Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση απεμπλοκή από τη συμφωνία

Για να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα, για να αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία

To editorial του "Δρόμου" της 28ης Φεβρουαρίου

Πέρα από τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε στη συμφωνία του Eurogroup, πέρα από το αν θα μπορούσε η κατάληξη να είναι διαφορετική ή όχι, πέρα από το αν η διαπραγμάτευση ήταν ή όχι εφικτό να έχει ακολουθήσει άλλους δρόμους, τα δεδομένα παραμένουν.

Για όποιον δεν έχει λόγο να αποφύγει την πραγματικότητα, είναι φανερό ότι η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, με τους όρους που τη συνοδεύουν σημαίνει ότι το μνημονιακό καθεστώς είναι ακόμα εδώ.

Γιατί δεν είναι το μείγμα των πολιτικών ή ο βαθμός έντασης της λιτότητας που καθορίζει το αν η χώρα παραμένει ή όχι αποικία χρέους, αλλά το ίδιο το καθεστώς της επιτροπείας και της ειδικής επιτήρησης. Και αυτό είναι σαφές ότι παρατείνεται μετά τον επώδυνο συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν ...

Κύριε Τσίπρα, να λέτε μόνο την αλήθεια, του πιτσιρίκου

Αλέξης ΤσίπραςΣε σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «πήγαμε στη μάχη της Ευρώπης με ναρκοθετημένο κάθε μας βήμα. Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση. Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο δηλαδή τη λεγόμενη αριστερή παρένθεση».

Έγραψε σήμερα στα social media, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης:

«Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε, μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή χρεοκοπείτε.»

Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό που έγραψε ο Γιάννης Δραγασάκης. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως έγινε έτσι ακριβώς.

Να θυμίσω, όμως, πως, μετά την διαπραγμάτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως η κυβέρνηση πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία.

Θα μπορούσε ο Αλέξης Τσίπρας να μας πει την αλήθεια από την πρώτη στιγμή. Ξέρουμε σε ...

Διαγραφή του χρέους τώρα!

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Λύση στον γόρδιο δεσμό που δημιουργούν οι Ευρωπαίοι με τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφά τους, όπως περίτρανα φάνηκε με την στάση τους στο Γιούρογκρουπ την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, επιχειρεί να δώσει η Πρωτοβουλία που συγκροτήθηκε με στόχο την Διαγραφή του Χρέους Τώρα, όπως άλλωστε ονομάστηκε. Η πρωτοβουλία που επωαζόταν καιρό τώρα μεταξύ οικονομολόγων, νομικών, πανεπιστημιακών και κοινωνικών αγωνιστών συγκέντρωσε από την πρώτη μέρα που έκανε την δημόσια εμφάνισή της την αποδοχή και στήριξη σημαντικών διανοουμένων και αγωνιστών, που τα τελευταία πέντε χρόνια από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους έχουν πρωτοστατήσει στην μάχη κατά των Μνημονίων.

Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε: Τους πρώην πρυτάνεις: Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη και Θεοδόση Πελεγρίνη. Τους πανεπιστημιακούς: Π. Ρηγοπούλου, Γ. Ανδρεάδη, Μ. Νικολακάκη, Σπ. Μαρκέτο, Μ. Ζέρβα, Γ. Μανιάτη, Σοφία και Μαρία Αντωνοπούλου, Σπ. Σακελαρόπουλο. Τους καλλιτέχνες: Σπ. Γραμμένο, Κ. Γέρου, Κ. Ρηγόπουλο. Κ. Κατζουράκη. Τους δημοσιογράφους: Ν. Ιγγλέση, Ά. Χατζηστεφάνου, Πιτσιρίκο. Τους οικονομολόγους: Χρ. Τασιάκο, Β. Γάτσιο, Κ. Κουτσομπίνα. Τους νομικούς Δ. Σαραφιανό, Στ. Τσίπρα. Τους συνδικαλιστές: Θ. Μπαλασόπουλο (ΠΟΕ-ΟΤΑ), Π. Παπανικολάου (ΕΙΝΑΠ), Π. Αντωνόπουλο (ΑΔΕΔΥ), Σπανού Δ. και πολλούς άλλους. Επίσης, σημαντικές ήταν κι οι υπογραφές καθηγητών από το εξωτερικό από Ισλανδία και Μεξικό μέχρι Αγγλία ...

Οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν ότι ο ξένος παράγοντας κάνει κουμάντο.

του Δημήτρη Καζάκη

Πρόκειται για τις πρώτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις υπό τη νέα κυβέρνηση. Κι ο νικητής είναι πάλι ο ξένος παράγων. Αυτός καθόρισε τις βασικές επιλογές. Που φαίνεται; Μα στο σκάνδαλο που αποκαλείται Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος παραμένει στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ όπως το ήθελε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου φέτος που θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΕ.

Η επιβράβευση των γιέσμεν στον ξένο παράγοντα

Παρά το γεγονός ότι εδώ και 10 ημέρες πολλοί στο Γενικό Επιτελείο πίεζαν για την αποστρατεία Κωσταράκου. Ο κυρίαρχος λόγος ήταν η πρωτοφανής παρουσία του με κατάθεση στεφάνου ...

Αύριο 28/2: Ανοικτή λαϊκή συνέλευση στο Σύνταγμα

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο διοργανώνει αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 ανοικτή λαϊκή συνέλευση στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 5 το απόγευμα και καλεί όλους τους πολίτες σε μαζική παρουσία και συμμετοχή.

Σύμφωνα με το Οργανωτικό Γραφείο του ΕΠΑΜ που εξέδωσε σχετική Ανακοίνωση, οι λαϊκές αυτές συνελεύσεις που διοργανώνονται κάθε Σάββατο εντάσσονται στην προσπάθεια, που το Μέτωπο έχει δυναμικά ξεκινήσει για αγωνιστική διεκδίκηση για την ανατροπή των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους και τη δημοκρατία. 

Το μέγα ψέμα για τη δήθεν λαϊκή εντολή να παραμείνουμε στην ευρωζώνη

του Γιώργου Ιεροδιάκονου

Δεν μας εκπλήττει η πολιτική απάτη των νέων «πραιτόρων» της κατακτημένης χώρας μας, που προκειμένου να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο, μας αράδιαζαν προεκλογικά τόσα πολλά ψέματα. Εξ άλλου, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι στην ταλαίπωρη πατρίδα μας η πολιτική εξαπάτηση αποτελεί μια ανίατη ασθένεια, με γενεσιουργό αιτία τον ίδιο τον καταστατικό χάρτη της χώρας, το Σύνταγμα της Ελλάδος δηλαδή.

Για να μην πάμε πιο πίσω στην ιστορία, περιοριζόμαστε απλά στο «λεφτά υπάρχουν» του ΓΑΠ, για να μας παραδώσει στη συνέχεια στα άπληστα χέρια των αρπακτικών, στα Ζάππεια του «αντιμνημονιακού» τότε Σαμαρά, που κατέληξαν στην υπογραφή του δεύτερου μνημονίου και τώρα στο «θα σκίσουμε το μνημόνιο», που κατέληξε στην αποδοχή του και στην προετοιμασία των συνθηκών για την υπογραφή και τρίτου μνημονίου.

Φυσικά κανείς δεν έχει υποστεί ποινικές συνέπειες για τη ζημιά που έχει προκαλέσει ή προκαλεί στην πατρίδα. Κι ούτε πρόκειται με το υφιστάμενο ολιγαρχικό Σύνταγμα της χώρας, που σχεδιάστηκε ακριβώς έτσι, για να προστατεύει και να διαιωνίζει ένα απολύτως διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, επιτρέποντας σε κάθε πολιτικό απατεωνίσκο να πράττει ακριβώς τα αντίθετα από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Ουσιαστικά, η πατρίδα μας οδεύει προς την απόλυτη καταστροφή, με βασικό υπαίτιο το ίδιο το ...

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Όταν η Βουλή συμπεριφέρεται ως Καμόρα...

του Δημήτρη Καζάκη

Χθες, 25/2, η Βουλή απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι συνιστά ένα γκέτο, μια οργανωμένη μαφία, μια Καμόρα, που προστατεύει ζηλόφθονα τα μέλη της με ένα ιδιαίτερο είδος ομερτά. Και ίσως να μην εκδηλώνεται πουθενά αλλού πιο καθαρά αυτή η ομερτά, παρά στις ψηφοφορίες για την άρση ασυλίας των βουλευτών.

Το ακαταδίωκτο των βουλευτών

Το Σύνταγμα ορίζει με βάση το άρθρο 62, παρ. 1 του Συντάγματος ότι "Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος." Επομένως, αν ένας πολίτης κινηθεί δικαστικά εναντίον βουλευτή για αδικοπραξίες που δεν έχουν σχέση με την πολιτική του δράση, τότε ο Εισαγγελέας οφείλει - αφού εξετάσει την υπόθεση - να την στείλει στη Βουλή με αίτηση για άρση της ασυλίας ....

Ο Μίκης απαντά και κατακεραυνώνει!

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Μίκης Θεοδωράκης βρήκε τρόπο να απαντήσει άμεσα και κατηγορηματικά στη προσπάθεια καπηλείας του ονόματός του και διαστρεύλωσης των θέσεών του από τη νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τη κατάθεση από πλευράς του ΚΚΕ πρότασης νόμου για την κατάργηση των μνημονίων απέστειλε την Πέμπτη στο Δημήτρη Κουτσούμπα χαιρετιστήρια επιστολή. Σε αυτή, ο Μίκης χρησιμοποιεί ιδιαίτερα καυστική γλώσσα αναφερόμενος στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους "εταίρους" της, κάνοντας λόγο για «προδοτικές δεσμεύσεις».

Ολόκληρη η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους. Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της ...

Ιδρύεται η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»


Την Τετάρτη 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας Διαγραφή του Χρέους Τώρα.

Ήδη προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο κάλεσμα το οποίο θα διαμορφωθεί στη συνέλευση.
Η πρωτοβουλία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ερήμην και σε βάρος του λαού οι συμφωνίες της κυβέρνησης με δανειστές

Ανοιχτή εκδήλωση - ιδρυτική συνέλευση στις 4 Μαρτίου

Πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πιστωτές σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) στις 20 Φεβρουαρίου.

Το τελικό ανακοινωθέν στρέφεται ενάντια στη δίκαιη λαϊκή διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους και ...

Ο άνθρωπος δεν είναι «πόρος», κ. Βαρουφάκη

του Γιώργου Χαλιμούρδα

Είτε το θέλουμε είτε όχι, τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός, είναι ξεκάθαρα και δεν χωρούν αμφισβήτηση… αρκεί να μην είσαι τυφλός, να μη φοράς ροζουλί γυαλιά, να το λέει η ψυχή σου, να υπάρχει φιλότιμο και πάνω από όλα να σκέφτεσαι με το μυαλό σου, να έχεις καθαρό και ανοιχτό μυαλό. Γιατί όπως και να το δούμε, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία επανάσταση, δεν υπάρχει κανένα κούρεμα, δεν υπάρχει λογιστικός έλεγχος του χρέους, δεν υπάρχει κανένα προμελετημένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει καμία συνενοχή του εγχώριου και διεθνούς κυκλώματος τοκογλυφίας με προεξέχουσα τη Γερμανική ηγεσία και την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη που απομυζά το αίμα του ελληνικού λαού μέρα με τη μέρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ αδέρφια δεν υπάρχει καμιά φασιστική ολοκληρωτική λογική που διέπει την Ευρωζώνη και την Ε.Ε.. «Εξάλλου μας αγαπάνε οι Γερμανοί. Σαν φίλοι ήρθανε» [1].

Αυτά μας λένε τα μαίηλ. Βεεέβαια τα μαίηλ…

Τα μαίηλ που μπήκαν στη ζωή μας. Στη ζωή της γιαγιάς στο χωριό, του εργάτη, του μικροεπιχειρηματία, του αγρότη, του ανέργου, του νέου. Τα μαίηλ της Τρόικας (των «θεσμών» πλέον), το μαίηλ του Χαρδούβελη, …το μαίηλ του Βαρουφάκη. Κι ας μας λέγανε μέχρι προχθές «εμείς δε θα κυβερνάμε με μαίηλ»… Τα μαίηλ που αποφασίζουνε για τη ζωή μας, για τη ζωή των παιδιών μας, το μέλλον και την...

Η κυβέρνηση-Κυνόδοντας, του πιτσιρίκου

DogtoothΤο υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την καθημερινή προβολή της βραβευμένης ταινίας «Κυνόδοντας» από την ΝΕΡΙΤ, ώστε να αντιληφθούν οι Έλληνες πως δεν είναι πρωτοφανές να μετονομάζεται η Τρόικα σε «θεσμούς», αφού σε αυτή την ταινία τα παιδιά μαθαίνουν πως το τηλέφωνο είναι η «αλατιέρα» και το μουνί είναι η «μεγάλη λάμπα», αν και το μουνί ακούει και στο όνομα «πληκτρολόγιο».

Σύμφωνα με συνιστώσες του Μεγάρου Μαξίμου, το νέο Μνημόνιο δεν θα λέγεται τελικά «Γέφυρα» ή «Πρόγραμμα» αλλά «Μελομακάρονο», ώστε να γλυκάνει τους Έλληνες που περιμένουν την ελπίδα.

Ο ΦΠΑ θα ονομαστεί «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», για να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική ...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η Κυβέρνηση ν’ ανοίξει τώρα την ΕΡΤ

Ανακοίνωση

Στις 11/6/2013, η τρικομματική τότε κυβέρνηση με μία ακόμα αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έριξε μαύρο στις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες κλείνοντας την ΕΡΤ. Ένα τελειωτικό χτύπημα στην δημοκρατία στον τόπο μας.

Με άκρως συνοπτικές διαδικασίες, πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο 2656 εργαζόμενους, χωρίς να τηρήσει καν τις ενέργειες που προβλέπει το ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό εργατικό δίκαιο.

Μια απάνθρωπη ενέργεια φασιστικού τύπου, πλήρως ενταγμένη στις επιταγές της τρόικας, και στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους. 

Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ, η μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, κατέδειξε με έντονο τρόπο τον διακαή πόθο της κοινωνίας, να ξεμπερδέψει μια και καλή με το κατοχικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα από τον Μάιο του 2010.

Σήμερα 20 μήνες μετά, και ήδη ένα μήνα από τις εκλογές, η νέα «φιλολαϊκή» συγκυβέρνηση παρά την απόλυτη δέσμευση για πλήρη αποκατάσταση στο μεγάλο έγκλημα απέναντι στην δημοκρατία, στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των αγωνιζόμενων εργαζόμενων στην ΕΡΤ open, στην ΕΡΤ 3 και στις ...

Να ποιοι κέρδησαν από την δήθεν διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης

του Δημήτρη Καζάκη

Τρελά κέρδη ανακοίνωσε το Bloomberg (25/2) για όσους αγόρασαν και κράτησαν τα ελληνικά ομόλογα όλο τον προηγούμενο μήνα. Οι κάτοχοι αυτοί των ομολόγων αμείφθηκαν με 11% απόδοση κατά μέσο όρο, η υψηλότερη στον κόσμο.

Ποιοι κέρδησαν; Όσοι στοιχιμάτησαν ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να ανατρέψει τα μνημόνια, ούτε να οδηγήσει σε διαγραφή του χρέους, ή σε έξοδο από το ευρώ. Αυτοί αγόρασαν πάμφθηνα ελληνικά ομόλογα όταν αυτά βρίσκονταν στο ναδίρ, λόγω των εικονικών "εντάσεων" που υπήρχαν ανάμεσα ...

Πολιτική και Εθνική Απάτη!!!

του Αντώνη Παπαντωνίου

Προσπάθησα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τις Εκλογές και μετά να μην εκφραστώ Δημόσια για να μην κατηγορηθώ από τούς Φίλους που πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στην Ηγετική του Ομάδα ότι έχω κάποια εμπάθεια για οποιονδήποτε λόγο η ότι είμαι εξαιρετικά βιαστικός και συνεπώς άδικος, τουλάχιστον.

Όμως πιστεύω ότι ήρθε πλέον η στιγμή να εκφράσω την άποψή μου που είναι σε γενικές γραμμές ο αποτροπιασμός μου για το μίσος με το οποίο αντιμετωπίζουν την ύπαρξη της Πατρίδας μου και όλους εμάς τούς Πολίτες.

Όλοι θυμόμαστε τις δεσμεύσεις που ανελάμβανε ο σημερινός Πρωθυπουργός πριν τις Εκλογές με το ...

Καληνύχτα Ελπίδα, καληνύχτα Αξιοπρέπεια, καληνύχτα Άλεξ boy

του Γιάννη Λαζάρου

Δεν χρειαζόταν να είσαι προφήτης για να ξέρεις ότι τελικά η κατοχή στην Ελλάδα θα παραμείνει ακόμα και με το τελευταίο χαρτί του συστήματος που ήταν η επιλογή της «πρώτης φοράς αριστερά». Όσοι δεν έχουν κομματικά σελοφάν διαφόρων χρωμάτων να καλύπτουν τα μάτια τους στα πραγματικά γεγονότα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην αλήθεια.

Ο λαός έδρασε στον πανικό μην χάσει κι άλλα. Όχι από την σακούλα που φυλάει την αξιοπρέπεια, αλλά από το προσωπικό του θησαυροφυλάκιο. Είτε αυτό είναι μισθός, σύνταξη, επιδοτούμενη μέσω ΕΣΠΑ επιχείρηση, καπαρωμένη θέση σε κάποιο 5μηνο, μετάταξη ή επαναδιορισμό ή μία καλή προσφορά για επιχειρηματικό δάνειο μετά τις νέες κυβερνητικές συμφωνίες. Το αποτέλεσμα αυτών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τις κατοχικές δυνάμεις είναι το αποτέλεσμα των εκατομμυρίων ψηφοφόρων που ήθελαν προσωπική ελπίδα, προσωπική αξιοπρέπεια, προσωπικό σώσιμο. Πήραν αυτό που ζήτησαν: Προσωρινή παράταση του προσωπικού ασήμαντου μικρόκοσμού τους.

«Αριστερός» αυτή την φορά ήταν ο κάθε δεξιός, ο κάθε πασόκος, ο κάθε φασίστας, ο κάθε εαυτούλης που δεν τον ένοιαξε ποτέ το γενικό καλό. Αρπαζόταν από ελπίδα και αλλαγή, από σταθερότητα και ...

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στήνουν γκέτο για τους εξαθλιωμένους Έλληνες!!

του Κώστα Γιαννιώτη

Άκρα του τάφου σιωπή!
Ένα κείμενο, μια λίστα προτάσεων Βαρουφάκη προς Ντάιζελμπλουμ, στην οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα πρόσβασης ο λαός, έφυγε εν κρυπτώ και παραβύστω. Εν κρυπτώ ακόμα κι από τους…. δυστυχείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι αυτούς τους ‘’αριστερούς’’ βουλευτές που έφεραν το λαό στην….. εξουσία. Προτάσεις Βαρουφάκη προς τους ‘’εταίρους’’, προς τους ‘’θεσμούς’’(όπως ονομάζουν την νέα τρόικα), στις οποίες δεν έχει κανένας, από το λαό, το δικαίωμα πρόσβασης. Μόνο κάποιους αόριστους και γενικόλογους τίτλους άφησαν να διαρρεύσουν, προς ικανοποίηση του φιλοθεάμονος κοινού! Το πρωτότυπο κείμενο άφαντο !

Το κείμενο, όμως, το πρωτότυπο και στο σύνολό του ‘’διέρρευσε’’! Φρόντισε γι` αυτό ο ίδιος ο Σόιμπλε, που δεν είχε την ίδια άποψη με τους ‘’αριστερούς’’ λεβέντες. Έδωσε τη λίστα με τις προτάσεις Βαρουφάκη στο Reuters, έτσι για να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη -και κυρίως στους ευρωπαϊκούς λαούς- την ξευτίλα και την υποταγή στην οποία οδήγησε τους….. ‘’αριστερούς’’ μάγκες του fashion style. Για να στείλει το μήνυμα τού Ρωμαίου πραίτορα προς όλους τους υποτελείς της νέας Ρώμης. Τη βασική άποψη του Ρωμαίου πολιτικού του 2ου αιώνα π. Χ. Κάτωνα του Πρεσβύτερου, που διακήρυσσε σε ...

Κοινό Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΣΧΕΔΙΟΥ Β' - ΕΠΑΜ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί τον ελληνικό λαό την Πέμπτη 26/2/2015 στις 6 ώρα το απόγευμα να διαδηλώσει ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται μετά και από την πλήρη συνθηκολόγηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους - δανειστές.

ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η συμφωνία που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με το eurogroup αποτελεί συμφωνία για επέκταση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Είναι συμφωνία ενάντια στην πολύπλευρα εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού να τελειώνουμε με την βάρβαρη πολιτική του προηγούμενου διαστήματος. Μέσα στις λίγες αυτές ημέρες αποδείχτηκε πόσο επικίνδυνη ήταν η γραμμή «ούτε ρήξη - ούτε υποταγή» που πρόβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Το πραγματικό δίλημμα εξακολουθεί να είναι ανάμεσα στη ρήξη με το χρέος, το ευρώ, την ΕΕ και την υποταγή στη λιτότητα την επιτροπεία και την αποικιοκρατική κηδεμονία. Αποδείχτηκε ότι οι λεγόμενοι εταίροι δεν είναι παρά εκπρόσωποι των τραπεζιτών που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μια στυγνή εκμεταλλευτική και βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των λαών.

Για αυτό καλούμε τον λαό, τους εργαζόμενους και την νεολαία να διαδηλώσει την Πέμπτη στις 6 ενάντια στην ΕΕ και ενάντια στην συμφωνία του eurogroup.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Μέχρι στιγμής καλούν: ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΧΕΔΙΟ Β, ΕΠΑΜ.

Προσυγκέντρωση στις 5:30 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

H Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

24/2/2015

Καταγγέλλοντας τις μονομερείς ενέργειες

του Σταύρου Παπαγιάννη

Δεν μπορώ να καταλάβω και θέλω μ’ όλη τη δύναμη της ψυχής μου να καταγγείλω, όλους εκείνους, που χωρίς ίχνος ντροπής διαφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης και δη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Χωρίς τσίπα και εντελώς ανεύθυνα, μιλούν για μονομερείς ενέργειες και καταγγέλλουν τους ηγήτορες του τόπου ως «κωλοτούμπες», χωρίς έστω να ερυθριάσουν.

Τι ζητάτε κύριοι; Τι ξέρετε εσείς από διαπραγματεύσεις; Δεν γνωρίζετε ότι οι μονομερής ενέργειες δεν είναι politically correct; Δεν καταλαβαίνετε ότι ζητάτε από μια κυβέρνηση, της Αριστεράς παρακαλώ, να φερθεί ανάγωγα στους δανειστές και να μην σεβαστεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι προηγούμενες, δεξιές έστω, κυβερνήσεις της χώρας;

Σας καταγγέλλω ενώπιων του Ελληνικού λαού κύριοι. Όπως θεωρώ ιστορικό και πατριωτικό μου ...

Οι προτάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα αποτελούν συνέχεια επί το χείριστο των μνημονιακών δεσμεύσεων.

του Δημήτρη Καζάκη

Περιεχόμενα

To «πράσινο φως» επί του καταλόγου των μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασε η Ελλάδα, έδωσε και επισήμως -με ανακοίνωση- το Eurogroup, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε ...

Άλλη μια ευκαιρία

του Γιάννη Μακριδάκη

Το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε με την πρώτη αριστερή ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ότι υποχώρησε άτακτα στις απαιτήσεις των δανειστών υπογράφοντας μια συμφωνία η οποία σηματοδοτεί την πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας στην παράταση επ’ αόριστον μιας αδιέξοδης, ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής. Δεν είναι καν ότι αθέτησε όλες τις προεκλογικές της εξαγγελίες και από την ακύρωση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο έφθασε στην παράταση αυτού του ίδιου του μνημονίου και της αξιολόγησης, περνώντας όμως δια της οδού των νταουλιών που θα έπαιζε και οι αγορές θα χόρευαν στους ρυθμούς της.

Το μέγα ζήτημα που προέκυψε είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση διαχειρίστηκε την ήττα της με τρόπο που δεν αρμόζει στην αριστερά, με τρόπο που τσαλαπατάει και ακυρώνει το ήθος της αριστεράς, το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι των ακροδεξιών αντιπάλων της. Διότι ο Τσίπρας και οι συν ....

Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας ...

Του Γ. Γ

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε
η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες
κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι
και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.

Μανώλης Αναγνωστάκης

Ο τίτλος της ανάρτησης είναι δανεισμένος από το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, και περιγράφει ιδανικά την σημερινή κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα.

Εμείς αυταπάτες για την πολιτική που θα ακολουθούσε ο Σύριζα βρισκόμενος στην κυβέρνηση δεν είχαμε ποτέ. Αλλωστε και το κόμμα της Κουμουνδούρου  ποτέ δεν έκρυψε τον πολιτικό προσανατολισμό του.

Πέρα από τις βαρύγδουπες κορώνες του ηγέτη του και κάποιων στελεχών του (να μην θυμηθούμε τώρα δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα που έλεγε ότι με έναν νόμο θα έστελνε το παρελθόν μνημόνια και ...

Κλεψύδρα

Του Στάθη
              
Kαλημέρα σας και καλή βδομάδα! Εκ προοίμιου πρέπει να σας πω ότι τυγχάνω λιγάκι αδιάθετος -με μια ελαφρά γρίπη- και συνεπώς σήμερα θα είμαι πιο συνοπτικός απ’ ό,τι συνήθως, ίσως να ’ναι και για καλό.

Πυκνές και δραματικές οι εξελίξεις. Κι αν κάτι είναι διαφορετικό μετά την 20ή Φεβρουαρίου απ’ ό,τι συνέβαινε πριν, είναι ότι (όπως εύστοχα επισημαίνει ο Norbert Haring της «Handelsblatt») η Ελλάδα δεν  ....

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Με τις "υγείες" μας ...


ενός απλού Έλληνα

Ξανά - μανά στα ίδια λοιπόν ! Λες και δεν έγιναν εκλογές! Όπως μας το χαν ξεκαθαρίσει οι ξένοι "φίλοι" μας ...

Ο μνημονιακός καρκίνος έκανε ξανά μετάσταση, "αριστερή" αυτή την φορά, ενώ παράλληλα θα εφαρμοσθεί τετράμηνη αγωγή - σοκ με "αριστερά" μέτρα!

Ο λαός που βασανίζεται για 5 χρόνια από την "παλιαρρώστια" που μας κόλλησαν οι υποτελείς κυβερνήτες του μαζί με τους "αλληλέγγυους" εταίρους "γιατρούς" από το εξωτερικό, άλλαξε στις 25 του Γενάρη τον "γιατρό" γιατί αυτός υποσχέθηκε ριζική θεραπεία και ότι "η ελπίδα έρχεται" ...

Δυστυχώς όμως, ο νεαρός πολλά υποσχόμενος και αντισυμβατικός γιατρός αφού έλαβε εντολή για ριζική αλλαγή της θεραπείας, πήγε και βρήκε τους προηγούμενους γιατρούς και αφού τους πούλησε μαγκιά γιατί λέει έστελναν άσχετους νοσηλευτές να δώσουν ιατρικές οδηγίες και να κάνουν εξετάσεις  και δεν έρχονταν οι ίδιοι και ότι η θεραπεία τους ήταν άχρηστη αφού ο λαός πεθαίνει, στην συνέχεια κάθισε μαζί τους για να αποφασίσουν για την "νέα" θεραπεία !!!

Μάλιστα τους είπε από την αρχή ότι η νέα θεραπεία που προτείνει δεν αμφισβητεί την δική τους ...

Γλέζος, αυτός ο άτιμος

της Κατερίνας Γκαράνη

Η κυβερνητική απάντηση στην επιστολή Γλέζου αποδεικνύει ότι όποιος τολμά να μιλήσει εναντίον, τότε τα "κίτρινα μελάνια" παίρνουν φωτιά διά χειρός και στόματος. Τόλμησαν χωρίς καμία ντροπή να χαρακτηρίσουν έναν άνθρωπο που ασχολείται μάχιμα με την πολιτική από το 1939 ότι δεν είναι καλά πληροφορημένος για τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους δανειστές. "Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού".

Αφαίρεσαν από την απάντηση ότι ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι απλώς ένας παππούς σε καφενείο, αλλά Ευρωβουλευτής. Όταν ένας Ευρωβουλευτής κρίνει ευρωπαϊκές συμφωνίες αυτό σημαίνει ότι είναι ο καλύτερα πληροφορημένος από οποιονδήποτε βρίσκεται στην Βουλή, αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο της χώρας.

Ο Γλέζος, όχι μόνο είναι καλά πληροφορημένος, αλλά έχει την άμεση αντίδραση και σχολιασμούς "για την ανάκτηση αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού", από τους υπόλοιπους 750 συναδέλφους του ...

Οι γερμανικοί όροι επιβλήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα

του Γιώργου Δελαστίκ

Λωτοφάγοι δεν είναι οι Έλληνες - πόσω μάλλον οι αριστεροί. Ούτε ανόητοι είναι. Γνωρίζουμε φυσικά ότι κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του, αν ομολογήσει ότι πριν κλείσει ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του υπέκυψε στους εκβιασμούς ξένων δυνάμεων -εν προκειμένω της Γερμανίας- και υποχρεούται πλέον να κάνει τα εντελώς αντίθετα από αυτά που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Υπάρχει τεράστια απόσταση όμως από το σημείο αυτό, της ειλικρινούς ομολογίας της αλήθειας, ως αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός.

Στο διάγγελμά του το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε πως... «η Ελλάδα χθες πέτυχε μια σημαντική διαπραγματευτική επιτυχία στην Ευρώπη»! Την πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις της καγκελαρίας του Βερολίνου την ονόμασε ο πρωθυπουργός... «σημαντική επιτυχία»! Πού την είδε την «επιτυχία» αυτή; Δέκα μέρες νωρίτερα, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της...

Ανοιχτή επιστολή στο Μανώλη Γλέζο.

του Δημήτρη Καζάκη

Αγαπητέ κ. Μ. Γλέζο

Κάνατε λάθος κ. Γλέζο. Δεν είναι όπως τα καταλάβατε. Σας το λένε όλοι. Όλοι οι απόντες από τις μικρές και μεγάλες στιγμές του ελληνικού λαού. Όλοι οι καρεκλοκένταυροι καριέρας. Όλοι όσοι επιδίδονται για χρόνια στην πολιτική κωλοτούμπα, στην κονόμα και τις επιδοτήσεις. Όλοι όσοι ξεπούλησαν θέσεις, απόψεις, ακόμη και επιστημονικό έργο για έναν υπουργικό θώκο, ή μια έδρα στο κοινοβούλιο. Όλοι οι καλλιτέχνες με το απλωμένο χέρι. Όλοι οι παλιάτσοι της εκάστοτε εξουσίας. Όλοι οι Λουδουβίκοι της πλάκας.

Μόνο αλτσχάιμερ δεν λένε ότι έχετε, αν και το εννοούν σαφέστατα. Βλέπετε, δεν μπορούν να σας χρησιμοποιήσουν πια ως άγιο εικόνισμα για την αποβλάκωση των πιστών. Άλλωστε γι' αυτό σας ήθελαν εξαρχής. Τη φήμη και τον συμβολισμό του ονόματός σας, ώστε να καπηλευθούν τους αγώνες για ελευθερία και λαοκρατία της πιο ηρωικής γενιάς, της δικής σας γενιάς.

Μπορεί με τις περισσότερες πολιτικές επιλογές σας να μην συμφωνώ, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει ...

Έχουμε να «χάσουμε» μόνο τις αλυσίδες μας

γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
     Αρχή πρώτη: Η Αλήθεια είναι Επαναστατική και Εθνικόν είναι το Αληθές
    Αρχή δεύτερη: Το μεν αληθές εν, το δε ψεύδος πολυσχιδές.
    Αρχή Τρίτη: Η πραγματικότητα όσο κι αν προσπαθήσεις να την μεταμφιέσεις είναι ξεροκέφαλη, όπως και τα γεγονότα που την συνθέτουν.
    Πάμε να δούμε τα γεγονότα χωρίς να τα λογοκρίνουμε, να τα ωραιοποιούμε ή να τα ανασκολοπίζουμε:

ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

    Η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή ζήτησε από τους «εταίρους» να αποδεχτούν το αίτημά της για παράταση της λεγόμενης «Δανειακής Σύμβασης». Σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι «άλλο πράγμα» η Δανειακή κι «άλλο πράγμα» το Μνημόνιο. Όμως:
    α)Η Δανειακή – όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο κείμενο της στήλης – δεν είναι τίποτα λιγότερο από την νομική βάση του Μνημονίου. Πάνω από 41 φορές στο κείμενο της Δανειακής Σύμβασης αναφέρεται ότι Μνημόνιο και Δανειακή σύμβαση αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα. Οτι προϋπόθεση της Δανειακής είναι το Μνημόνιο. Και ότι προϋπόθεση του Μνημονίου είναι η Δανειακή (Αυτό λέγεται “Μνημόνιο”).
β) Η Δανειακή δεν είναι τίποτα λιγότερο από το ιταμό κείμενο που υπέγραψαν και συμφώνησαν ...

Πώς φτάσαμε στο ξεπούλημα; Το χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου... της ελπίδας.

του Δημήτρη Καζάκη

[Σημείωση: Το άρθρο αυτό ζητήθηκε από την εφημερίδα Το Χωνί και παραδόθηκε προς δημοσίευση για το φύλλο της 15ης Φεβρουαρίου. Οι εκδότες της εφημερίδας με ενημέρωσαν ότι επειδή δεν διέθεταν τον απαραίτητο χώρο στο συγκεκριμένο φύλλο, θα το δημοσίευαν αυτούσιο στο ερχόμενο φύλλο της 22ας Φεβρουαρίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, προφανώς για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, κι έτσι το αναρτώ ως έχει.]

Καλά τα επινίκια. Καλές οι χαρές και τα πανηγύρια, αλλά αναρωτιέμαι. Αν πιστέψουμε τον Τσίπρα και τους ζητωκραγαύζοντες δικούς του, στην Ελλάδα ήδη από την Δευτέρα 26/1 ήρθε η δημοκρατία, ίσως και η λαοκρατία για την οποία αγωνιζόταν το ΕΑΜ. Αν βέβαια πάρουμε στα σοβαρά τα συνθήματα που συνόδευαν την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο των εκτελεσμένων στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Με τη λιγούρα για εξούσια στο μάτι

Το κλίμα αυτό αποτύπωναν σε δηλώσεις σαν αυτή του Γ. Κιμούλη: "Η γενιά μου που κατηγορήθηκε ότι πολλά έχει προδώσει, κάνει πραγματικότητα το όραμα της γενιάς από την οποία γεννήθηκε και δεν πρόλαβε να το δει," Κόκκινο, 27/1. Τέτοια αμετροέπεια, τέτοια αλαζονεία, συνάδει μόνο με ...

Μεταρρυθμίσεις; Ουάου!

Επιστολή στον Βαρουφάκη.
     
Σύντροφε Βαρουφάκη,
   ανταποκρινόμενος στην έκκληση σου από τις Βρυξέλες να βοηθήσουμε την κυβέρνηση με ιδέες για μεταρρυθμίσεις, σαν υπεύθυνος, ενεργός, αριστερός και αντιμνημονιακός πολίτης, κλείστηκα μέσα σήμερα Σάββατο βράδυ για να βοηθήσω στη σύνταξη της πρώτης μεγάλης μεταρρύθμισης.

   Σύντροφε Υπουργέ,
   στη χθεσινή συνέντευξη, χάρηκα που δήλωσες «αδογμάτιστος» για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και συγκινήθηκα όταν έμαθα από τους αντιμνημονιακούς συντρόφους δημοσιογράφους του MEGA, του ΣΚΑΙ, της ΝΕΡΙΤ (sic) κ.λ.π. ότι μέσα στο αεροπλάνο κουρασμένος και αγχωμένος έγραφες μόνος σου τις μεταρρυθμίσεις.
  
   Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να πετάξω τη μάσκα του Αδόνειδος που ήμουν έτοιμος να ...

Πέντε χρόνια προδοσίας και δωσιλογισμού είναι αρκετά

του Όθωνα Κουμαρέλλα

Δείγματα είχαμε από την αρχή, όπου ο οποιοσδήποτε εξέφραζε τη παραμικρή επιφύλαξη απέναντι στη νέα κυβέρνηση αντιμετωπίζονταν ως δήθεν συνωμότης, εμπαθής, ή και γραφικός. Όμως τώρα το πράγμα παράγινε. Δεν πρόλαβαν να ψελλίσουν δημόσια κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής στην ευρωομάδα, μερικοί επώνυμοι του ΣΥΡΙΖΑ και τέθηκε αμέσως ολόκληρος μηχανισμός κατασυκοφάντησης και κατάπνιξης οποιασδήποτε διαφορετικής γνώμης.

Όσοι προβληματίζονται, ή διαμαρτύρονται γι’ αυτό το κακόγουστο θέατρο που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, χαρακτηρίζονται αν όχι εχθροί και προβοκάτορες, τουλάχιστον βιαστικοί κι αιθεροβάμονες που επιζητούν το «σοσιαλισμό μόλις μέσα σε τρεις εβδομάδες»…..

Όχι, όσοι διαμαρτυρόμαστε και αντιδρούμε, είτε έχουμε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε όχι -όπως εγώ- ούτε στερούμεθα υπομονής και λογικής σκέψης, ούτε επιζητούμε το σοσιαλισμό σε τρεις βδομάδες. Εξ άλλου, ποιος το χέζει (με το συμπάθιο) το σοσιαλισμό τέτοιες ώρες!

Αυτό που ο περισσότερος κόσμος ζήτησε -και ήλπισε- ήταν λίγη αξιοπρέπεια και να του δοθεί...

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Καμμία διαπραγμάτευση με τον κατακτητή!

Ανακοίνωση

Η ενδοκυβερνητική κρίση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της ανησυχίας που προκαλεί η επονείδιστη συμφωνία που επετεύχθη σε βάρος του λαού μας και την απόσταση μεταξύ των κυβερνητικών υποχωρήσεων και του λαϊκού φρονήματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη θέτουν προ των ευθυνών της τη νέα κυβέρνηση προτρέποντάς την να αναθεωρήσει άρδην την τακτική της, ώστε να μη χρειαστεί να ακουστεί πάλι το... «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Τα αποτελέσματα της επιβολής, των δύο Δανειακών Συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων - μνημονίων, από το «ευρωπαϊκό ιερατείο» σε αγαστή συνεργασία με τις προηγούμενες δωσίλογες κυβερνήσεις, ισοδυναμούν με πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού και ως τέτοια πρέπει να γίνονται αντιληπτά.

Μετά τη συμφωνία της ηγετικής ομάδας της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές - «εταίρους», όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής και προβλέπει την παράταση της αποικιοκρατικής «Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης» (Master Financial Assistant Facility), που περιλαμβάνει το μνημόνιο του 2012 (Ν. 4046/12) είναι πασιφανής η συνέχιση της άσκησης φυσικής εξουσίας - κατοχής από ξένες εχθρικές δυνάμεις ενάντια στη χώρα και τον λαό μας. Η συμφωνία έτσι όπως διατυπώθηκε, φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης μέσα στο δεδομένο πλαίσιο κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας.

Κανείς και τίποτα δεν προδικάζει πλέον ότι ακόμα και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αντιστοιχούν στα λίγα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να υλοποιηθούν.

Αντίθετα καθίσταται σαφές, ότι θα συνεχίσουμε να τελούμε υπό καθεστώς κατοχής και αποικιοκρατικής κηδεμονίας, ενώ η νέα κυβέρνηση θα είναι δέσμια, αδυνατώντας να ασκήσει οποιαδήποτε πολιτική προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών

Το ΕΠΑΜ διαπιστώνει πως κάτω από αυτές τις συνθήκες και μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που οριοθετείται η δήθεν διάσωση της χώρας και δέχεται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση, υπεραυξάνονται οι κίνδυνοι για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Ακόμα και αν αποφασίσει να σκληρύνει εκ νέου την στάση της, επαναδιαπραγματευόμενη την συνθηκολόγησή της, πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’ όψη της τους τρόπους εκβιασμού που διαθέτει στα χέρια της η αντίπαλη πλευρά, σε βάρος του ελληνικού λαού και να αντιδράσει συντεταγμένα για την αντιμετώπισή τους.

Το απάνθρωπο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα διστάσει να κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Το παράδειγμα της Κύπρου, με την πρόκληση πιστωτικού επεισοδίου, όπως και η κάθε είδους ενέργεια για πρόκληση κοινωνικής αστάθειας, δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στις επιλογές των αδίσταχτων οικονομικών δολοφόνων, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τελικό στόχο την ολική αποδοχή της ήττας του.

Μόνη και αδιαμφισβήτητη συνθήκη για να αντιμετωπιστούν οι ωμοί εκβιασμοί, είναι η θεμελίωση της εθνικής κυριαρχίας.

Με άμεση καταγγελία της Δανειακής Σύμβασης.

Με μη αναγνώριση και διαγραφή του δημόσιου χρέους, ως παράνομου και τοκογλυφικού, απόλυτα καταχρηστικού. με μονομερείς ενέργειες.

Με έξοδο από την ΟΝΕ και  άμεση μετάβαση σε εθνικό – κρατικό νόμισμα για την θωράκιση της οικονομίας απέναντι σε κάθε είδους πιέσεις και απειλές από το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Με εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος που θα δώσει την δυνατότητα να ελεγχθεί κάθε παράνομη δραστηριότητα καθώς και η ροή των κεφαλαίων και του χρήματος

Επίσης να αξιοποιηθεί η καταγγελία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αξίωση για αποζημίωση από την ΕΕ για τις ζημιές που προξένησε στην χώρα και στον λαό μας.

Με αυτές τις πράξεις και με αποφασιστικότητα πρέπει να απαντήσουμε στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχόμαστε μεγιστοποιώντας ακόμα περισσότερο την δεδηλωμένη παλλαϊκή ενότητα.

Το ΕΠΑΜ καλεί:

- Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να καταδικάσουν την κατάπτυστη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης σεβόμενοι τη νωπή εντολή του Ελληνικού λαού.

- Τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση, και αποφασιστικότητα. Να συνεχίσει την περήφανη στάση που κράτησε μέχρι τώρα. Να μην επιτρέψει από τη νέα πολιτική ηγεσία να παραχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά δικαιώματα του, και να την προτρέψει να συγκρουστεί μετωπικά και με πραγματικό πατριωτισμό με τους επικυρίαρχους.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν διαπραγματεύεσαι με τον κατακτητή σου. Αντίθετα χρησιμοποιείς αν χρειαστεί και με αιφνιδιασμό όλα τα όπλα που σου προσφέρουν οι διεθνείς συνθήκες για την υπεράσπιση του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος, επιφέροντας συντριπτικό χτύπημα στο πλαίσιο της άσκησης εθνικής κυριαρχίας.

Λύση είναι μόνο η αποτίναξη του κατοχικού ζυγού.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
Αθήνα 23/2/2015

Μην ακούτε τι σας λένε, διαβάστε τι υπογράψανε και φρίξτε!

του Δημήτρη Καζάκη

Περιεχόμενα:

1. Η χούντα της ενημέρωσης χειρότερη παρά ποτέ...
2. Ευχαριστούμε του Έλληνες που υπομένουν όσα τους κάνουμε!
3. "Θεσμοί" αντί για "τρόικα"
4. Η Παράταση της δανειακής και των δεσμεύσεών της.
5. Π. Παυλόπουλος: συνταγματική εκτροπή, αλλά την ψηφίζω...
6. Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η δανειακή
7. Δ. Παπαδημούλης: Μας δίνουν δάνειο για να ξοφλήσουµε άλλο δάνειο...
8. Π. Καμμένος: Η δανειακή ταφόπλακα της εθνικής ανεξαρτησίας...
9. Ένας ιδιαίτερα διδακτικός για σήμερα διάλογος Καμμένου-Παυλόπουλου
10. "Τρέχουσα διευθέτηση" αντί για "υφιστάμενο μνημόνιο"
11. Θωράκιση της δανειακής σε βάρος της χώρας και του λαού.
12. Νέο πρόγραμμα "μεταρρυθμιστικών μέτρων", συνέχεια του μνημόνιου...
13. Πάμε για νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρέος για τον λαό...
14. Παραμένουν οι ξένοι επιτηρητές και επίτροποι...
15. Το χρέος κρίνεται βιώσιμο...
16. Η Ελλάδα εγγυάται τη βιωσιμότητα του χρέους με πρωτογενή πλεονάσματα...
17. Η ελληνική πλευρά δεσμεύεται να μην ακυρώσει τίποτε απ' όσα έγιναν...
18. Η Ελλάδα συνεχίζει από κει που σταμάτησε πριν τις εκλογές...

1. Η χούντα της ενημέρωσης χειρότερη παρά ποτέ...

Έχετε διαβάσει το ανακοινωθέν του Eurogroup που υπέγραψε η ελληνική πλευρά; Είμαι σίγουρος πώς όχι. Δεν θα το βρείτε εύκολα και έχουν φροντίσει άπαντες να ακούτε μόνο ανοησίες και ψέμματα. Ποτέ η χούντα της ενημέρωσης δεν ήταν τόσο απόλυτη. Όχι μόνο τα ...

Τώρα που είδαμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση με καρχαρίες ας κάνουμε μια καλόπιστη κριτική

του mitsos175

Τώρα που είδαμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση με καρχαρίες ας κάνουμε μια καλόπιστη κριτική. Αλέξη, είχαμε πει πως δεν γίνονταν ΕΕ χωρίς μνημόνιο. Σαν να θες να ζεις χωρίς να τρως, είναι κάπως δύσκολο. Τα προβλήματα σου είναι δυο τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι τοκογλύφοι, όπως αναμένονταν:

Το πρώτο δεσμεύτηκες στον κόσμο προεκλογικά πως δε θα έφευγες από την παγίδα, δεν είπες δηλαδή την αλήθεια. Ότι ΕΕ σημαίνει κυβερνά ένα ισχυρό κράτος και τα άλλα απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Που σημαίνει πως αν ήθελες λύση, έπρεπε να προετοιμαστείς για έξοδο και να το πεις στους ...

Μετά από τα πολλά λόγια ήρθε η ώρα της προσγείωσης στην πραγματικότητα.

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Ο Γάλλος πολιτικός και φιλειρηνιστής Ζαν Ζωρές (1859-1914), ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, είχε διατυπώσει τη ρήση: «όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλάζουν τις λέξεις για τα πράγματα».

Στην κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, όπως αρέσκονται να λένε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι η παραπάνω ρήση έχει βρει θιασώτες, γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η επιμονή που δείχνει η ομάδα διαπραγμάτευσης στην αντικατάσταση λέξεων στα προσχέδια της διαμόρφωσης του τελικού κειμένου συμφωνίας με το Eurogroup.

Όμως το ζητούμενο στην περίπτωση δεν είναι αυτό και ούτε έχει μεγαλύτερη αξία ο συμβολισμός των εννοιών των λέξεων, από την ίδια τη συμφωνία, αφού όλοι οι Έλληνες και η κυβέρνηση φυσικά θα ήταν ευτυχείς, αν ασχέτως των λέξεων και των φράσεων που θα χρησιμοποιηθούν στο τελικό κείμενο αμοιβαίας συμφωνίας, υπήρχαν τέτοιοι όροι που να εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα και τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών της.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και για αυτό το λόγο οι κυβερνώντες προσπαθούν την αδυναμία αυτή να την καλύψουν πίσω από τις λέξεις. Το μόνο όμως που θα μπορέσουν να ...

Το μυστήριο του καθρέφτη

του Γιάννη Αθανασιάδη

Μικρός ένιωθα την ανάγκη σε ότι με εντυπωσίαζε να δίνω μια μυστηριακή και παραμυθένια εξήγηση.

Ένας από τους μεγάλους μύθους των παιδικών μου φαντασιώσεων ήταν και αυτός του αντίστροφου κόσμου του καθρέφτη .

Ένας κόσμος ταυτόσημος με τον δικό μας με μία διαφορά! Συνέβαιναν τα ίδια ακριβώς πράγματα προς την αντίθετη φορά.

Στον καθρέφτη ο αντίστοιχος εαυτός μου ενώ εγώ χτένιζα την χωρίστρα μου προς τα αριστερά (είχα ανάποδη φύτρα) αυτός χτενιζόταν προς τα δεξιά. Ενώ χαιρετούσα τον αντιεαυτό μου με το δεξί, αυτός με χαιρετούσε με το αριστερό. Κατά τα άλλα ήμασταν απόλυτα συγχρονισμένοι.

Και τότε μου ήρθε μια εφιαλτική σκέψη που με έκανε κάπως διστακτικό ως προς το να πλησιάζω ...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!

του Γιώργου Δελαστίκ

Υπόδουλοι στο Δ΄ Ράιχ θα παραμείνουν οι Έλληνες και με την κυβέρνηση Τσίπρα – και μάλιστα χωρίς να πάρουν ούτε καν ανάσα ανακούφισης στο αστικό πλαίσιο που εκπροσωπούσαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της παράδοσης άνευ όρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ευρωομάδα τη νύχτα της Παρασκευής. Μέχρι και να νομοθετούν οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο τους απαγόρευσαν οι Γερμανοί και οι του ΣΥΡΙΖΑ το αποδέχθηκαν! Ούτε ένα μήνα δεν κατόρθωσαν να αντισταθεί η κυβέρνηση στις πιέσεις του Βερολίνου!

Η επίσημη τελετή παράδοσης της κυβέρνησης Τσίπρα θα ολοκληρωθεί αύριο, όταν προς μεγάλη χαρά των σύγχρονων «γερμανοτσολιάδων» και των πάσης φύσεως συνεργατών των γερμανικών αρχών ...

Δυστυχώς

του Γιάννη Μακριδάκη

Μετά από 5 χρόνια μνημονίων έφτασε η στιγμή που αποδείχθηκε περίτρανα ότι το μόνο πρόβλημα τελικά που είχαν οι έλληνες ήταν να διώξουν οι μεν ξετσίπωτοι τους δε από τις καρέκλες της εξουσίας για να κάτσουν οι ίδιοι και να λένε τα ίδια αυτοί αλλά κυρίως οι οπαδοί τους.

Σήμερα ειλικρινά αναρωτιέμαι αν οι γνωστοί μου που υποστηρίζουν τον Σύριζα είναι ανόητοι που πάσχουν από αδυναμία κατανόησης γραπτού κειμένου, απελπισμένοι που βαυκαλίζονται επειδή η ελπίδα θα μας θάψει όλους, ιδιοτελείς που σκέφτονται ότι τώρα που άλλαξε η εξουσία θα πάρουν κάτιτις κι αυτοί ή απλά απλοϊκοί που γουστάρουν να νομίζουν ότι εκπροσωπούνται επαξίως από αυτούς στους οποίους ανέθεσαν την πολιτική ευθύνη;

Αλλιώς δεν εξηγείται το πώς έχουν βγάλει τόσο ενθαρρυντικά συμπεράσματα διαβάζοντας τη συγκεκριμένη ανακοίνωση του γιούρογκρουπ.

Πηγή: http://yiannismakridakis.gr 
UA-49932466-1