Πανό ΕΠΑΜ Αχαρνών - Καματερού

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Η Ευρώπη επιστρέφει στην εποχή της δύναμης

του "Κεράσια και Κρίνοι"

Οι σύγχρονοι πιτσιρικάδες λένε μια φράση. Αν τους ρωτήσεις "γιατί κάποιος κάνει κάτι τέτοιο;" θα απαντήσουν: "επειδή μπορεί"!

Επειδή μπορεί! Μια φράση που κρύβει τέτοιο κυνισμό που σε άλλες εποχές θα ακουγόταν παράταιρη, σήμερα περνά απαρατήρητη εκτός κι αν κανείς είναι προσκολλημένος στην εποχή του κράτους δικαίου.

Οι ευρωεκλογές, η Κίρκη και το… κουτόχορτο

του Γιάννη Μυλόπουλου*

Τι ώθησε τους κορυφαίους του τραγικού χορού της συγκυβέρνησης και αποφάσισαν, μόλις τρεις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, να αλλάξουν ξαφνικά το σύστημα ανάδειξης των ευρωβουλευτών, θεσμοθετώντας τον σταυρό προτίμησης; Κι αυτό, τη στιγμή που όλες οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος συμφωνούν ότι ο σταυρός στις εθνικές εκλογές είναι η κύρια αιτία για τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά που ενδημούν στο πολιτικό μας σύστημα…

ΞΕΡΕΙΣ, ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ…

kartesios280214
του ΚΑΡΤΕΣΙΟΥ

… σ’ αγαπώ, σ’ εκτιμώ, αλλά ήρθε η ώρα να πούμε κάποιες αλήθειες. Το 2001 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Αρκετοί ήταν εκείνοι οι ασθενείς που είχαν το 40ευρω ή το 80ευρω για να σε επισκεφτούν το απόγευμα στο νοσοκομείο και να προσπεράσουν την 6μηνη λίστα αναμονής.

Βέβαια και τότε, γιατρέ μου,  υπήρχαν κι εκείνοι που δεν είχαν αυτό το ποσό. Και περίμεναν στην ουρά. Ίσως κάποιοι να μην πρόλαβαν τελικά να εξεταστούν. Όμως ήταν άλλες μέρες εκείνες. Δεν τους μετρούσαμε τους νεκρούς. Ούτε εσύ, γιατρέ μου, είχες καταλάβει τότε ....

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τι ωραία που ήταν το 1943 που είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα, του πιτσιρίκου

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας που είναι το πρώτο από το 1943, οπότε θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι που το νέο -ψεύτικο- πλεόνασμα επετεύχθη χωρίς βομβαρδισμούς, εκτελέσεις, λιμούς και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς.

Κάποιοι πιστεύουν πως η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε γκάφα, ενώ η εφημερίδα Guardian κατηγορεί την Λαγκάρντ για την δήλωσή της να εκθειάζει το πλεόνασμα του 1943, όταν η Ελλάδα ήταν υπό ναζιστική κατοχή και έχασε το 10% του πληθυσμού της από πείνα και θηριωδίες, αλλά η Κριστίν Λαγκάρντ δεν είχε πρόθεση να θίξει την Ελλάδα και να προσβάλει τους Έλληνες.

Η Δικαιοσύνη νομιμοποιεί τα κυβερνητικά πραξικοπήματα…

«Η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του λουκέτου στην ΕΡΤ θρυαλλίδα στα θεμέλια της Δημοκρατίας» 
Η «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης είναι ευθέως ανάλογη με τις εντολές που παίρνει από τους ισχυρούς του χρήματος και τα πολιτικά τους ανδρείκελα: Άπειρα τα παραδείγματα…

Στα κατοχικά χρόνια, στα χρόνια των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ αυτή η «ανεξαρτησία» της Δικαιοσύνης έχει πάρει σκανδαλώδεις και μοχθηρές διαστάσεις:...

Σάββατο 1η Μαρτίου: η πορεία του Ε.Πα.Μ. συνεχίζεται στις γειτονιές της Αθήνας και σ' όλη την Ελλάδα

Την ολοκληρωμένη πρόταση μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, θα παρουσιάσει ως κεντρικός ομιλητής ο Γ.Γ. του ΕΠΑΜ και οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση-ενημέρωση της κοινωνίας, που διοργανώνει ο Β.Δ. Τομέας Αττικής του ΕΠΑΜ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Νέου Ηρακλείου, Κουντουριώτου 18 & Νεότητας, το Σάββατο, 1η Μάρτη 2014, στις 6 μμ. Η εκδήλωση έχει θέμα: «ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ – Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ». Στο τέλος της ομιλίας θα δοθεί χρόνος για ερωτήματα των συμμετεχόντων ώστε να διαλευκανθεί οποιαδήποτε απορία γύρω από το θέμα. 

Ποτάμια, χείμαρροι και απόβλητα

ενός απλού Έλληνα

Το πρόβλημα με τα ποτάμια στις μέρες μας είναι ότι ενώ στέκεσαι σε μια πλαγιά και τα βλέπεις να κυλούν με καθαρά και γάργαρα νερά, λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω συναντούν μια βιομηχανία και γεμίζουν τοξικά χημικά απόβλητα ή ακόμα και κάποια βυτιοφόρα που μπορεί να χύνουν μέσα σε αυτά βοθρολήμματα. 

Κι αν αυτό συμβαίνει μια φορά με τα φυσικά ποτάμια, συμβαίνει χίλιες φορές στους τεχνητούς χείμαρρους απορροής που φτιάχνονται από επιτήδειους. Εκεί από σχεδιασμό το ποτάμι έχει στόχο να παρασύρει κάποια καθαρά νερά, να τα συγκεντρώσει, να τα ανακατέψει με τα διαφόρων ειδών απόβλητα και να τα ξεβγάλει μακρυά από αυτούς που προκαλούν την μόλυνση. 

Σκουριές: παλεύοντας για το νερό, τον αέρα και το δάσος στην Ελλάδα της κρίσης



Τις δραματικές επιπτώσεις της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, αλλά και τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής για το νερό, τον αέρα και το δάσος περιγράφει ένα 10λεπτο ντοκιμαντέρ στο οποίο μιλούν κάτοικοι της περιοχής (Γιάννης Βερβερίδης, Γιώργος Λαγόντζος, Κώστας Ευθυμίου, Ειρήνη Μάρκου, Δημήτρης Καλαϊτζής, Μελαχρινή Λιάκου), ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, και ....

Ο ραγιάς κι ο γενίτσαρος

του Στάθη

Ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Κασιδιάρης. Δύο ραγιάδες (ή δύο γενίτσαροι) στην ίδια πόλη!

Βεβαίως, στην «πόλη», στο κράτος, στην επικράτεια των Ελλήνων ενδημούν χιλιάδες ραγιάδες. Ραγιάδες που, από την εποχή των γραικύλων (ου μην και γραισκύλων) όχι μόνον υπήρξαν, αλλά ευδοκίμησαν στους κόλπους του έθνους, όπως κι αν αυτό αντιλαμβανόταν κάθε φορά τον εαυτόν του, όπως κι αν το αντιλαμβάνονταν οι αλλοεθνείς, είτε διέθετε...

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ ξανά στον "αέρα", σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 το απόγευμα

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ και πάλι στον «αέρα».

Συντονιστείτε, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 6 το απόγευμα,

από την κεντρική ιστοσελίδα του Ε.ΠΑ.Μ. (www.epamhellas.gr), την ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ (www.ekpompiae.gr), αλλά και από το "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΕΠΑΜ" 

Απολαύστε "ραδιοφωνικά" τον Δημήτρη Καζάκη και τη Γεωργία Μπάστα στην εκπομπή που δεν συμβιβάζεται και αποκαλύπτει όλα όσα το πολιτικό κατεστημένο μας κρύβει και όσα σχεδιάζουν σε Βρυξέλες και Αθήνα για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρώπη.
Στείλτε τις ερωτήσεις σας και τα σχόλια σας στην εκπομπή, στο email: ekpompiae@gmail.com

Η Ουκρανία και το επικίνδυνο μονοπάτι για τη χώρα μας.

του Κώστα Γιαννιώτη

Όσοι δεν προβληματίστηκαν από τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία έχουν κάνει τραγικό λάθος.
Μπροστά στις επερχόμενες εκλογές, ας το καλοεξε-τάσουν το θέμα, γιατί ίσως να κρύβονται τραγικές, για τον τόπο μας, εξελίξεις πίσω από γεγονότα που μοιάζουν συνηθισμένα και διεθνούς καθημερινής  ρουτίνας.
Τα γεγονότα και οι εξελίξεις στη χώρα αυτή έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας και κρούουν την ΚΑΜΠΑΝΑ του κινδύνου, για το μέλλον που προδιαγράφουν για την τύχη του λαού μας.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία σηματοδοτούν καθαρά τους στόχους, τις στρατηγικές επιλογές και την πορεία του μορφώματος, που το αποκαλούν Ε.Ε.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το Ε.Πα.Μ. για την εμπλοκή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της Γαλλίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμη φορά ο υπερφίαλος και υποτιθέμενος αντιπρόεδρος και υπουργός εξωτερικών του κατοχικού καθεστώτος, φυσικά με τη συγκατάθεση του επικεφαλής του,  έβαλαν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες ξένων συμφερόντων, αδιαφορώντας πλήρως για τα  συμφέροντα και τις ανάγκες της χώρας μας.

Χωρίς λόγο και χωρίς καμία αιτία, ούτε καν υπό πίεση, ενέπλεξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις της Γαλλίας στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ), που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο των κοινοτήτων της, τον οποίο προκάλεσαν και υποδαύλισαν εξωγενείς δυνάμεις, όπως γίνεται σε πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια.

Με μία αλλοπρόσαλλη και επικίνδυνη απόφαση το καθεστώς, ανέλαβε την υποχρέωση έναντι της ΕΕ, να διαθέσει το Ελληνικό Στρατηγείο Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ) που  βρίσκεται στη Λάρισα, για να γίνει το Στρατηγείο των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων που θα συντονίζει το στρατιωτικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην ΚΑΔ, υπό τους εξής όρους:

Το μπαζωμένο ποτάμι, του πιτσιρίκου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για την δημιουργία Κίνησης που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές. Το όνομα της Κίνησης θα είναι «Το Ποτάμι» αλλά αυτό δεν είναι και πολύ έξυπνο, αφού είναι γνωστό πως στην Ελλάδα τα ποτάμια τα μπαζώνουν. 

Εντελώς συμπτωματικά, η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του Σταύρου Θεοδωράκη για συμμετοχή στις ευρωεκλογές γίνεται την επομένη της αποχώρησης της πρωτοβουλίας των 58 από την Ελιά.

Επίσης, εντελώς συμπτωματικά, πριν από μερικές ημέρες, ο Σταύρος Θεοδωράκης κατήγγειλε μέσω του δελτίου του Mega –παρέα με τον Πρετεντέρη, την Τρέμη και τον Τσίμα- πως πρωτοδίκης από την Κω άσκησε λογοκρισία στην εκπομπή του και στο Mega για το Φαρμακονήσι.

Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του!

του Δημήτρη Καζάκη

Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη. Με τον τίτλο αυτό συνοδεύονται οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Όλι Ρεν για την Ελλάδα. Σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο (25/2), ο Φιλανδός επίτροπος δήλωσε ότι η Κομισιόν αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις της για τον συνολικό ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και προβλέπει +1,2% για την ευρωζώνη (έναντι αρνητικού προσήμου το 2013) και +1,5% για το σύνολο της ΕΕ. Σημείωσε ωστόσο ότι η ανάπτυξη στην ΕΕ παραμένει «εύθραυστη».

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ (ΙΙ)

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΪΔΟΥ (ΙΙ)
Εδώ και καιρό έχω πάψει να μας λυπάμαι πια και πρώτον απ’ όλους εμένα. Δε μπορώ να λυπηθώ μια κοινωνία που καταδέχεται να τη δουλεύει ένας Άδωνις Γεωργιάδης. Έγινε ολόκληρος χαμός πριν λίγο καιρό επειδή ο υπουργός Υγείας ήθελε να περάσει – και το πέρασε – ένα νομοσχέδιο που υποτίθεται ότι θα έκανε φτηνότερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε σαν πρωτάρης και έπεσε στην παγίδα του Γεωργιάδη, καθώς ασχολήθηκε με τα προβλήματα που θα αντιμετώπιζε η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία σε περίπτωση μείωσης της τιμής των φαρμάκων, ενώ το πραγματικό ....

Ποιος καλλιεργεί τη zougla της Χρυσής Αυγής;

Αρθρογράφος:  Κωνσταντίνος Ζαφείρης

Σε μια εκπομπή που θύμιζε αίθουσα των πρώτων τάξεων του δημοτικού, με τον δάσκαλο Τριανταφυλλόπουλο να μαλώνει συνεχώς τα παιδάκια του πάνελ που «δεν καταλαβαίνουν» διδάσκοντας τα για το πώς πρέπει να μιλάνε και ποιους να πιστεύουν, έκανε την εμφάνιση της μια δημοσκόπηση που δείχνει την Χρυσή Αυγή  δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές με μόλις 1% λιγότερό από  τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μιχαλολιάκο να κονταροχτυπιέται με τον Σαμαρά για...

58 ήταν οι ώρες τους, του πιτσιρίκου

Αποχώρησε η πρωτοβουλία των 58 από το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς αλλά δεν είχαν πάρει έγκριση από τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα, οπότε τώρα μάλλον θα έχουν πολύ άσχημα ξεμπερδέματα. Η είδηση της αποχώρησης των 58 από την Ελιά έσκασε σαν βόμβα στο Mega αλλά δεν πέτυχε κανέναν.

Επηρεασμένοι από την αποχώρηση της Κίνησης των 58 από το ευρωψηφοδέλτιο της Κεντροαριστεράς –που αποτελείται από δεξιούς και νεοφιλελεύθερους- παρουσιάστηκαν και οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ηττήθηκαν εύκολα από τον Ολυμπιακό.

Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί έφυγε η πρωτοβουλία των 58 πασόκων από την Ελιά -αφού πασόκοι είναι κι αυτοί- αλλά, όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι, οι πασόκοι έχουν αρχές και αξιοπρέπεια, οπότε μάλλον θα είναι ηθικό το ζήτημα.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται: Ουκρανία, Βενεζουέλα, Συρία

του Απ. Αποστολόπουλου

Η αποτροπή ενός γενικευμένου πολέμου στη Συρία και η ματαίωση μιας ανοιχτής επέμβασης των ΗΠΑ θεωρήθηκε από τους περισσότερους (και τα διεθνή ΜΜΕ) ως νίκη της Ρωσίας. Άλλοι φαρμακώθηκαν, άλλοι ενθουσιάστηκαν. Και άρχισαν πάλι οι θεωρίες ότι οι ΗΠΑ έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την περιοχή, από τα ρωσικά σύνορα ως τη Μεσόγειο. Επειδή τις απασχολεί η Κίνα. Και δεν έχουν πια τη δυνατότητα να ασχολούνται με όλα, όπως στο παρελθόν. Οι ΗΠΑ, είπαν, δεν είναι η παλιά Υπερδύναμη. Βγήκε μάλιστα κι άλλη θεωρία, ότι το θηρίο είναι στα τελευταία του, γίνεται συνεπώς επικίνδυνο, πρέπει να προσέχουμε αλλά δεν πρέπει και να φοβόμαστε, όχι πια τόσο πολύ. Είναι έτσι;

Σχετικά με τις πιο πρόσφατες και συνεχιζόμενες παρανομίες της Ελληνικός Χρυσός και της ΕΛ.ΑΣ στο εργοτάξιο των Σκουριών

Με αφορμή τη βίαιη καταστολή της δίκαιης διαμαρτυρίας των κατοίκων της Χαλκιδικής στην περιοχή “Χοντρό Δέντρο” (αρχή του δασικού δρόμου προς Σκουριές) στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής στις 19 /2 οφείλουμε να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη για τα παρακάτω:

Ο δασικός δρόμος που συνδέει την επαρχιακή οδό Παλαιοχωρίου - Μεγάλης Παναγιάς με το εργοτάξιο των Σκουριών της καναδικής Eldorado Gold, έχει επιστρωθεί από την εταιρεία αυτή παράνομα με «στείρα» πετρώματα των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της. Κατόπιν πολλαπλών αναλύσεων έχει διαπιστωθεί ότι αυτά τα «στείρα» πετρώματα περιλαμβάνουν στοιχεία όπως ΑΡΣΕΝΙΚΟ, ΜΟΛΥΒΔΟ και ΚΑΔΜΙΟ, που υπερβαίνουν τις οριακές τιμές των αδρανών υλικών, καθιστώντας τα έτσι απαγορευτικά για την επίστρωση οδών!

Η Ουκρανία υπό διάλυση με εντολή των ΗΠΑ-ΕΕ και όργανο την άνοδο της φασιστικής ακροδεξιάς

του Δημήτρη Καζάκη

Αν θέλετε να μάθετε ποιος ενισχύει με κάθε τρόπο την άνοδο της φασιστικής και ναζιστικής ακροδεξιάς στην Ευρώπη, δεν έχετε παρά να κοιτάξετε το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ουκρανία. Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γερμανία με την κάλυψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρηματοδότησαν αδρά την επανεμφάνιση στην Ουκρανία της 14ης μεραρχίας Waffen SS που είχε συγκροτηθεί κατά την διάρκεια της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Σοβιετική Ένωση από Ουκρανούς ναζί εθνικιστές.

Έξω από το ευρώ όποιος δεν παραδίδει την κυριαρχία του!

του Γιώργου Δελαστίκ

Σοκ προκαλεί το άρθρο του Γερμανού Βόλφγκανγκ Γκλομπ, μέλους της Γαλλογερμανικής Οικονομικής Επιτροπής, στην ημερήσια γαλλική οικονομική εφημερίδα «Λεζ Εκό» από τις πρώτες κιόλας λέξεις του: «Η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι η Γαλλία» γράφει χωρίς περιστροφές ευθύς εξαρχής. Πολύ πιο ωμό είναι το κλείσιμο αυτού του περιεκτικού άρθρου: «Η διάσημη γερμανική Επιτροπή των Σοφών δεν έχει αφήσει την παραμικρή αμφιβολία στην τελευταία ετήσια έκθεσή της: η καλή λειτουργία ενός κοινού νομίσματος σε ευρωπαϊκή κλίμακα απαιτεί την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας ....

Τετάρτη 26 Φλεβάρη στο Καπανδρίτι: η πορεία του Ε.Πα.Μ. συνεχίζεται στις γειτονιές της Αθήνας και σ' όλη την Ελλάδα


Aσφαλιστικόν: Φέρτε πίσω τα «κλεμμένα»

Aσφαλιστικόν: Φέρτε πίσω τα «κλεμμένα»Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μιχάλης Τζανάκης: 

Δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις κάποιων ανεύθυνων στην εγκύκλιο που αποστέλλει το ΙΚΑ, του οποίου ηγείται τα τελευταία 5-6 χρόνια ο Ρ. Σπυρόπουλος, στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ και γενικός διευθυντής του απ' το 2006, που συνεργάζεται άριστα με τον προϊστάμενο Βρούτση, στελεχάρα της «φιλελεύθερης» παράταξης αυτός.

Το ΙΚΑ ζητά πίσω το επίδομα τοκετού και σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο θα δίνεται μόνο στις μητέρες που γεννούν μόνες τους στο σπίτι.

ΚΥΠΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ-ΘΡΑΚΗ: Είναι η στιγμή να απαντήσουμε!

Προσωπικότητες από όλη τη χώρα και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους συνυπο-γράφουν το παρακάτω κείμενο υπογραφών για τα Εθνικά μας θέματα, αφού η περίοδος που εισήλθαμε βρίσκει τον Εθνικό μας χώρο ευάλωτο και αναδεικνύεται ως η πλέον κρίσιμη της σύγχρονης Ιστορίας μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Με την συγκαλυμμένη επαναφορά του σχεδίου Ανάν με την υπογραφή της Κοινής διακήρυξης πλαισίου από τον πρόεδρο της Κύπρου και από τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων, παρά την συντριπτική καταδίκη του στο δημοψήφισμα του 2004, και με την ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας για «διάλογο» επί  των υποτιθέμενων Ελληνοτουρκικών διαφορών στο Αιγαίο, ξεκίνησε μια κρίσιμη περίοδος πρωτοβουλιών αποσταθεροποίησης του ενιαίου εθνικά χώρου Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη.

Το επόμενο διάστημα, μέσα στην ήδη αποσταθεροποιημένη από το τρίγωνο ΗΠΑ - Ισραήλ και...

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το Χρέος του Μετώπου

Honore_Daumier_The_Uprisingτου Γιάννη Σιδέρη

ΜΚΟ, λαθραία καύσιμα, πρωτογενές πλεόνασμα, διορθώσεις στο φορολογικό με γενναίες μειώσεις προστίμων, συνιστούν το μείγμα της πολιτικής το οποίο επέλεξε η Κυβέρνηση να κινηθεί προεκλογικά, παίζοντας ίσως το τελευταίο της χαρτί προκειμένου να μην συντριβεί στις επερχόμενες ευερωεκλογές.

Η κοινωνία ωστόσο, δείχνει αποστασιοποιημένη από όλα αυτά, στην προσπάθειά της να επιβιώσει. Οι συνεχείς δηλώσεις από παράγοντες-διεκπεραιωτές του εσωτερικού αλλά και εντολέων του εξωτερικού για θυσίες του Ελληνικού λαού που, ευτυχώς, έπιασαν ....

Μαυραγορίτες Και Όρνεα

Του Γιάννη Λαζάρου

Φρενίτιδα έπιασε τους επικοινωνιολόγους της εξουσίας να ανοίγουν τα συρτάρια σκανδάλων και να βγάζουν προς τέρψη της εκδικητικής μανίας του πεινασμένου λαού τα πανηγύρια εκατομμυρίων.

Ξεκίνησαν με τους υπουργούς, πήγαν στις ΜΚΟ, βγάζουν τις λαμογιές μέχρι και της ξεχασμένης από τον χάρο μαμάς του Γιώργου, ενώ οι πολίτες της χώρας το μόνο που ανοίγουν είναι φακέλλους λογαριασμών που θα μείνουν κι αυτοί ανεξόφλητοι και τα συρτάρια των ιδεών επιβίωσης που όλο αδειάζουν.

Η ψείρα βγήκε στο γιακά...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Η ψείρα έχει βγει στο γιακά. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω κρύβεται μια προστυχιά, μια λαμογιά. Όσο πιο δυσώδης είναι η εκάστοτε υπόθεση, τόσο πιο βαθιά το πολιτικό κατεστημένο είναι βουτηγμένο σ’ αυτήν.

 Ουδείς, πλέον, εκπλήσσεται: Τσοχατζόπουλοι, Μαντέληδες, Τσουκάτοι, «αναψυκτήρια», «κότερα», χρηματιστηριακές φούσκες, δομημένα ομόλογα, Βαβύληδες, Βατοπέδια, Τομπούλογλου, υποβρύχια...

Δευτέρα 24 Φλεβάρη: η πορεία του Ε.Πα.Μ. συνεχίζεται στις γειτονιές της Αθήνας και σ' όλη την Ελλάδα

Καλό το παραμύθι σας αλλά δεν έχει δράκο, του πιτσιρίκου

Με αφορμή τις ταραχές σε διάφορες χώρες τα τελευταία χρόνια, γίνεται κριτική από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στη δημοσιογραφία των πολιτών. Μέσα από έναν ορυμαγδό ειδήσεων που προέρχονται από τους πολίτες, επιλέγονται κάποιες φωτογραφίες από προηγούμενα γεγονότα που παρουσιάζονται σαν νέες, αν και πολλές φορές είναι κυρίαρχα ΜΜΕ -όπως το CNN- που το κάνουν αυτό.
Στα social media, η φωτογραφία μιας γυναίκας που ξυλοκοπείται από στρατιωτικούς παρουσιάστηκε να προέρχεται από την Βενεζουέλα, αν και είχε τραβηχτεί το 2011 στην Αίγυπτο.

Τα κάνω όλα και συμφέρω ...

 Τα κάνω όλα και συμφέρω ...του Στάθη

Αμάν πια με την κακεντρέχειά σας περί την κυρία Ρεπούση! Και βέβαια είχε ΜΚΟ η εκλεκτή βουλευτής της ΔΗΜΑΡ – τι να είχε; κλωβόν με κοκκινολαίμηδες; Είχε την ΜΚΟ «Διοτίμα». Τι ήταν η Διοτίμα πριν να γίνει ΜΚΟ; Πρόσωπο, ιέρεια απ’ την Αίγινα, η οποία στο «Συμπόσιο» του Πλάτωνος, εξηγούσε στον Σωκράτη τη θεωρία της περί έρωτος – (όλα αυτά έγιναν θαρρώ πριν να πιει το κώνειο ο σεβάσμιος φιλόσοφος) – όπως και να ‘χει
η Διοτίμα μετά 2.400 χρόνια έγινε από ιέρεια, ΜΚΟ (ιδού η συνέχεια του έθνους), περίφροντις για τις ξενιτεμένες γυναίκες και (με την ευκαιρία) για τα ξενιτεμένα λεφτά της κυρίας Ρεπούση στην Ελβετία. Τα οποία χρήματα – μην πάει ο νους σας στο κακό – τα έβγαλε, κατά δήλωσίν της, η εκλεκτή ιέρεια του «Συνωστισμού», μεσούσης της κρίσης, στην πολυπολιτισμική Σουΐτσερλαντ για λόγους υγείας (των χρημάτων) και παιδείας (των χρημάτων) – να μάθουν τα έρμα γαλλικά και γερμανικά, να γίνουν «ελβετόψυχα» και ευρωπαϊκά.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Σαλτιμπάγκε «πολιτικέ», ο χρόνος σου «τελειώνει»!

Εσύ « άρρωστε» και θρασύδειλε ψεύτη ,που κοιτάς με περιφρόνηση τον άνθρωπο που τολμάει με παρρησία να πει την αλήθεια - που σε καταδικάζει και σε ξεγυμνώνει-είσαι τόσο εγωπαθής, που πιστεύεις ότι εσύ είσαι ο «νικητής»!
Ειρωνεύεσαι και απαξιώνεις την αγωνιστικότητα, το φρόνημα, τον πατριωτισμό, την εντιμότητα ,την ελεύθερη κι αδούλωτη σκέψη, που μέχρι τώρα-ενώ η ίδια η πράξη της ζωής δικαίωσε- αποδείχτηκε «ανώφελη» πρακτική για τα δικά σου «μέτρα»! Μόνο που ξέχασες πως τίποτα πια δεν είναι όπως χθες!

Ουκρανία: Η 2η φάση της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα» είναι εδώ.

«Σε κρίσιμες περιόδους, το παρελθόν έχει τόση σημασία, ώστε γίνεται αντικείμενο διεκδίκησης και πρέπει να κατακτηθεί με αγώνα, όπως ακριβώς και το παρόν»
J. Plumb: «Ο θάνατος του παρελθόντος», Αθήνα, εκδ. Μεταίχμιο, 2007.
_______________________________

του «askordoulakos»

Αν κάποιος προσπαθήσει να προσεγγίσει τα γεγονότα της Ουκρανίας με όρους... Ευαγγελάτου και Μάρας Ζαχαρέα, είναι σίγουρο ότι θα προβεί σε λάθος συμπεράσματα. Καλό είναι, λοιπόν να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά ιστορικά δεδομένα.

Κατ’ αρχάς, αυτό, που αποκαλούμε Ουκρανία δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ ως κράτος. Κρατική υπόσταση της έδωσαν οι Σοβιετικοί το 1919, όταν και τους αναγνώρισαν, ως αυτόνομη Δημοκρατία. Εκτός όμως, της κρατικής υπόστασης, οι μπολσεβίκοι έδωσαν στους Ουκρανούς και το λιμάνι της Σεβαστούπολης, το οποίο παραδοσιακά ανήκε στη Ρωσία, αφού αποτελεί τη βάση του Ρωσικού Στόλου για έξοδο προς τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Ένα δεύτερο σημαντικό δεδομένο είναι ότι στην Ουκρανία, το ρωσικό (κατά κύριο λόγο) στοιχείο είναι πληθυσμιακά κυρίαρχο και πλειοψηφόν, ενώ οι «καθαροί» Ουκρανοί αποτελούν μειοψηφία.

Ο πολιτισμός δεν είναι προϊόν κ. Παναγιωτόπουλε

του Δήμου Χλωπτσιούδη

Γιούχαραν τον Παναγιωτόπουλο μέλη της ομάδας Μαβίλη σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε μία εκρηκτική διαμαρτυρία που μου θύμισε τη μαθητική αντίδραση στην ομιλία του Γεωργίου Παπαδόπουλου στο Καλλιμάρμαρο όταν χειροκροτούσαν ασταμάτητα. Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι απλά η αντίδραση. Τα σημαντικότερα στοιχεία εμπεριέχονται στην ομιλία του «κόκκινου Πάνου» (sic) και αποκαλύπτουν πώς βλέπει ο νεοφιλελευθερισμός τον πολιτισμό. Ανταγωνιστικότητα, προϊόν, επιχειρηματικότητα, βιομηχανία…

Από χρόνια βλέπουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να έχει πάρει τον πλήρη έλεγχο του πολιτισμού. Τα αγαθά του πολιτισμού έγιναν προϊόντα προς κατανάλωση. Τα φεστιβάλ βιομηχανοποιήθηκαν και η βιομηχανία του θεάματος είναι πλέον αυτή που επιβάλλει στο καταναλωτικό κοινό τι θα επιλέξει ως θέαμα και ακούσματα.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πεθαίνοντας από αλληλεγγύη

Πονάει, λέει, ο Γερμανός Πρόεδρος για όσα έκανε η Γερμανία στην Ελλάδα. Το είπε τούτο επί λέξει σε συνέντευξη που έδωσε ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Αθήνα, και θα δημοσιευθεί αύριο.

Όταν λέει ο Γερμανός Πρόεδρος ότι πονάει, εννοεί φυσικά ότι πονάει για όσα έκανε η Γερμανία στην Ελλάδα κατά την Κατοχή. Δεν εννοεί τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα στην εποχή μας. Γι αυτήν δεν πονάει. Αυτήν την εγκωμιάζει. Τη θεωρεί υποδειγματική αλληλεγγύη –αλληλεγγύη προς...

μια χώρα που δεν είχε κάνει τα μαθήματά της, από μια χώρα που όχι μόνο τα είχε κάνει τα μαθήματά της, αλλά και είχε αριστεύσει στο διαγώνισμα, αναδείχθηκε πρώτος μαθητής κ.τ.λ. κ.τ.λ., τα γνωστά…

Το ΕΠΑΜ στις εκλογές του ΔΣΑ

Ο ρόλος ΗΠΑ και ΔΝΤ στην κρίση της Ουκρανίας

Επικοινωνία και αγαστή συνεργασία με ναζιστικά στοιχεία και ροή εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ

του Άρη Χατζηστεφάνου

Κορυφή στο παγόβουνο της αμερικανικής εμπλοκής στην Ουκρανία αποτέλεσε όπως όλα δείχνουν η περίφημη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού πρέσβη στο Κίεβο Τζέφρι Πάιατ με την υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά τη διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης κυρίως για τη φράση «να πάει να γ***** η ΕΕ» ήρθαν στο φως οι πραγματικές λεπτομέρειές των σχεδιασμών του ....

Το Ε.Πα.Μ. Πειραιά σας προσκαλεί:

Ο βρώμικος πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας

Συλλαλητήρια made in Germany, America και Ε.Ε.

του Γιώργου Ιεροδιάκονου

Το σημερινό κύμα διαμαρτυριών στην Ουκρανία φέρει την ετικέτα «Made in Germany», «Made in Ε.Ε.» και «Made in America. Τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Δύσης και όλα τα εντεταλμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βάλθηκαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι οι διαδηλώσεις στο Κίεβο είναι αυθόρμητες εκδηλώσεις του Ουκρανικού λαού, που παλεύει, τάχα,  για δημοκρατία και για κράτος δικαίου. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για μέρος μιας ενορχηστρωμένης διαμάχης για καθαρά γεωστρατηγικά θέματα. Ο στόχος είναι να «περιοριστεί η ρωσική επιρροή και να συρθεί η Ουκρανία προς την κυριαρχία της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Το Ε.Πα.Μ. καταγγέλλει την επιχείρηση κατάλυσης ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ από τη φασιστική ακροδεξιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καταγγέλλει ότι στην Ουκρανία κλιμακώνεται μια ανοιχτή επιχείρηση κατάλυσης ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του ΟΗΕ από δυνάμεις της φασιστικής ακροδεξιάς, επιγόνους και νοσταλγούς των Ουκρανικών Waffen SS που εξοπλίζουν, ενισχύουν και χρηματοδοτούν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρώτη την Γερμανία. Μάλιστα η ανοιχτή συμμετοχή πολιτικών εν ενεργεία, αλλά και των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και άλλων χωρών της Ευρώπης στην μετατροπή της Ουκρανίας σε πεδίο εμφύλιας σύρραξης ισοδυναμεί με διεξαγωγή πολέμου εναντίον του Ουκρανικού λαού με άμεσο στόχο την πλήρη διάλυση της χώρας.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά, ή να εθελοτυφλεί μπροστά σε ότι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτοστατούσα την Γερμανία, η οποία νεκρανάστησε τους ιστορικούς δεσμούς του χιτλερισμού με τα Ουκρανικά SS, καθώς και οι ΗΠΑ έχουν πλέον καταπατήσει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Έχουν υιοθετήσει ανοιχτά πια μια διεθνή πολιτική επεμβάσεων που προσιδιάζει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα χιτλερικού τύπου. Διαπράττουν με σύστημα πρωτοφανή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην μαζική σφαγή από νοσταλγούς των SS. Σήμερα η Ουκρανία, αύριο ποιος; Μήπως η Ελλάδα;

Λοιπόν;

Λοιπόν;
Ο ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, το MEGA, ο Σαμαράς και οι λοιπές πληγές της χώρας, όταν σε σέρνουν ξαπλωμένο σε βαφτίζουν «τρομοκράτη».

Ρεσιτάλ… αντικειμενικότητας από τα τηλεοπτικά κανάλια

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Τ όση αντικειμενικότητα πώς την αντέχουν μερικά τηλεοπτικά κανάλια; Ειδικά η Δημόσια Τηλεόραση σπάει κάθε ρεκόρ, αφού στα δελτία ειδήσεών της παρουσιάζει κατά 48% θέματα της Ν.Δ. και κατά 16%, μόλις, θέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν προσθέσουμε κι ένα 13% του χρόνου της που προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ, καθώς κι ένα 3,2% προς την κυβέρνηση γενικά, φτάνει να αφιερώνει το 65% του πολιτικού χρόνου του δελτίου ειδήσεών της στην κυβέρνηση. Εως και το ΕΣΡ αναγκάστηκε να της κάνει σύσταση. Οχι δηλαδή πως πηγαίνουν πίσω τα άλλα κανάλια (εκτός από το TV Μακεδονία). Αλλά αυτά τουλάχιστον διατηρούν...

Παιδιαρίσματα με τη φωτιά

Παιδιαρίσματα με τη φωτιά του Στάθη

Στον πρόλογό μας σήμερα, μικρός επίλογος για τις ΜΚΟ. Πρώτον: Γράφουν τώρα εναντίον του κ. Αλεξ Ρόντος εκείνοι, που, όταν ο μυστικοσύμβουλος του Γιωργάκη ήταν εν τη βασιλεία του, την έκαναν μούγγα κι έβγαζαν τον σκασμό (συγχωρήστε μου την οξύτητα των εκφράσεων, αλλά αυτή μόνον αξίζει στους χυδαίους). Διότι οι
χυδαίοι εγνώριζαν ευθύς εξαρχής ότι ο σκοτεινός Ρόντος ήταν ο άνθρωπος του Γιωργάκη για όλες τις δουλειές, ότι (ποια ΜΚΟ για τις νάρκες;) μοίραζε κονδύλια σε πλήθος ΜΚΟ, ότι είχε προεξάρχοντα ρόλο στα της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας κι άλλα τέτοια υποχθόνια (όπου Γης).

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Στα μούτρα σας το συσσίτιο!

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, η εργασία, κατοχυρωμένο και συνταγματικά -τρόπος του λέγειν- και ιστορικά βαμμένο με αίμα, θα καταντούσε να υπάρχει πια μόνο σε λεξικά.

Η εργασία, λοιπόν, το δικαίωμα στη δημιουργία, στα όνειρα, στη ζωή αλλά και στην επιβίωση πλέον έχει καταστρατηγηθεί, έχει εξευτελιστεί και τη θέση της έχει πάρει το... συσσίτιο.

Ουκρανία 1991, από πιτσιρίκος

Ένας ακόμα εμφύλιος με τις ευλογίες της «πολιτισμένης και δημοκρατικής» Δύσης, σε επίσημη πρεμιέρα στα κανάλια του κόσμου. Άρχισε φίλε Πιτσιρίκο. Οι νεκροί είναι στα πρώτα πούλια του ντόμινο που ξεκινά να πέφτει. Μεχρι το τέλος. Μέχρι την διάσπαση της χώρας. Ουκρανία λοιπόν, μια ιστορία που μοιάζει με εκείνη της Γιουγκοσλαβίας. Την ίδια αφετηρία έχει άλλωστε. 

Το 1990 με την διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ, τα σενάρια διάσπασης της Ουκρανίας έδιναν και έπαιρναν. Άλλωστε η εθνοτική και θρησκευτική σύνθεση του πληθυσμού ....

Καλό το έργο; του Καρτέσιου

Καλό το έργο; του Καρτέσιου
Της παράκρουσης γίνεται. Όλη μέρα ακούω για τις αποκαλύψεις των συγκλονισμένων Γερμανών γιατρών που δήλωσαν ότι «θυμίζουμε Ιράκ». Κι άντε, η «Εφημερίδα των Συντακτών» καλά έκανε και δημοσίευσε το θέμα. Οι υπόλοιποι γιατί συγκλονιστήκαμε;

Ρε οι άνθρωποι δεν περιέγραφαν τι είδαν στην Αιθιοπία ή στο Σουδάν ώστε να δικαιολογείται ένας … συγκλονισμός. Τη δική μας ζωή περιγράφουν. Δηλαδή αδυνατούμε να συγκλονιστούμε με ό,τι βιώνουμε και περιμένουμε να το μάθουμε από Γερμανούς γιατρούς σήμερα ή Άγγλους πυροσβέστες αύριο; Πάμε καλά;

Πώς προφέρεται το ξεπούλημα στα κυπριακά;

Του Δημήτρη Καζάκη

Το Κυπριακό και οι προοπτικές που διαμορφώνονται για την επίλυσή του, μετά την πρόσφατη συμφωνία στη Λευκωσία μεταξύ Αναστασιάδη-Έρογλου, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία, το βράδυ της Τετάρτης (19/2), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τον εποικοδομητικό ρόλο του στην Κύπρο, για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση».

Ήρθε η ώρα να σπάσεις τα δεσμά: Δεν μπορείς να αποποιείσαι την ατομική σου ευθύνη

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας
 
Καθημερινά παρακολουθώντας τα μμε με τους φιλοξενούμενούς τους βλέπω ότι ανασύρονται ιδεοληψίες και ρητορικές από τις πιο μαύρες εποχές στην ιστορία της Ελλάδας, τον εμφύλιο πόλεμο. Ένας πόλεμος που εξυπηρέτησε καθαρά ξένα συμφέροντα.

Ένας πόλεμος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο από τους ιδεολογικούς απογόνους αυτών που συνεργάστηκαν πρώτα με τους γερμανούς και μετέπειτα με τους Βρετανούς. Στο 2014 δεν μπορεί να καλλιεργείται η προπαγάνδα του 1944 γιατί τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν ξέρει. Η φράση ανήκουμε στην δύση είναι θρασύτατη ....
UA-49932466-1