Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΕΣΦΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΗ “ΒΟΥΛΑ” ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ


ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΛΑΔΟ  
ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  
Στην Αθήνα έφθασε την Τρίτη (29/7) η απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης της Κομισιόν, η οποία ανάβει το “πράσινο φως” για την εθνικά, ενεργειακά, οικονομικά και κοινωνικά επιζήμια ιδιωτικοποίηση του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, γνωστού ως ΔΕΣΦΑ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στην οποία απευθύνεται η απόφαση της Κομισιόν, έκανε λόγο για θετική εξέλιξη. Ο ΔΕΣΦΑ, με βάση τις δρομολογημένες εξελίξεις, θα ξεπουληθεί στην αζέρικη SOCAR, η οποία πέραν της παραγωγής αερίου στο Αζερμπαϊτζάν, κατέχει και μερίδιο στον αγωγό ΤΑΡ, ο οποίος ελέγχεται από αμερικανικά συμφέροντα.
Το συνολικό τίμημα για την έτσι κι αλλιώς απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑστη SOCAR είναι το εξευτελιστικό ποσό των......

Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ


Του ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗ*
Tις εβδομάδες που ακολούθησαν την έναρξη της τελευταίας ισραηλινής επίθεσης εναντίον της πολύπαθης Γάζας, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων ανά τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και των μητροπόλεων της Δύσης, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τον Παλαιστινιακό λαό. Τι να είναι άραγε αυτό που ενώνει αυτούς τους διαδηλωτές στοΓιοχάνεσμπουργκ και το Σικάγο, στο Λονδίνο και το Τορόντο,στο Παρίσι αλλά και στο ίδιο το Ισραήλ; Στα δυτικά ΜΜΕ γίνεται όλο και περισσότερο λόγος για τον «ανερχόμενο αντισημιτισμό» από τον οποίο δήθεν εμφορούνται οι υποστηρικτές της Παλαιστίνης.
Στη Γαλλία, μετά τις πρωτοφανείς για δεδομένα δυτικοευρωπαϊκού ηγέτη δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ, που έδιναν πλήρη κάλυψη στην Ισραηλινή επίθεση, η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει......

ΚΙ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΖΑ



Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Εάν υπάρχει κάποιος «τόπος», όπου οι λέξεις χάνουν εντελώς τη σημασία τους , αυτός είναι ο «τόπος» του πολέμου. Ειδικά λέξεις όπως «νίκη» ή «ήττα». Και  είναι δύσκολο να προσπαθήσεις να μιλήσεις για «νίκη» με φόντο διαμελισμένα σώματα 6χρονων παιδιών. Όμως η σκληρή αλήθεια είναι ότι το Ισραήλ, παρά την γενοκτονικού τύπου επίθεση στη Γάζα, όχι απλά δεν νίκησε αλλά βρίσκεται μπροστά στη προοπτική μιας πολύ σημαντικής ήττας.
Μια ήττα σε πολλαπλά επίπεδα:
Στρατιωτικά : οι  απώλειες του Ισραήλ ανέρχονται σε 43 νεκρούς στρατιώτες (και 2 πολίτες) και πάνω από 100 τραυματίες. Το 2009, στη διάρκεια του τότε πολέμου στη Γάζα, ύστερα  από 23 ημέρες συγκρούσεων, ο ισραηλινός στρατός είχε απώλειες  μόνο....

Πάνθεον και Σύγκλητος


 Πάνθεον και Σύγκλητοςτου Στάθη

Μετά από πολλά (35) χρόνια στη δημοσιογραφία και ακόμα περισσότερα στην πολιτική, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι η θεσμοποιημένη βλακεία. Τουλάχιστον εις όσα αφορούν το πολίτευμα -της αστικής δημοκρατίας- και την εξέλιξή του.
Διότι, εις ό,τι αφορά την εξουσία (η οποία αποκλίνει όλο και πιο πολύ απ’ το πολίτευμα) ο νεοφιλελευθερισμός είναι η αποθέωση (ακόμα και η τελετουργική) της πιο αδηφάγου Μαφίας από γενέσεως του καπιταλισμού.
Τέλος, εις ό,τι αφορά την οικονομία, ο νεοφιλελευθερισμός είναι η αποθηρίωση του καπιταλισμού στην πιο κανιβαλική του εκδοχή για τους ανθρώπους, τα ζώα και τη φύση - μια λεηλασία δίχως τέλος (που οδηγεί στο τέλος όλων), ένας

Το τρίπτυχο της …ανεξάρτητης δικαιοσύνης: Πυροβολείς, τραυματίζεις, αθωώνεσαι…

Με μια απόφαση – ντροπή η …ανεξάρτητη και «τυφλή» δικαιοσύνη σε μια δίκη – παρωδία έκρινε αθώους για όλες τις κατηγορίες, σήμερα, Τετάρτη 30 Ιούλη, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, τον  επιχειρηματία Νίκο Βαγγελάτο που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών με καραμπίνες και περίστροφα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και τον επιστάτη – μπράβο της επιχείρησης Κ. Χαλούλο.
Ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι: για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο Γ. Χαλούλος με ποινή 14 χρόνια και 7 μήνες, για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο Θ. Αποστολόπουλος με ποινή 8 χρόνια και 7 μήνες. Οι δύο τελευταίοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι με αναστολή.
Να σημειωθεί πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνη (7-0) με αποτέλεσμα να μην.....

Η αντιφατικότητα των Ελλήνων: «Ευρώ και ξερό ψωμί» δείχνει η μέτρηση του Ευρωβαρόμετρου, όμως πίσω έχει η …αχλάδα την ουρά!

Του Δημήτρη Κυπριώτη 

Με την ευκαιρία της δημοσίευσης στις Βρυξέλες του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουμε τη δυνατότητα  να σταθούμε λίγο στα στοιχεία των μετρήσεων και να βγάλουμε και συμπεράσματα.

Βέβαια σε πολλά πράγματα είναι να απορεί κανείς με τους Έλληνες, όταν αναγνωρίζονται από τις απαντήσεις τους ως οι πλέον απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ και της οικονομίας γενικότερα, αλλά εμφανίζονται και ως οι πλέον σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ!

Και όχι μόνο αυτό, να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις της τάξης του.....

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η απεργία, η επιστράτευση και η Ελληνική Δημοκρατία

του Γιώργου Γεωργή*

Δυο μέρες απεργίας στάθηκαν αρκετές! Δυο μέρες χωρίς διακοπές ρεύματος, χωρίς κανένα κίνδυνο black out! Δυο μέρες απεργία, χωρίς ψηλά ποσοστά συμμετοχής, ιδιαίτερα στην Αττική! Η φερόμενη ως ελλη-νική κυβέρνηση, προχώρησε στο γνωστό έκτακτο μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε. Το κύριο καθήκον της, η βασική της υποχρέωση είναι να προασπίζεται το «κοινό» καλό απέναντι σε κάθε «προνομιούχα συντεχνία», το «εθνικό» συμφέρον απέναντι σε κάθε επιβουλή!

Δε γίνεται κατανοητή η πρεμούρα των κυβερνώντων, αν δεν υπογραμμίσουμε ότι, σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία η απεργία είχε απόλυτη επιτυχία, ενώ οι τοπικές κοινωνίες συστρατεύθηκαν με τους απεργούς και στήριξαν τον αγώνα τους. Και σε άλλες περιοχές της χώρας...

Οι Κυρίες, ο ποκοπίκος, και μια σκύλα..


     Λαϊκίστρια αποκάλεσε ο ποκοπίκος Μπουμπούκος την κυρία Χαρούλα Αλεξίου!
 Ποιος; Ο ανύπαρκτος εκείνος, του οποίου οι ''ποιότητες'' δεν φτάνουν να τον κάνουν ικανό ούτε να γλύφει το χώμα που πάτησε πριν η κυρία Αλεξίου!
    
 Εν τω μεταξύ: ''είναι ντροπή και ύβρις να ασχολούμαστε συνεχώς μ' αυτό το θέμα'', 
        ..αλύχτησε σαν σκυλί του συστήματος, σφύριξε σαν οχιά-φύλακας του ''πρωθυπουργού'', η κυβερνητική εκπρόσωπος!

 (Και δεν είναι ντροπή και ύβρις ότι η ίδια και ο προαναφερόμενος ποκοπίκος μπορούν και γίνονται.....

ΧΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΙ

ΧΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟΙ
Του ΣΤΑΘΗ*
Αυτήν τη φορά η μπαρούφα της ημέρας ήταν και χυδαία. «Δεν μπορούμε να ασχολούμεθα κάθε μέρα με τις καθαρίστριες», δήλωσε η κυρία Βούλτεψη και προσέθεσε, «τη στιγμή που υπάρχουν γύρω μας ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι». Και ποιος δημιούργησε αυτούς τους ανέργους, αν όχι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.;
Aυτό το αυτονόητο κατακρεουργείται καθημερινώς με γκαιμπελική επιμονή από τις ομοιότροπες κυβερνήσεις, που αφού προετοίμασαν τα μνημόνια, τα επέβαλαν. Αλλά όχι μόνον τα μνημόνια. Ολη τηνπαθολογία που δημιούργησαν αυτές οι κυβερνήσεις, πρώτον τηναποδίδουν στον λαό, τον ενοχοποιούν, κι ύστερα τη χρησιμοποιούνεναντίον του. Τίποτα πιο χυδαίο απ’ αυτό! Χρησιμοποιώντας έναν «κοινωνικό αυτοματισμό» (οοργουελικός νεολογισμός τού «διαίρει και βασίλευε») επιδιώκουν μια διαρκή εξίσωση προς τα κάτω. Λέει τώρα ο κ. Αργύρης Ντινόπουλος ότι «μία απόλυση στον δημόσιο τομέα σημαίνει πέντε απολύσεις στον ιδιωτικό». Δεν έλεγε όμως τα ίδια, όταν ο ίδιος και οι όμοιοί του έστρεφαν με δολιότητα και μένος τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα εναντίον των εργαζομένων στον δημόσιο, προκειμένου να τους αλαλιάσουν και τους δύο το ίδιο.
Ετσι όμως δουλεύει ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης: πάντα υπάρχει ένας που η μοίρα του .....

ΦOBOYNTAI.....!!!!

Σαμαράς
Όταν λίγο μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού (10/06/14) όλη η Ελλάδα είδε τον κ. Σαμαρά στα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου να συζητά με δημοσιογράφους, ειλικρινά ένοιωσα να συμπονώ τον άνθρωπο.
Ίσως και να έφταιγε η αγωνία που είδα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. (Τα ΜΜΕ μίλησαν για χαλαρή κουβέντα)
Ίσως και να έφταιγε η ίδια η εικόνα. Ο υποτίθεται, ισχυρότερος άνδρας της χώρας σκαρφαλωμένος στα κάγκελα σαν μικρό παιδί που η μαμά δεν το αφήνει να βγει έξω να παίξει.
Η αίσθηση έμεινε, η εικόνα απομακρύνθηκε από την σκέψη μου.
Ξανάρθε στην μνήμη χθες βράδυ (24/7) όταν η προσοχή μου έπεσε στον ΣΚΑΪ και στονδημοσιογράφο κ. Πορτοσάλτε.
Στο πινάκιο του ΣΚΑΪ σειρά ακρόασης είχε η υπόθεση της 56χρονης τετραπληγικής από τα Χανιά.
Δεν μπορούσα παρά να θαυμάσω την ζέση του εν λόγω δημοσιογράφου στην προσπάθειά του να αποδείξει τις βαρύτατες ευθύνες της θανούσης τετραπληγικής αλλά και τις αέναες προσπάθειες μιας πραγματικά στοργικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης.
Κοιτάζοντάς τον λοιπόν, κατάλαβα.
Η αγωνία του κ. Σαμαρά, η ζέση του κ. Πορτοσάλτε.
Φοβούνται! Τρέμουν!
Όχι φυσικά την......

Μήπως έχουμε χούντα;

του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Η δημοκρατία που έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 4 εκατομμύρια φτωχούς είναι δημοκρατία μισή.

Όχι, δεν έχουμε χούντα. Αν είχαμε, η εφημερίδα θα ήταν κλειστή και δεν θα δημοσιευόταν ποτέ το κείμενο που πρόκειται να διαβάσετε. Όπερ έδει δείξαι!
Χούντα δεν έχουμε, λοιπόν, αλλά και η δημοκρατία μας δεν αισθάνεται πολύ καλά τώρα τελευταία. Έχει έναν σφάχτη εδώ δεξιά, κουτσαίνει λιγουλάκι, σέρνεται, κάνει βήματα προς τα πίσω, δυο - τρία βήματα ακόμη και θα πέσει στον γκρεμό.

Η δημοκρατία που έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 4 εκατομμύρια φτωχούς είναι δημοκρατία μισή. Δεν εξασφαλίζει στους πολίτες της τα βασικά, την εργασία, την...

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σκουριές: Νομιμοποιούν με τροπολογία «το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης»



Το νομοσχέδιο για τα δάση που ψηφίζεται την Παρασκευή απέκτησε άλλη μία τροπολογία, η Ελληνικός Χρυσός άλλη μία φωτογραφική διάταξη και η… ανάπτυξη προελαύνει. Με μία  νέα τροπολογία τακτοποιούνται οι «εκκρεμότητες» των θηρευτών χρυσού με το ελληνικό δίκαιο. «Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης» που κατασκευάζεται στις Σκουριές θα είναι απολύτως νομότυπο.

 Η τροπολογία έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Χαλκιδικής, που σχεδιάζουν τις αντιδράσεις τους: χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου, ενώ σήμερα συγκαλείται στην Ιερισσό ευρύτατη σύσκεψη με όλες τις επιτροπές αγώνα της Χαλκιδικής, αιρετούς από το δήμο και την Περιφέρεια και τους τοπικούς βουλευτές.
 
Η τελευταία τροπολογία που αποκάλυψαν χθες οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, προβλέπει τα εξής:....

Κολασμένο πεντάμηνο – Θα δουλεύουμε για να πληρώνουμε, κάθε μήνα, την εφορία

Ένα κολασμένο πεντάμηνο περιμένει εκατομμύρια φορολογούμενους έως το τέλος του έτους. Χωρίς ανάσα η εφορία απαιτεί κάθε μήνα να μπαίνει το χέρι βαθιά στην τσέπη για να πληρωθεί ένα βουνό φόρων συνολικού ύψους 7,928 δισ. ευρώ.

Ο λογαριασμός της εφορίας μέχρι το τέλος του έτους προβλέπει εισπράξεις ύψους 3,748 δισ. ευρώ από:
  • Φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων
  • Έκτακτη εισφορά
  • Τέλος επιτηδεύματος
  • Φόρο πολυτελούς διαβίωσης.....

Εταιρία δολοφόνων!…

του παπά Ηλία - Υφαντή

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, αφότου είχα επισκεφτεί το γνωστό μου ερημίτη, και αναγκάστηκα να τον επισκεφτώ και πάλι.

Αυτή τη φορά με ανάγκασε το σχετικό με την υπερφορολόγηση των πολυτέκνων ρεπορτάζ στο «ΧΩΝΙ» (6-7-14) του Κωνσταντίνου Αγόρη. Όπου με πλήρη σαφήνεια και παραστατικότητα μας δίνει όλες τις παραμέτρους του δολοφονικού σεναρίου, το οποίο έχουν εκπονήσει, προκειμένου να εξαφανίσουν την πολύτεκνη οικογένεια. Που σημαίνει ότι το φοροληστρικό καθεστώς ποντάρει ακριβώς στο γεγονός ότι οι αποδοχές του πολύτεκνου υποδιαιρούνται και τα έξοδά του πολλαπλασιάζονται ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογενείας του. Αν, για παράδειγμα, ένας υπερπολύτεκνος έχει δεκατρία παιδιά (+2 οι γονείς), οι αποδοχές του είναι δεκαπέντε φορές λιγότερες και τα έξοδά του δεκαπέντε φορές περισσότερα από έναν εργένη, που έχουν το ίδιο φορολογητέο εισόδημα. Που σημαίνει ότι, αν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κ. Αγόρη, τα έσοδα είναι κάπου 42.000 ευρώ, ο πληρωτέος φόρος ανέρχεται στις 10.900 ευρώ. Ποσό που...

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ

kartesios250714

Όλο το διαδίκτυο είναι γεμάτο με φωτογραφίες ομαδικών τάφων Εβραίων – κι ας μην ήταν όλοι Εβραίοι – που ξεκληρίστηκαν από τους Ναζί. Γεμάτο με φωτογραφίες από σκελετωμένα πτώματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από πρόσωπα που πάνω τους δεν έχει απομείνει τίποτα εκτός από δύο τεράστια μάτια που χωράνε όλη την απόγνωση του κόσμου μέσα στο Νταχάου. Αυτές οι φωτογραφίες βραβεύθηκαν, επιβραβεύθηκαν, κρίθηκαν πολιτικά ορθές και γεμίζουν μέχρι και σήμερα την καθημερινότητά μας στον αγώνα ενάντια στο νεοναζισμό.
Όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, οι οθόνες σε όλο τον κόσμο γέμισαν με εικόνες νεκρών, με ανθρώπους που έπεφταν από τα γραφεία τους, γυρίστηκαν ντοκυμαντέρ για τους νεκρούς ήρωες πυροσβέστες και αστυνομικούς, γυρίστηκαν συγκινητικές ταινίες για τις ζωές τους και το τέλος τους, το διαδίκτυο γέμισε με τα σπαρακτικά τελευταία τηλεφωνήματα των θυμάτων λίγο πριν σκοτωθούν. Όλα αυτά βραβεύθηκαν, επιβραβεύθηκαν, κρίθηκαν πολιτικώς ορθά και γεμίζουν μέχρι και σήμερα την καθημερινότητά μας στον αγώνα ενάντια στην τυφλή τρομοκρατία με θύματα αθώους πολίτες.
Σήμερα οι φωτογραφίες νεκρών Παλαιστινίων από τη σφαγή στη Γάζα ΕΝΟΧΛΟΥΝ! ΦΡΙΚΑΡΟΥΝ! Θεωρούνται ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ!
Υπομονή σύντροφοι με την επιλεκτική ευαισθησία στομάχου. Μόλις σκοτωθεί και το τελευταίο μωρό στην Παλαιστίνη θα σταματήσουν οι φωτογραφίες, το θέμα θα ξεχαστεί κι εσείς θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Θα σας μείνουν οι φωτογραφίες και τα ντοκουμέντα των «καλών νεκρών». Οι «κακοί νεκροί» θα χαθούν όπως πρέπει και η πολιτική ορθότητα θα θριαμβεύσει γι’ ακόμη μια φορά. Η ισορροπία των επιτρεπτών θεαμάτων θα επανέλθει.


Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κρατάτε με να σηκωθώ και βάλτε με να κάτσω..*

     *..από παλιό δημοτικό τραγούδι της τάβλας.

     Δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αντιθέτως σκοπεύει να εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της προεδρικής του θητείας,
     ..δήλωσε ο εσχατόγερος του Προεδρικού μεγάρου, πρώην αντιστασιακός στα δεκατρία(!)  του, πρώην υπουργός της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, πρώην δανειστής της ροζ βίλας του μεγάλου Τυχοδιώκτη, και νυν μαριονέτα υπογραφών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
     Δικαιολόγησε μάλιστα την απόφασή του αυτή από την αγάπη του και την προσήλωσή του στο γράμμα του Συντάγματος!

  Μάλιστα! Αυτό το.....

Η ευρωπαϊκή δημοκρατία του χερ Κάρλ!

του Κώστα Γιαννιώτη

Έμελλε να το υποστούμε για μια ακόμα φορά και μάλιστα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν γραφτό να δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο Γιάννης Μηλιώκας, που το 1991 τραγουδούσε ….«Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες….».

Γιατί δεν μπορεί να είναι διαφορετικά, όταν βγαίνει κοτζάμ πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας (που πολέμησε και τους Γερμανούς όταν ήταν 12 ετών!! ) να μας πει ότι ….«Η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας και αυτή είναι ίσως η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».

Όταν λέει κάτι τέτοιο ο θεσμικός ….πρωτοπαράγοντας της -ας το πούμε κι έτσι- δημοκρατίας, μόνο ως ύβρις, προς τον ίδιο το λαό, μπορεί να εκληφθεί.

Όταν έχεις μέσα σου αποκρυσταλλωμένη τη γνώμη ότι αυτοί στους οποίους απευθύνεσαι είναι ζωντόβολα, μόνο τότε μπορείς να λες με τόση άνεση τέτοιες ….μπαρούφες.

Κατά πρώτον η ….«οικονομική περιπέτεια», όπως αποκαλεί την πολιτική εθνικής υποτέλειας,...

Ο Μεγαλέξανδρος στο Λούνα Παρκ

Ο Μεγαλέξανδρος στο Λούνα Παρκ
Γιατί άραγε;
Κατ’ αρχήν, απ’ όσα γράφει ο κ. Αρμάντ ντ’ Ανγκούρ (πιθανόν το ίδιο εκκεντρικός όσον μαρτυρεί -η «επίσκεψις των ονομάτων»- το νορμανδικό του ονοματεπώνυμο) φαίνεται να είναι «άνθρωπος του ενός βιβλίου».
Κατά δεύτερον, αυτά που λέει ή μάλλον επαναλαμβάνει ή μάλλον μηρυκάζει ο συμπαθής Αρμάντ, έχουν ειπωθεί χίλιες φορές....

Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30 (Αθήνα) την Τετάρτη 30 Ιούλη ώρα 11.00 π.μ, για τη δολοφονία της Ευτυχίας Ποποδάκη στα Χανιά με τη διακοπή ρεύματος στο σπίτι της.



 Η πολιτική της διοίκησης της ΔΕΗ δεν είναι ανάλγητη, είναι δολοφονική

-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ χαρίζει εκατομμύρια στους απατεώνες της Energa και Power Hellas για να κάνουν τις διακοπές τους στη Μύκονο,

-Τη στιγμή που τα χρέη των κομματικών γραφείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ "ξεχνιούνται" να εισπραχθούν και διαγράφονται,

-Τη στιγμή που ο Μυτιληναίος και οι άλλοι κόρακες της "ανάπτυξης" απολαμβάνουν γιγαντιαίες εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος σαν μια "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα"..

-Τη στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ και τα μνημονιακά ΜΜΕ των νταβατζήδων "αγανακτούν" για τους "κατεβασμένους διακόπτες" δυσφημώντας τους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ,

Την ίδια στιγμή για οφειλή ρεύματος 237,00 ευρώ, η ΔΕΗ, παρά τις.....

Πολύ ωραία κύριε Τσίπρα, εφόσον σας εμπνέει το ΕΑΜ, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

του Σταύρου Κατσούλη


Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 εμφανίστηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία [1], μια συνέντευξη του κύριου Τσίπρα, αρχηγού του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης. Ήταν μια συνέντευξη πάνω στα πολιτικά θέματα της επικαιρότητας, όπου ο κ. Τσίπρας απάντησε σε διάφορα ερωτήματα που του τέθηκαν. Έχει σημασία να αναφερθούμε σε μια από τις πιο σημαντικές ή έστω εξέχουσες αναφορές του. Στο ερώτημα του δημοσιογράφου εάν ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος σε σχέση με την αυτοδυναμία που επιδιώκει, ο πρόεδρος του κόμματος, έδωσε την εξής απάντηση (απόσπασμα):

"...Το ευρύτερο δυνατό μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας είναι απαραίτητο, γιατί ...

Το υπουργείο χαρίζει εκατομμύρια στις φαρμακοβιομηχανίες



Χάρισμα στις φαρμακοβιομηχανίες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών ταμείων και των πολιτών δίνει ο υπουργός Υγείας. Ο Μ. Βορίδης καταργεί υπουργική απόφαση του προκατόχου του, Αδ. Γεωργιάδη, που προέβλεπε επιστροφή στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) του ποσοστού κέρδους 4,67% των φαρμακαποθηκών, όταν οι πωλήσεις γίνονταν απευθείας από τις φαρμακευτικές στα φαρμακεία. Την παραπάνω αυθαίρετη και αναιτιολόγητη πράξη του υπουργού Υγείας κατήγγειλε χθες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων.

Με την ενέργειά του αυτή ο υπουργός χαρίζει.....

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Γ@μѠ την κοινωνία μου

Όταν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ απεργούσαν και γινόταν καμιά δίωρη διακοπή ρεύματος, οι κυβερνήσεις με τα ΜΜΕ ούρλιαζαν για την απανθρωπιά των απεργών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το κοινωνικό σύνολο ούρλιαζε για το πεπόνι του που δε θα κρύωνε στο ψυγείο. Τώρα που η κυβέρνηση δολοφονεί «ευάλωτους» προπονώντας μας για την ιδιωτική αντίληψη περί παροχής ρεύματος, η κοινωνία δροσίζεται χαλαρά με το κρύο πεπόνι της.

Όταν οι διαπλεκόμενοι γκαβοδήμαρχοι ανά την επικράτεια χάριζαν τις αμμουδιές του τόπου τους στους κουμπάρους τους για να στήσουν μπιτσόμπαρα με μπίτια πάνω στο κύμα, η κοινωνία με περηφάνια τα γέμιζε συμμετέχοντας στην ατελείωτη πασαρέλα αποτρίχωσης και γράμμωσης. Τώρα που οι παραλίες θα πουληθούν στα μεγαλοσυμφέροντα κάποιοι ελπίζουν ότι αυτή η κοινωνία θα.....

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τον επόμενο χρόνο!


Είπαμε και εμείς να βοηθήσουμε και πρακτικά... Μαζέψαμε λοιπόν όλες τι ειδήσεις που θα έχουμε τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον... Διαβάστε τις, εμπεδώστε τις, και δεν θα χρειαστεί να ξαναδιαβάσετε ούτε να παρακολουθήσετε κανένα δελτίο για τον επόμενο χρόνο, αφήνοντας σας ελεύθερο χρόνο για"άλλες ασχολίες"...


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: 

Θα μας φορολογήσουν... 


  • τα ακίνητα, 
  • τα κινητά, 
  • τα μικρά, 
  • τα μεγάλα, 
  • αυτά που έχεις, 
  • αυτά που δεν έχεις πιά, 
  • αυτά που δεν είχες ποτέ, 
  • αυτά που νομίζουν ότι έχεις, 
  • αυτά που κέρδισες, 
  • αυτά που δούλεψες,
  • αυτά που χρωστάς ακόμα,
  • αυτά που ήδη πλήρωσες και... 
  • αυτά που ΘΑ έχεις... 

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Η Magna Carta της Δουλείας μας.

Είναι γύρω στα 35 της. Εχει σπουδάσει ιστορικός. Εργάζεται ωςγυμνάστρια - μέσες άκρες και χωρίς τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις. Εργάζεται σε δύο γυμναστήρια - τσάτρα πάτρα κι αυτά. Δεν ξέρει ποιες και πόσεςώρες στο ένα, ποιες και πόσες μέρες στο ένα και στο άλλο, παρά σε ορίζοντα εβδομάδας-δεκαημέρου. Τσαλακώνει συνεχώς τις ημέρες της και τις ώρες της, προκειμένου να προσαρμόζεται στους εργασιακούς χρόνους που της υπαγορεύονται. Βγάζει περί τα 400 ευρώ τον μήνα «καθαρά». Με αυτά κάνει πωςζει - ψευτοζεί,
μελαγχολική, κλεισμένη συνήθως στο σπίτι. Για οικογένεια, παιδιά και μέλλον ούτε....

«Ενδιάμεσοι σταθμοί» τα εθνικά κράτη κατά τους Γερμανούς


του Γιώργου Δελαστίκ

Εντυπωσιακός ο τίτλος άρθρου της δεξιάς γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» - πόσω μάλλον που ο συγγραφέας του άρθρου είναι ο Νόρμπερτ Μπλουμ, υπουργός διαρκώς στις κυβερ-νήσεις του χριστιανοδημοκράτη Χέλμουτ Κολ επί σχεδόν 17 χρόνια, από το 1982 ως το 1998: «Το εθνικό κράτος είναι μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός»! Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις του γηραιού πολιτικού, ο οποίος εκφράζεται με γερμανική ευθύτητα, χωρίς υπεκφυγές: «Το εθνικό κράτος δεν είναι θεόπεμπτο και επίσης δεν είναι το θεμέλιο της Ευρώπης, αλλά απλώς μόνο ένας ενδιάμεσος σταθμός της ευρωπαϊκής ιστορίας» υπογραμμίζει και συνεχίζει την ανάπτυξη των θέσεών του: «Δύο τάσεις θα καθορίσουν το μέλλον. Πρώτον, η πορεία υπό την ευρεία έννοια προς μια παγκόσμια ευθύνη και δεύτερον, η επιστροφή στις τοπικές ταυτότητες. Ανάμεσά τουςθα εξαφανίζεται η σημασία του εθνικού κράτους!». Ο παλαιός υπουργός της Δεξιάς τονίζει: «Το «παλαιό εθνικό κράτος θα παίξει πιθανόν για ένα μεταβατικό διάστημα τον ρόλο....

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ


Ο χώρος του Δημοσίου αποτελεί βασική προτεραιότητα κατά την άσκηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υλοποιούνται μέσω των αλλεπάλληλων Μνημονίων. Ο πυρήνας των παρεμβάσεων αφορά την συστηματική υποχρηματοδότηση, την κατάργηση δομών, ειδικά αυτών που αφορούν την παροχή κοινωνικών αγαθών όπως υγεία και παιδεία, με την παράλληλη δραματική μείωση της απασχόλησης. Την τελευταία τετραετία οι εργαζόμενοι που, μέσω του εκφοβισμού κυρίως, οδηγήθηκαν σε συνταξιοδότηση υπερβαίνουν κατά πολύ τους ποσοτικούς στόχους που είχαν επιβληθεί από το Μνημόνιο. Και ενώ η υποστελέχωση λαμβάνει δραματικές διαστάσεις, ήδη από τον Μάρτιο του 2014 έχουμε τους πρώτους, μετά από έναν αιώνα, απολυμένους από το Δημόσιο. Πρόκειται για καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης, σχολικούς φύλακες, γιατρούς του τέως ΙΚΑ και εργαζόμενους σε διάφορα Υπουργεία που απολύθηκαν μετά.....

Αθλιότητα του Mega για το σχολείο στη Γάζα


Ισραηλινότερο του Ισραήλ..

Το Mega χτες το βράδυ ξεπέρασε όχι μόνο τον εαυτό του (σε ό,τι αφορά τη δημοσιογρφική δεοντολογία), αλλά και τον… ισραηλινό στρατό (σε φιλοϊσραηλινό πάθος).

 Συγκεκριμένα στο δελτίο των 8:00 στο θέμα για τη σφαγή στη σχολείο του ΟΗΕ στο Μπέιτ Χανούν, παρουσιάστηκε και η (υποτιθέμενη) ισραηλινή άποψη. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, ο ισραηλινός στρατός ισχυριζόταν ότι το σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ χτυπήθηκε από τη Χαμάς. Στην αρχή το κρόουλ από κάτω έγραφε: «Ισραηλινές πηγές: Η Χαμάς χτύπησε το σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα». Επειδή όμως αυτό δεν φάνηκε αρκούντως φιλοϊσραηλινό, το κρόουλ μετατράπηκε στο πραγματικά απίστευτο......

Κοινωνική ευαισθησία

του Γιάννη Σιδέρη

Ο θάνατος της 56χρονης από τα Χανιά η οποία για να διατηρηθεί στην ζωή χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην χώρα για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Ανεξαρτήτως για το τι συνέβη και η άτυχη γυναίκα κατέληξε, από ότι φαίνεται, από την διακοπή του ρεύματος, το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό για να περιοριστούμε σε μια συζήτηση ανάθεσης ευθυνών μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ατόμων.

Μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την γυναίκα είχαν κόψει και το πενιχρό εισόδημα, με το οποίο ενισχυόταν, από τον ΟΓΑ!

Όλα αυτά είναι απόρροια μιας πολιτικής η οποία προκρίνει την κοινωνική αναλγησία ως υποχρεωτική επιλογή λόγω οικονομικών υποχρεώσεων και εδραιώθηκε πάνω στον κοινωνικό...
UA-49932466-1