

Οδεύουμε σε μια επικίνδυνη φασιστική λογική που αυτές τις μέρες εκπορεύεται, κύρια, μέσα από το Υπουργείο Οικονομικών, την έδρα της διοίκησης του στρατού κατοχής σήμερα!

Με το ν. 4174/2013 και μέσα από τα άρθ. 23 και 25 παράγρ. 3 ο χερ Φ. Αλεξιάδης εκτελώντας τις προσταγές του νέου gauleiter (γκαουλάιτερ) στη χώρα μας, ενεργοποιεί νόμο του 2013, τον οποίο ...

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ συμμετέχει στη συγκέντρωση της Δραπετσώνας το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί


Ανακοίνωση – Κάλεσμα

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) συμμετέχει στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Σάββατο στις 11 π.μ. ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας στο παλαιό Δημαρχείο της Δραπετσώνας μετά από ομόφωνη απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και διεκδικεί την ανάπλαση στο χώρο των Λιπασμάτων με τη συμπερίληψη του παραλιακού μετώπου.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπ. Ναυτιλίας με τελικό προορισμό την παραλία Δραπετσώνας στα Λιπάσματα.

Το ΕΠΑΜ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση για να αποτρέψουμε όλοι μαζί το ξεπούλημα και των τελευταίων ψηγμάτων δημόσιου χώρου που έχουν απομείνει.

Αθήνα 8 Οκτωβρίου 2015

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την αντιστασιακή δράση των Κρητικών!



Δελτίο Τύπου

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την γενναία αντίσταση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ρεθύμνου Κρήτης, απέναντι στην μεθοδευμένη επιχείρηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών (ΒΑΠΕ) στους ορεινούς όγκους του νομού.

Επί της ουσίας οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, απέτρεψαν με την παρουσία και μαχητική τους στάση την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών, τρέποντας σε φυγή τα συνεργεία που εμφανίστηκαν στο ...

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώνουν τη σφαγή του Διστόμου! Αναδρομικά και με τόκους!


του Κώστα Γιαννιώτη

Μιλώντας για το 3ο μνημόνιο ο Σόιμπλε ….. "εξομολογήθηκε" τις μύχιες σκέψεις του στο Βαρουφάκη, λέγοντας …. «Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει. Είναι σχεδιασμένο να αποτύχει» (!!)

Το γεγονός ότι η κυνική ομολογία, του εκπροσώπου του Δ΄ Ράιχ, προκάλεσε εντύπωση και έγινε θέμα έκτακτης ειδησεογραφίας, είναι απόδειξη ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με τι έχει να κάνει και τι του μέλλει να υποστεί. Δεν έχει αντιληφθεί τις πραγματικές απώτερες επιδιώξεις και τους εγκληματικούς στόχους της "ακρίδας" που έπεσε στον τόπο μας!

Παραπλανούν, αποπροσανατολίζοντας, έναν ολόκληρο λαό με …. ‘’καταληκτικές’’ ημερομηνίες, αριθμούς, τόκους και χρονοδιαγράμματα, για να κρύψουν από κάτω τους τα πολυβόλα που θα θερίσουν!

Για τρίτη φορά θα παραθέσω απόσπασμα από άρθρο μου, που δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2012, με τίτλο…. ‘’Το ζήτημα είναι σημειολογικό’’. Έγραφα λοιπόν εκεί ότι…… « όταν ο Σόιμπλε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο "γιατί επιμένουν στην περικοπή μισθών και συντάξεων, όταν η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στην εξαθλίωση και δεν προσανατολίζονται σε άλλα ισοδύναμα μέτρα που ...

Συντάξεις: Τσεκούρι στα χρήματα συνταξιούχων, Δημοσίου, ΔΕΚΟ και ΙΚΑ




Δεν είναι μονάχα οι αυξήσεις στα όρια ηλικίας ή οι μειώσεις στις συντάξεις όσων παίρνουν ήδη τη σύνταξή τους. Έρχονται μεγάλες μειώσεις και για όσους επιχειρήσουν να βγουν σε σύνταξη στο επόμενο διάστημα. Ουσιαστικά γίνεται απαγορευτική η έξοδος από την εργασία για τουλάχιστον 120.000 ασφαλισμένους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι σχεδιαζόμενες ποινές για την πρόωρη έξοδο, πριν το όριο των 67 ετών δηλαδή γίνεται πλέον απαγορευτική και στο μάτι του κυκλώνα μπαίνουν μητέρες ανηλίκων σε ΙΚΑ, Δημόσιο και ΔΕΚΟ, ασφαλισμένοι με 4.500 ένσημα, αλλά και όσοι έχουν 25ετία και εργάζονται στο Δημόσιο ή τις ΔΕΚΟ. Τα ποσά που θα χάσουν είναι μεταξύ 150 και 200 ευρώ τον μήνα. Μάλιστα η απώλεια αυτή δεν θα ισχύσει μόνο για λίγα χρόνια, αλλά εφ όρου ζωής.

Για παράδειγμα μια γυναίκα ασφαλισμένη στο Δημόσιο που έχει 25 έτη ασφάλισης από το 2010 ...

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

‘’Στον όγδοο μήνα της είναι η ελπίδα μου’’ !!


του Κώστα Γιαννιώτη
 
Τις μέρες αυτές, δυο είναι τα ‘’θέματα’’ που τραβούν την προσοχή και τα βλέμματα όλων των καθεστωτικών πληρωμένων γραφιάδων, έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Το πρώτο είναι το αν γελοιοποιήθηκε, δημόσια και διεθνώς, ο γόης των Αθηνών, μπροστά στον εσμό των αφεντικών του και το δεύτερο αν το όν, με το όνομα Άδωνις, θα βρει τις απαιτούμενες υπογραφές που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του για την αρχηγία της ΝΔ ! 

Αποφεύγουν όμως, όπως ο διάολος το λιβάνι, να αναφερθούν στην ουσία των γεγονότων. Γιατί αν έριχναν εκεί τους προβολείς τους, τότε αυτός που ονομάζουν πρωθυπουργό θα έπρεπε να ακυρώσει, για πάντα, το ταξίδι επιστροφής του στην Ελλάδα.

Γιατί είναι αυτός που στήθηκε, χωρίς ντροπή, μπροστά στα διεθνή αρπακτικά εκλιπαρώντας για ‘’επενδυτική’’ δραστηριότητα, διαφημίζοντας την καταλληλότητα των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας !
Την ώρα που τα έλεγε γνώριζε πολύ καλά ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δε θα έβαζε το κεφάλι του στον ντορβά, επενδύοντας στη χώρα μας υπό τις παρούσες συνθήκες. Όπως το ίδιο καλά γνώριζε ...
UA-49932466-1